כאבים ומחנק בגרון

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

19/03/2013 | 09:25 | מאת: רויטל

שלום רב, אני בת 38 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין 100 כל יום. לפני כשבוע חשתי ברגע ומתוך שינה הרגשתי שאני נחנקת התעוררתי בבהלה. למחלרת בבוקר קמתי לעבודה ושוב הרגשתי תחושה של מחנק שמציפה אותי ניגשתי לרופא שמצא דופק מהיר של 144 ואק"ג חשוד, נשלחתי לדר מיון ושם לאחר בדיקות הוחלט כי מדובר כנראה בבעיה בבלוטת התריס. (הבלוטה מאוזנת מבחינת ערכים TSH 2.51, T3 - 5.5 וT4 - 14.48. בדיקת ANTI TPO ABS 400.8, ביצתי אולטרסאונד ולהלן התשובה: איסטמוס בעובי 0.3 ס"מ. אונה ימנית: 1.7X2.0X5.5 ס"מ אונה שמאלית: 1.9X2.3X5.5 ס"מ בלוטת התריס בגודל תקין, גבולות לובלוריים מרקמה בלתי הומוגני. ללא גושים וודאים באונה הימנית או באיסטמס. באספקט העליון קדמי של האונה השמאלית, הודגם תהליך היפואקוגני ובלתי הומגוני בגודל: 1.2X0.7 ס"מ, מעט ווסקולרי בהיקף, נא עזרתכם האם זה מסוכן ומה זה אומר?

מציע לבצע ניקור במחט עדינה (FNA) של התהליך באונה השמאלית של בלוטת התריס פרופ' מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית