FNA בלוטה משמאל \ נגע בצורה ספוגית בקוטר 1.0

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

04/08/2013 | 00:06 | מאת: sdfsdf

שלום, אני רוצה לשאול שאלה בקשר לאמא שלי בבקשה. לאחרונה היא הרגישה מין גולה קטנה בצוואר. היא אישה בת 51 - מחלות ידועות ברקע כולסטרול והיסטורה משפחתית של סוכרת. עשו לה אולטראסאונד ולאחר מכן FNA והתוצאות הן: "FNA בלוטה משמאל \ נגע בצורה ספוגית בקוטר 1.0 ס"מ \ TIRADS 2" בדיקות דם היו תקינות למיטב הבנתי אנחנו נלך גם לרופא מומחה אבל זה עוד ייקח זמן - והייתי רוצה בבקשה לשמוע את דעתכם הלא מחייבת: 1. ממה שקראתי הבנתי ש TIRADS 2 אומר שזה שפיר וזה 0 אחוז סרטני? 2. האם יכול להיות שהבדיקה שגוייה - יש טעם לעשות בדיקה חוזרת או בדיקה מסוג אחר? 3. האם יש טעם לבדוק צד ימין גם? 4. האם זה יכול להשתנות או לגדול? להפוך לממאיר? 5. האם כדאי לשקול ניתוח להסיר את זה? תודה רבה

התשובה דורשת המשך מעקב ע"י אולטרסאונד חוזר ואם יופיע שינוי בבלוטה גם FNA חוזר. לפי הנתונים שמסרת דרוש כרגע מעקב בלבד ולא ניתוח פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית