תסמינים שגורמים לסבל רב ללא אבחנה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/12/2023 | 14:49 | מאת: עדי

שלום- סליחה מראש על האורך ומקוה שאולי כאן נוכל למצוא כיוון. אמא שלי בת 77 עד לא מזמן חיונית ופעילה, ברקע כולסטרול גבוה מטופלת שנים בכדורים. מלפני חודשיים החל גרד עז בכל הגוף עד ממש פציעה של העור שרק ממשיך להתפשט, ביקרה אצל מספר רופאי שנתנו כדורים לגרד, כדורי אלרגיה ואינספור משחות סטרואידים ושום דבר לא עזר. בנוסף יש לה נפיחות באצבעות הידיים ובמפרקי הברך שמקשה על תנועה, היא חלשה מתמיד, עייפ מאד וכל לילה מזיעה מאד - עד שנדרשת לפעמים החלפת בגדים. אין חום. ירדה משמעותית במשקל. רופאת המשפחה הפנתה לראומטולוג שאמר שזה לא בתחומו וכן היתה אצל אורטופדים שלא מצאו משהו מלבד גנגליון.נעשו בדיקות דם- כימיה וספירה מספר פעמים בחודשיים האלו ויש מגמה של ירידה בהמוגלובין מ12.5 ל9.6, ועליה בESR לסביב 100, מעבר לזה שאר הבדיקות יחסית תקינות ללא שינוי או חריגות משמעותיות.גם צילום ריאות יצא תרין ו-CT בטן. רופאת המשפחה וכן אנחנו אובדי עצות ואמא שלי בסבל רב. לאור המתואר לעיל- האם יש עיצה מה עושים האלה? האם להתאשפז בבי"ח לצוך בדיקות מעמיקות או שלא יאשפזו ויגידו להבדק בקהילה? האם נדרש רופא מומחה אחר? קבעתי לה גם תור להמטולוג אבל יש עוד זמן לתור. תודה לך

שלום, אין ספק שיש מצב לא תקין שמתרחש בגוף שלה. האם בדיקות הדם תקינות חוץ ממדדי הדלקת וההמוגלובין? כדוריות דם לבנות? טסיות? תפקודי כבד? וירוסים כבדיים? האם יש תפרחת עורית או רק גרד? היתי משלים לה בדיקות מעבדה מקיפות. הייתי משלים בשלב הזה גם סיטי צוואר ובית חזה וכן ממוגרפיה וגסטרו וקולונוסקופיה. לגבי אשפוז, זה תלוי מי הרופא שיפגוש אותכם במיון, אני כן הייתי שוקל לאשפז לצורך בירור מהיר לאור הירידה במשקל, בהמוגלובין ומדדי הדלקת. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)