אקמול גרד חזק וסוג של פריחה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

20/09/2023 | 21:47 | מאת: נגה

הי, לפני 5 ימים קיבלתי במוקד רפואי בשך הקאות עירוי נוזלים ואקמול נוזלי לוריד- בקבוק שלםצשל אקמול. יומיים אחרי כן החל גרד חזק בגב בעיקר אך גם במקומות שונים בגוף. והגב המלא במעין פצעונים. האם יכול להיות שזה תופעת לוואי של האקמול הנוזלי והמינון היה גבוה מידי? במכתב סיכום כתוב שקיבלתי 1 גרם אקמול לוריד.. בפועל היה מחובר לאינפוזיה בקבוק גדול של אקמול ..לא יודעת אם זה אכן 1 גרם או יותר. האם הגרד העז בכל הגוף יכול להיות קשור? מה נדרש במקרה כזה? בדיקת רופא עור? בדיקת תפקודי כבד? מלבד גירוד חזק מרגישה טוב. אין כאבי בטן או צהוב בעיניים. תודה לך

שלום, ייתכן בהחלט שמדובר בתגובה אלרגית לאקמול ללא תלות במינון, בבקבוקים הללו יש מינון קבוע של 1 גרם אקמול שזה המינון המתאים, ייכן בסבירות אולי נמוכה יותר שהתפרחת הינה חלק ממחלה וירלית. ניסיון טיפולי באנטי היסטמינים מספיק במידה והוא עוזר, אין כעת צורך ברופא עור אלא במידה ותפרחת לא חולפת. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)