פורום ניתוחי חזה פלסטיים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - כירורגיה פלסטית אסתטית
ניתוחי חזה הפכו להיות הניתוחים השכיחים ביותר בכירורגיה פלסטית ואסתטית בחברה המערבית. עוד מקדמת הימים נחשב החזה הנשי לסמל של יופי, שלמות, שפע, יכולת להעניק ומיניות. השדיים מהווים את אחד האיברים המרכזיים לתקשורת הבלתי מילולית בין המינים ומהווים נדבך מרכזי בזהות הנשית. מגוון הניתוחים הפלסטיים המבוצעים בשדיים בטכניקות שונות ומגוונות הינו גדול ביותר. ניתוחי הגדלת חזה, הרמת חזה, הקטנת חזה, הקטנת חזה בגברים (גניקומסטיה), שחזורי שד לאחר כריתה מלאה או חלקית, תיקוני א-סימטריה וחזה טובולרי, הינם הניתוחים היותר שכיחים. מטרת הפורום היא לתת מענה מקצועי לכל שאלה בנושא ניתוחי החזה השונים משלב ההתלבטות, הייעוץ, התקופה הטרום ניתוחית ובתקופה לאחר הניתוח. הפורום מחויב לשמור על רמת דיון גבוהה מבחינה מקצועית ואתית, כאשר הדגש הינו על מענה מקצועי אמין המבוסס על המידע החדשני ביותר. הפורום אינו בא להחליף יעוץ מקצועי פרטני ע"י מומחה לכירורגיה פלסטית. למעבר לפורום לחצו כאן.
252 הודעות
226 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים

27/02/2013 | 21:09 | מאת: מיכל

ד"ר שלמה, אני בת 42, החזה שלי מאוד מאד נפול כתוצאה מירידה מסיבית במשקל, שיא המשקל שלי בעבר היה 70 ק"ג, היום אני שוקלת 50 ק"ג, היה לי חזה גדול מאד ובעבר שקלתי לעשות הקטנה, היום אני לובשת חזיות במידה 70 DD החזה נפול, אני רוצה לדעת איזה ניתוח מתאים למצבי? תודה

28/02/2013 | 21:33 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום מיכל לא ניתן לתת לך תשומה מדויקת מבלי לבדוק אותך. במידה החזה שלך גדול ונפול יתכן שאת זקוקה לניתוח הקטנת חזה שכולל גם הרמה. אם החזה שלך רק נפול אך מספיק גדול כדי שיהיה אפשר להרים אותו ולעצב.אם הוא נפול מאוד ואין לך מספיק רקמת שד, אפשר להרים אותו ולמלא ע"י שתל. אך כפי שציינתי, לא ניתן לייעץ לך לגבי סוג הניתוח שמתאים לך מבלי לבדוק אותך. במידה והינך מעונינת להגיע לפגישת ייעוץ את מוזמנת ליצור קשר לתיאום תור בטלפון 03-9670653 או לחילופין להשאיר את פרטיך באתר ויחזירו אליך בהקדם כדי לתאם תור. כתובת האתר שלי: www.brodovsky.co.il בהצלחה.

25/02/2013 | 11:36 | מאת: dandu

שלום, עברתי לפני שבועיים וחצי הקטנת חזה בבי"ח ציבורי, הכאבים פחתו אך בתפרים מסביב לפיטמה ובחיבור לחתך האנכי והפיטמה ישנם פצעים מוגלתיים עליהם נאמר לי בביקורת למרוח משחה אנטיביטית פוסידין ולחבוש. כמו כן בחיבור לקפל התת שדי ישנו חור מוגלתי שאינו מגליד בינתיים. אני מוטרדת ממשך ההחלמה הרב האם זה תקין? יש לציין שהרופאים ראו את זה בביקורת ולא נבהלו אך הדבר מטריד אותי מאוד ולא נעים.האם צריך לתת לזה עוד זמן?

27/02/2013 | 15:47 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום dandu התמונה שאת מתארת יכולה לקרות בניתוחים האילו, בדרך כלל הפצעים נרפאים מעצמם עם טיפול מקומי מתאים, מכיוון שאיני מכיר אותך ולא ראיתי את הפצעים איני יכול לחוות דעה עד כמה זה חמור ואם יש צורך בטיפול כל שהוא או שזה יתרפא לבד. אני מניח שהרופאים שלך ידעו לבחור עבורך את הטיפול הנכון. בהצלחה.

שלום ד'ר שלמה אני בת 26 ,עברתי ניתוח להגדלת חזה בגיל 17 אצל אחד המנתחים הטובים בארץ. במשך השנים הכל הייה בסדר ובשנה האחרונה אני מרגישה ששתל שמאל שלי השתנה גם היו לי כאבים מוזרים באיזור השתל יד שמאל למשל. התקשרתי אליו אך לא קיבלתי מענה חוץ מללכת לאיזה בדיקה שלא זוכרת את שמה. שאלתי היא האם אני יכולה לדעת לפי סימנים ברורים שהשתל לא בסדר ורק אז ללכת להיבדק? תודה רבה נטע.

17/02/2013 | 22:59 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום נטע. לצערי אין עדיין בדיקה חצונית מדוייקת שיכולה לקבוע בודאות על שתל קרוע. לכן מומלץ לעבור פעם בשנה בדיקת US. גם בדיקה זו אינה מאוד מדויקת ולפעמים יכולה לזהות קרעים שלא קיימים. לכן אם בבדיקת US ישנו חשד לדלף, מומלץ לעשות בדיקת MRI. זו בדיקה יותר מדוייקת. אך גם לא במאה אחוז. אולם אם הבדיקות מראות על קרע או דליפה, יש לבצע ניתוח ולהחלפת שתלים. בהצלחה

14/02/2013 | 10:27 | מאת: אלה

קיבלתי המלצות עליך ואשמח לדעת האם אפשר להגיע לבדיקת ייעוץ, ואם כן כמה זה עולה? תודה

14/02/2013 | 10:36 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

אלה שלום, שמחתי לשמוע שקיבלת המלצות ואשמח שתגיעי לפגישת ייעוץ אצלי במרפאה, את מוזמנת להתקשר למרפאה שלי לטלפון 03-9670653 ושם לקבל את כל הפרטים עבור פגישת הייעוץ באופן מקצועי , או לחילופין להשאיר את פרטייך באתר www.brodovsky.co.il ואחת היועצות תחזור אליך בהקדם. בהצלחה.

07/02/2013 | 18:26 | מאת: חגית

אני עוברת ניתוח הרמת חזה ב-21/2 ואני צריכה להפסיק לעשן שבועיים לפני, חרגתי ועישנתי יום נוסף זאת אומרת שלפני הניתוח יהיו 13 ימים ללא עישון ולא 14 האם זה קריטי?

09/02/2013 | 13:42 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום חגית. אין ספק שעישון מזיק למהלך של תהליך הריפוי אחרי הניתוח. מכוון שאין אנו יודעים במדויק עד כמה זה יכול להזיק לכל אחת ואחת מהמטופלות, (לי היו מטופלות שהמשיכו לעשן לפני ואחרי הניתוח ), למרות המלצותי והזהרותי. המהלך היה תקין), אך אין ספק שלרוב הגדול זה בהחלט מזיק. מכיוון שאין לנו שום בדיקה שיכולה להראות למי זה יזיק ולמי לא. אנו ממליצים לכל המטופלות להפסיק לעשן כשבועיים עד שלושה לפני הניתוח ואחריו (יש ניתוחים שמומלץ להפסיק לעשן כחודש לפני ואחרי הניתוח). אני מניח שיום אחד זה לא מאוד קריטי. תמנעי מעישון גם אחרי הניתוח. חשוב שתיידעי את הרופא המנתח. בהצלחה. למידע נוסף באתר: http://www.brodovsky.co.il

01/02/2013 | 21:28 | מאת: אולגה

שלום , אני 11 ימים אחרי ניתוח הרמת חזה ללא שתלים. מאתמול יש הפרשה צהובה בשד שמאל ,הוא גם יותר גדול וגם יש יותר אודם בצד החיצוני שלו, קרוב לכפל, הייתה בו גם יותר הפרשה מהנקז ביומיים הראשונים אחרי ניתוח, לדעתי ההפרשה מצלקת שמתחת לפטמה או קרוב לכפל , לא יודעת בדיוק כי יש לי פלסטרים בכל הצלקות, הפרשה ללא ריח, האם זה מקובל בשלב הזה ?

02/02/2013 | 14:48 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום אולגה בעיקרון 11 ימים אחרי הניתוח הפצעים אמורים להתרפא ולא אמורות להיות הפרשות. לפעמים מצטבר נוזל סיארוטי, שפורץ דרך פצע בצלקת ומתנקז. אודם והפרשה מהפצע יעכולים להצביע על זיהום ודלקת. וזה מחייב טיפול. אני מאוד ממליץ לך להיבדק עי' הרופא שלך, כדי שיזהה את הבעיה ויטפל לפי הצורך. את מוזמנת לבקר באתר שלי במידה וישנם שאלות נוספות http://www.brodovsky.co.il בהצלחה.

החלטתי לעבור ניתוח הקטנת חזה, ובמקביל בימים אלה מתחילה טיפול הורמונלי לטיפול בסימפטומים של גיל המעבר. קראתי שההורמונים הופכים את רקמת השד לצפופה יותר, או משהו כזה.. ורציתי לדעת אם זה מהווה בעיה או מכשול בכל הקשור לניתוח ההקטנה, והאם זה יכול להוות בעיה לאחר הניתוח? תודה רבה

30/01/2013 | 13:50 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום למתלבטת הטיפול שאת מקבלת אינו אמור להשפיע על הניתוח, עליך לברר עם הרופא שנותן לך את הטיפול על השפעת הטיפול על רקמת השד. ישנם טיפולים שיכולים להשפיע על הריפוי. את מוזמנת למצוא חומרים נוספים באתר שלי בכתובת http://www.brodovsky.co.il בהצלחה

29/01/2013 | 09:48 | מאת: לירון

כמה שאלות.. 1.אפשרי לעשות ניתוח רק של הרמת חזה ואם ארצה בעתיד אז גם להוסיף שתלים? כי כרגע אני מעדיפה רק הרמה ללא שתלים, יכול להיות שאסתפק בתוצאה ככה. 2.במידה וכן ארצה בעתיד להוסיף שתלים, כמה זמן אחרי ניתוח ההרמה אוכל לעשות ניתוח להוספת שתלים? 3. אם אני עושה ניתוח הרמה ובעתיד באמת אעשה ניתוח להגדלה עם שתל, תיהיה צלקת בולטת יותר מאשר בניתוח בפעם אחת של הרמה והגדלה? תודה!

29/01/2013 | 17:44 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

היי לירון. בהחלט אפשר לעשות הרמת חזה ללא הוספת שתלים, אם אינך מעונינת. כמובן שאם בעתיד, מסיבה כל שהיא תרצי להוסיף שתלים, אין שום בעיה לעשות זאת דרך הצלקת הקיימת, מבלי לפגוע באיכות הצלקת. למעשה אפילו עדיף לעשות כך. בעבר כל ניתוח של הרמה והגדלה נעשה בשני שלבים. כך אפשר לקבל תוצאה יותר מדויקת. אשמך לבדוק אותך ולחוות את דעתי. בהצלחה,

18/01/2013 | 17:57 | מאת: דיקלה

שלום ד"ר ברודובסקי, אני מעונינת לעבור ניתוח הגדלת חזה בהזרקה , וזו פעם ראשונה שאני שומעת שהדבר קיים. הייתי מעונינת לשמוע את דעתך. תודה

20/01/2013 | 09:03 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום דיקלה אכן קיימת שיטה להזרקת חומר מילוי להגדלת חזה. אפשר להזריק שומן שנשאב ממקומות אחרים בגוף, החסרון הוא בכך שרוב השומן נספג ואינו נקלט, לכן יש צורך לחזור על הטיפול מס' פעמים עד שמגעים לנפח הרצוי. לכן זה לא כל כך מקובל. אפשרות אחרת היא מילוי עי' מקרולן, זו חומצה יאלורונית (בדומה לחומר למילוי קמטים) למילוי חזה החומר צמיג יותר ומוזרק בכמות יותר גדולה. מקרוליין הוא חומר נספג שמחזיק בין שנה לשלוש שנים. כדי לשמור על נפח יציב מומלץ על הזרקות חוזרות פעם בשנה עד שנה וחצי. השיטה לא כל כך מקובלת לעומת הניתוח הקונבנציונלי. את מוזמנת לצפות בסירטון בעוסק בהגדלת חזה: http://www.youtube.com/watch?v=0XEKjYPNiYM

17/04/2013 | 17:37 | מאת: גל

אני גם מעוניינת בהגדלה באמצעות הזרקת מקרוליין מי עשוה את זה בארץ עשה זאת לפני שנתיים ד"ר מוסקונה והוא איננו מבצע זאת יותר אשמח לדעת האם אכן מבצעים הזרקה כזו בכלל בארץ? תודה רבה

13/01/2013 | 12:51 | מאת: רונית

שלום רב, לפני 3.5 שבועות עברתי ניתוח הקטנת חזה. החזה שלי היה גדול מאוד והוסר מכל צד כקילו רקמה. כיום כ שלושה וחצי שבועות לאחר הניתוח עדיין יש לי באזור קפל השד (מלמטה) פצע/חור פתוח שלא מתרפא ואינו מתחבר. מדובר בבור בעל קוטר של יותר משני סנטימטר של בשר חי שלא נסגר.בתחילה הייתה הפרשה סרוטית רבה המלווה במוגלה רבה. בעצת הרופא ניסגר האזור על ידי silvercel שאכן הפחית משמעותית את הדלקת. הרופא המנתח שלי טוען שזה כתוצאה מההימנעות מיצירת חתך תחתון (כחלק מצורת העוגן) ושהזמן יעשה את שלו. הוא טוען שכל התערבות בשלב זה תהיה פחות יעילה מלתת לגוף להתרפא מעצמו. אני לא שקטה. הפצע מאוד גדול, כואב ולא נראה סימפטי. אשמח לשמוע את דעתך. האם מכרים כאלו נפוצים? האם באמת עלי להתאזר בסבלנות? כל תשובה תתקבל בברכה תודה רבה רונית

13/01/2013 | 14:23 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום רונית קשה לי לחוות דיעה על פצע שלא ראיתי. אך בגדול אפשר לומר שבסופו של דבר כל פצע מתרפא, אלא אם ישנו זיהום או כל סיבה אחרת שמפריעה לרפוי. מטבע הדברים ככל שהפצע גדול יותר כך לוקח לו יותר זמן להתרפא. אני בטוח שהרופא שלך ידע לטפל בך עד לרפוי מלא של הפצע. את מוזמנת למצוא תשובות נוספות באתר שלי http://www.brodovsky.co.il בהצלחה

25/02/2013 | 20:38 | מאת: dandu7

הי רונית, אני שבועיים וחצי אחרי הניתוח וסובלת מאותה תופעה של תפר פתוח וחור מודלק. האם בסופו של דבר זה החלים אצלך לבד או שנעזרת במשהו? אני מאוד מודאגת ממצבי ולא יודעת מה לעשות. אודה לעצתך

12/01/2013 | 13:09 | מאת: שירן

רציתי לדעת בהרמת חזה באיזה שיטה משתמשים. הבנתי שיש שיטה שבה יש חתך רק סביב הפטמה ועוד חתך שיורד למטה בלי חתך בקפל התת שדי. יש אומרים שהשיטה נותנת תוצאות יותר טובות ולא שד שטוח ורחב. (וגם צלקת אחת פחות). השאלה שלי אם זאת שיטה באמת טובה יותר? או שעדיף עוד חתך קטן בקפל התת שדי? ואיזה שיטה מתאימה יותר לחזה קטן שנפול?

13/01/2013 | 11:21 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום שירן. קיימות מס' שיטות להרמת חזה. אין שיטה אחת שיכולה להתאים לכולן. כל שיטה יכולה להיות טובה, בתנאי שמתאמים אותה למקרה הנכון.כדי להשיב בצורה אחראית ונכונה על שאלתך, את חייבת להבדק, לראות איזו מהשיטות מתאימה למבנההגוף והחזה שלך ויכולה לתת לך את התוצאה הטובה ביותר. בהצלחה

10/01/2013 | 10:54 | מאת: ליאת

שלום ד"ר ברודובסקי האם קיים מושג כזה עור דק? שביגללו לא אוכל לעשות הגדלת חזה מחשש שאחרי חצי שנה החזה יפול?

10/01/2013 | 13:45 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום ליאת אכן קיים עור דק. ככל שהעור דק יותר, פחות אלסטי והחזה כבד יותר, כך יש יותר סיכוי שחזה יצנח מהר יותר. לכן עדיף לא להשתמש בשתלים גדולים, שמטבע הדברים הם גם יותר כבדים, אחרי הניתוח ללבוש חזיות טובות שמחזיקות את החזה כדי להקטין את הצניחה. אי אפשר לצפות מראש באיזו מהירות החזה יצנח.אך כמובן קשה מאוד מאוד לחוות דעה מבלי לבדוק אותך.

07/01/2013 | 14:39 | מאת: ליה

שלום לך דוקטור, אני סובלת מאי סימטריה של החזה וחזה נפול, איני יודעת אם להגדיל את הקטן או להקטין את הגדול.. מה הטיפול המומלץ לדעתך? מה יותר פופולרי בטיפול כזה? תודה רבה

08/01/2013 | 12:06 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום ליה הבעיה שלך מוכרת בהחלט.אשמח לבדוק אותך במרפאתי ולהמליץ לך על הטיפול שמתאים לך.

07/01/2013 | 10:32 | מאת: אורית

ד"ר ברודובסקי , עברתי אצלך ניתוח להגדלת חזה לפני 7 שנים התוצאות מדהימות גם אחרי התקופה הזו. אתה מספר 1!!! תודה רבה

08/01/2013 | 12:02 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

היי אורית תודה על המחמאות. אני מאוד מאוד שמח שאת מרוצה. אשמח לראותך לביקורת במרפאתי. להיתראות

03/01/2013 | 08:44 | מאת: שירן

שלום. עברתי לפני כחודש הגדלת חזה 355 בכל צד. גובהרי 1.60 משקל 48. החזה יצא מושלם!! אך הגודל לא לטעמי. הרופא אמר שאחרי הניתוח אהיה מידה בחזיה c מלא. הם קטנים לי מיום ליום ואני מעוניינת לעבור ניתוח שני. השאלה היא מה העלות בדרך כלל אצל ניתוח שני אצל אותו מנתח? אותו המחיר או רק עלות שתלים וחדר ניתוח ? תודה

03/01/2013 | 19:12 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום שירן לדעתי חודש לאחרי הניתוח מעט מדי זמן כדי לשפוט. החזה מקבל את צורתו הסופית רק לאחר כחצי שנה עד שנה, והרקמות מחלימות. לכן לא מקובל לעשות ניתוחים מתקנים לפני שחולפת שנה.לפי התיאור שלך מבנה גופך רזה. וגודל השתל שציינת אינו קטן.מה גם שאת מרוצה מהצורה. עם שתל יותר גדול לא בהכרח תשמר אותה הצורה. כדי שיראה שוני של ממש בגודל השד, יש להוסיף שתל יותר גדול בכ100cc לפחות, במקרה שלך 400+ נראה לי שלמבנה גוף כפי שתארת זה גדול מדי. במיוחד אם את לפני לידות. לגבי המחיר אכן מקובל לחייב בתשלום עבור ניתוח נוסף. יש מי שגובה מחיר מלא, יש מי שגובה פחות. תצטרכי לסגור אם המנתח שלך.

