חתך בציפורן, דם ותחושה של שורף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

26/11/2023 | 15:08 | מאת: יעל

השתמשתי בסכין גילוח, תוך כדי גילוח חתכתי בטעות את הציפורן של האגודל, באמצע הציפורן, ככה שהציפורן נחתכה לשניים- חצי למעלה וחצי למטה, אבל בחלק הימני שלה, בחלק השמאלי היא שלמה. אפשר לומר שרבע ציפורן חתוכה. הציפורן עדיין כולה שם אבל יש חתך, שמתי טלק כי ירד דם, שטפתי ואז שמתי פלסטר. הקטע שכל פעם שאני מחזיקה משהו או מפעילה לחץ אפילו מועט על האגודל יורד דם וגם שורף. ואם אני לא מפעילה לחץ לא יורד דם. מה לעשות? זה ככה כבר כמה שעות.

לפי התיאור לפחות אין צורך בהוצאת ציפורן, מומלץ חיטוי וחבישה והדברים יסתדרו מעצמם. כל זה בהנחה גם שאין פצע במיטת הציפורן עצמה. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)