חתך שהודבק במרפאה וכנראה נפתח

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

30/10/2023 | 22:51 | מאת: שחף

שלום רב. היום נחתכתי בגב כף הרגל מאבן. החתך דימם אך לא כאב, הדימום עצר במהרה ואני הייתי מעט שאנני . אחרי תמונה שצילמתי לבן זוגי הוא לחץ שאלך למרפאה ואבדוק. האחות הדביקה את הפצע וחיסנה בטטנוס. שמה פלסטר-דבק שקוף מעל ושחררה אותי לדרכי. מלבד כאב קל (בכל זאת נפצעתי…) אין דימום או כאבים חזקים. עם זאת, נראה כי ההדבקה לא הועילה ממש וכי הפצע נפתח מחדש מתחת לפלסטר השקוף. מחשש שאגרום לנזק, אני חוששת להסיר את הדבק, ומצד שני תוהה כמה אפשר וכדאי להתעסק בזה אם הפצע כרגע מכוסה בפלסטר ולא כואב. האם יש סיבה לדאגה? כדאי בכל זאת ללכת לרופא שיסתכל? אין חשש מצלקות שיהיו ״לא יפות״, זה בכלל לא רלוונטי בעיניי במיקום כזה. תודה מראש!

שלום, לאחר 6 שעות בעיקרון אין אפשרות לסגור פצעים יתר אלא במקרים מסוימים. מומלץ שטיפה עם מים וסבון פעמיים ביום וחבישה עד שהפצע ייסגר עצמונית. במידה של התפתחות של סימני זיהום (אודם, הפרשה, נפיחות..) יש להבדק ע״י רופא לצורך החלטה על טיפול אנטיביוטי. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)