אשמח מאוד לדעתך מניסיונך אפילו על חלק מהשאלות 🙏🙏

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

30/11/2023 | 21:38 | מאת: Lin

בת 44, ברקע סטרס ומתח וחרדות משנת 2021, בריאה בדרך כלל, משקל 42 קילו, 1.66 סמ, (גנים. מאז ומתמיד לאורך כל החיים למרות תזונה בריאה) עשיתי בשנה האחרונה בדיקות לב מקיפות מאוד מאוד🙏 מכל הסוגים כולל בדיקות דם לפני חודש וחצי חליתי בקורונה אחרי ארבע שנים שלא חליתי בכלל. 3 ימים קלים ועברו. 1. האם בזן החדש הקל של הקורונה מניסיונך כרופאה נתקלת במטופלים של לונג קוביד בזן החדש של האחרי ארבע שנים בתופעה של לחץ דם 138/85 ? 2. בימים האחרונים יש תנודות מהירות בלחצי הדם בדרך כלל יש לי קבוע 90/60 והכי גבוה שלי זה 110/70.. בימים האחרונים לפעמים יש לי אחרי מספר בדיקות 137/85... מלחיץ אותי קצת.. במצב כזה מטפלים עם כדורים שחלילה למנוע שבץ מוחי ? 3. אם לאמא ולאחיה יש לחץ דם גבוה מגיל 40 אבל הם מאוזנים עם כדורים זה גנטי בוודאות? 4. האם סטרס חזק יכול להקפיץ לחץ דם ל140? ואז מיד בבדיקה נוספת יורד ל 110? הגיוני? (מכשיר מצויין ומתקדם של לחץ דם)🙏 5.מענין אותי האם יש דבר כזה בגילאי 25-30 שיש להם לחצי דם גבוהים קבוע וחיים עם זה? סליחה על האורך 🙏🙏🙏 מאוד מאוד אודה לך ואשמח למענה תודה רבה לך

שלום, טוב, זה קצת הרבה שאלות ולא בתחום הפורום, אבל אענה בקצרה. 1. בזן החדש המחלה לרוב קלה מאוד ולא מתוארים סיבוכים ארוכי טווח. 2. אין צורך בטיפול ברמות האלה של הערכים, הייתי ממליץ לך לנסות לשכוח מהעניין לאיזה שבוע שבועיים ואז לנסות למדוד, אין ספק שסטרס מעלה ל״ד. 3. יש מרכיב גנטי בהחלט אבל זה לא אומר שכולם צריכים להיות עם יל״ד. במידה ובהמשך יהיו לחצי דם גבוהים, אפשר לעבור בדיקת הולטר לחץ דם שהיא מהימנה יותר ממדידות עצמיות. 4. יש צעירים שמתחילים עם יל״ד מגיל צעיר, במקרים ההם יש צורך בבירור סיבה ספציפית לעניין, ואם לא מוצאים לחלק יש צורך בטיפול תרופתי לכל החיים. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)