תסמינים וזיהוי דלקת בשתן

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

03/10/2023 | 01:32 | מאת: רות

שלום 1. אחד מהתסמינים של דלקת בדרכי השתן זו השתנה תכופה, מי שסובל מסכרת ולח"ד וגם נוטל תרופות משתנות, ממילא הולך הרבה לשירותים, אז מה נחשב להשתנה תכופה אצלו? 2. האם בבדיקת שתן רגילה ניתן לדעת האם יש דלקת וודאית או שיכול להיות שהתוצאות מושפעות מלכלוך חיצוני על העור? 3. תוצאה של כדוריות אדומות 0.003+ זה תקין או בעייתי? 4. כשיש דלקת בדרכי השתן, אלו ערכים בבדיקת שתן יוצאים לא תקינים? יכול להיות כדוריות לבנות לבד או שזה צריך לבוא עם עוד פרמטרים אם יש אכן דלקת? תודה

שלום, דלקת דרכי שתן מאובחנת ע"י הרופא לאחר שקלול של תסמינים ובדיקת שתן רגילה ותרבית שתן. אין כמעט ממצאים חד משמעתיים שניתן להגדיר בתור דלקת, בציוחד אצל נשים.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)