פיענוח תוצאות אולטראסאונד צוואר ובלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

28/05/2013 | 14:40 | מאת: טליה

000-050עובי הגשר כ-6 מ"מ. אונה ימין כ-1.8*1*4.8 ס"מ,מרקמה אחיד ללא ממצא מוקדי,ללא היפרמיה. אונה שמאל בגודל כ-1*5 . 1*4.4, מרקמה אחיד למעט קשר היפואקוי בגודל 5 ממ פרט לכך ללא ממצא מוקדי, ללא היפרמיה. ב.רוק בגדר הנורמה דו צדדי. באזורים תת ליסתיים דו צדדי הודגמו מספר בלוטות לימפה במראה סונוגרמי תקין. אודה לתשובתך המהירה

לפי התיאור ששלחת אלי דרוש מעקב סונוגרפי אחרי הממצאים בבלוטת התריס אחת לחצי שנה אם יהיה שנוי משמעותי בגודל יש לשקול ניקור במחט עדינה (FNA) פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית