שלום זה קצת דחוף………………….

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

23/10/2023 | 16:02 | מאת: מתן

אני בן 37 מעשן .כרגע בחול היה לי כאבים בחזה עם יד שמאל כמה ימים לא חזק, אבל אי נוחות . הלכתי למיון עשו לי אק״ג תקין . ולא עשו לי בדיקות דם אבל שלחו אותי בבית חולים לרופא קרדיולוג שעשה לי בעצמו אקו לב ומבחן מאמץ . הוא טוען שהכל תקין . האם זה יכול לשלול התקף לב או כאבי חזה שקשור ללב? או חייב בדיקת דם? תודה

היי, לאור גיל צעיר, אקג תקין, אקו לב ומבחן מאמץ תקינים, הסבירות שהכאבים קשורים ללב הוא מאוד נמוך, ברפואה כמעט ואין 100% או 0%, אבל רוב הסיכויים שזה לא קשור ללב. מקובל בחדרי מיון לקחת בדיקת דם לאנזים של הלב שנקרא טרופונין. במידה והאקו לב בוצע במהלך מאמץ, מה שנקרא אקו לב במאמץ, אז הסבירות שמדובר בעניינים של הלב עוד יותר נמוכים כי הבדיקה הזאת רגישה יותר לבעיות לב שקשורות בעורקים מאקו לב רגיל. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)