מדדי דלקת כאבי מפרקים וחום

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/11/2023 | 20:16 | מאת: מאיה

שלום. אמא שלי בת 80, לפני כשבוע קיבלה כדורים נגד גרד (bilaxten) במינון גבוה מהרגיל ואחרי 6 מנות לפתח החלה נפיחות באצבעות הידיים. הפסיקה מיד את הכדורים אך הנפיחות המשיכה לשאר האצבעות. כעבור יומיים הנפיחות באצבעות החלה לרדת אך לפתע החל כאב חזק ונפיחות במפרק כף יד ימין. בבדיקות דם מדדי דלקת קצת מוגברים crp 30 and esr 50 פרט לזה שאר הבדיקות יחסית תקינות. במקביל הגרד בגוף נמשך. הופנתה לראומטולוג אך התור עוד כמה שבועות(תור דחוף) בנוסף לכל זה החלה חולשה כללית וחולשת שרירים והכאב במפרק עבר ל2 הידיים. בבדיקות במיון נתנו משככי כאבים בזריקה וכדורים ושחררו לראומטלוג בקהילה (כאמור יש תור עוד מספר שבועות). כמו כן עלה לה פתאום החום ל38.5 . מציינת שלפני כמה ימים גם נפלה ובצילום סיטי מתאו שברים בצלע השמאלית. אמא שלי כאובה.. ונראה שלא מקבלת מענה מספיק טוב. אשמח לשמוע על אבחנות אפשריות בגדר האינטרנט ועיצה איך עלינו לפעול לוודא שלא מדובר במשהו מסוכן. ברקע יש לה לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה וכבד שומני. יש לציין שעל דעת עצמה היא חובשת את המפרקים בידיים בתחבושות אלסטיות כי זה מקל לה על הכאב.. אשמח לעיצה.תודה רבה!

שלום, קיימת אבחנה מבדלת (אפשרויות) לא קטנה, לא נראה שהטיפול ב-בלקסטין קשור. ייתכן מחלה זיהומית כלשהי. דלקת מפרקים ראקטיבית לזיהום וירלי. sweet syndrome viral polyarthritis זה הדברים העיקריים נראה. במקרה הזה אין מנוס מבדיקה גופנית מעמיקה ותשאול מקיף לצורך מיקוד האבחנה. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)