פיענוח בדיקת us של רכמות הרקות צווארת בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

10/04/2013 | 15:16 | מאת: רינה

שלום רב! אני בת 56. בריאה לחלוטין. לא נוטלת תרופות. בדיקות דם מצויינות. מתאמנת , שומרת על תזונה נכונה. בדיקת דם שגרתית הראתה פעילות יתר של בלוטת התריס. הופניתי לאנדוקרינולוג. המליץ על נטילת מרקפטיזול 20מג. אחרי כ-3 שבועות של הנטילה גיליתי גוש ענק בצד ימין. תוצאות הבדיקות הראו ירידה דרסטית בתפקוד הבלוטה. מאחר ולא הצלחתי לקבוע תור לרופא (היה תור פנוי כעבור 3 חודשים בלבד). הפסקתי את התרופה על דעת עצמי. בינתיים עשיתי אולטרסאונד (לדעתי גודל הבלוטה החיצונית ירד משמעותי). אבקש לעזור לי לפענח את התוצאות ולהמליץ על המשך הטיפול. אשמח גם לקבל המלצה על רופא מומחה בתחום. להלן התוצאת : בלוטת התריס מוגדלת על חשבון האונה הימנית, בעלת מרקם בסיסי אחיד. איסטמוס ואונה שמאלית שמורים. האונה הימנית מוגדלת ואובה תפוסה ע"י קשר ענק בגודל 4.2X2.2X2.9 ס"מ, בעל מרקם מעורב, סולידי בלתי אחיד עם הסתיידויות עירות, ואזורים ציסטים/נמקים עם פוצי ניידים בתוכם. דופלר צבע מראה זרימת הדם מוגברת בתוך הקשר ובהיקפו. ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות או חשודות. לסיכום: בלוטת התריס מוגדלת על חשבון האונה הימינית עם קשר ענק התופס את רוב האונה. מומלץ בירור ציטולוגי בתודה מראש.

המדובר בקשר גדול באונה הימנית של בלוטת התריס. יש לבצע בהקדם ניקור במחט (FNA) של הגוש ה זה כדי לשלול גידול של בלוטת התריס . לאחר קבלת תשובה של הניקור אפשר להתקשר אלי 050-2155770 כדי לדון על המשך הברור פרופ מיכאל קראוס

11/04/2013 | 10:09 | מאת: רינה

עד כמה זה דחוף? אין אפשרות לקבוע תור לאנדוקרינולוג בחודש הקרוב. מי יתן לי הפניה? אין לי מושג למי לפנות ומה לעשות בשלב הזה. תודה רבה רינה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית