פקקת ורידים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/11/2023 | 14:53 | מאת: אנונימית

שלום. אבחנו לבן זוג שלי פקקת ורידים והרופא נתן לו אליקוויס 10 מ"ג בבוקר ו10 מ"ג בערב למשך שבוע ואמר לו לנוח ולשכב עם הרגל למעלה ולקום רק אם ממש צריך (ללכת לשירותים וכו') והרגל ממש כואבת לו והוא לא יכול ליישר אותה.. האם הוא צריך להיות עם הרגל למעלה כל הזמן ? אולי זה מה שמחמיר את הכאבים ? שאלה נוספת . האם יש מזון לאסור לו לאכול בזמן נטילת התרופה ?

שלום, אומנם השאלה אינה בתחום של הפורום, אבל לשאלותייך. 1. קודם כל המינון של 10 מג פעמיים ביום זה לשבוע אבל יש להמשיך לאחר מכן 5 מג פעמיים ביום. 2. לא מומלץ כל הזמן לנוח, ברגע שנחים מומלץ על הרמת רגל, במהלך הליכה או במהלך היום מומלץ לגרוב גרב אלסטית מותאמת או אגד אלסטי, לא בלילה. 3. אין אינטרקציה בין אלקויס למזונות מסוימים. 4. כמובן בהתאם לגיל, נסיבות המקרה, וגורמי סיכון יש לשקול בירור קרישיות יתר ע״י רופא המשפחה. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)