01/01/2013 | 23:00 | מאת: הלוחמת בדרכים

מעוניינת לדעת שמות של מומחים בתחום זה,האם ניתן להכניס דרך הטבור שתלי סיליקון צורת אגס,והאם ישנם סיבוכים או תופעות שחשוב לדעת?אם זה רק שתלים של מי מלח,מה החסרונות?ארצה מאד לדעת מי מבצע ניתוח כזה

02/01/2013 | 15:55 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

למיטב ידיעתי אין שיטה להרמת שדיים דרך הטבור. הגדלת שדיים דרך הטבור אינה שיטה מאוד מקובלת. בשיטה זו מחדירים דרך חתך בגבול הטבור, בעזרת ציוד מיוחד. שתלים ריקים (רק מעטפת) אותם ממלא המנתח במי מלח. השיטה מורכבת, מקשה על יצירת החלל ומיקום נכון של השתל. לגבי שתלים במילוי מי מלח: למעט בטכניקה זו לא מקובל השימוש בשתלים מסוג זה בשל דליפת מי מלח מהשתל ותחושה לא נעימה ולא טיבעית של השתל. לא ידוע לי על מנתח פלסטי מומחה בארץ שמבצע ניתוחים להגדלת שדיים בשיטה זו.

הי, אני כשבועיים לאחר ניתוח הגדלת חזה האם נטילת פוסטינור לא מומלצת לי או שאין קשר?

02/01/2013 | 16:01 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום למיטב ידיעתי אין קשר ישיר בין הניתוח שעברת לנטילת פוסטינור. אך לפני נטילת התרופה תקראי היטב את ההוראות המצורפות והתויות הנגד תופעות הלואי של התרופה.

26/12/2012 | 00:04 | מאת: Meirav perets

עברתי ניתוח להקטנת חזה, והתוצאה לא לטעמי, רציתי לישאול תוך כמה זמן אפשר לבצע הגדלת חזה?

26/12/2012 | 11:35 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום מירב אני מבין שעברת ניתוח להקטנת שדיים ואינך מרוצה. תהליך הריפוי אחרי הניתוח לוקח בין חצי שנה עד שנה, עד שהצלקות מגלידות, הבצקת יורדת והשד מקבל את צורתו הסופית. לכן לא מומלץ לבצע ניתוחים נוספים ושינויים לפני שמתקבלת התוצאה הסופית של הניתוח הראשון.

23/12/2012 | 20:40 | מאת: אוריין

מהם הסיבונים ממתיחת צוואר.מהו זמן ההחלמה ומה העלות לניתוח זה?

25/12/2012 | 08:36 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום אורין הסיבוכים שיכולים להיות אחרי ניתוח מתיחת צואר הם: דימום, הצטברות קרישי דם - המטומה,פתיחת תפרים, נמק של העור (במיוחד אצל מעשנים). הצטברות נוזלים- סיארומה, פגיעה בתחושה, נשירת שיער הזקן (אצל גברים). איסימטריה בין הצדדים, צלקות גסות ועבות. זמן ההחלמה אחרי הניתוח הוא בין שבוע לעשרה ימים. בקשר לעלות הניתוח , הרופא שתפני אליו, לאחר בדיקה יחשב לך את עלות הניתוח. בהצלחה

23/12/2012 | 12:38 | מאת: נטלי

ד"ר ברודובסקי שלום רציתי להודות לך פעם נוספת על הניתוח הנפלא שעשית לי . היתה לי אומנם שומה על הרכה ולא ניתוח מסובך יותר אבל במשך שנים סבלתי ממנה. אחרי הניתוח שכחתי לגמרי שהיא אפילו היתה שם, המקום נקי לחלוטין. המון תודה לך

23/12/2012 | 22:44 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום נטלי, תודה רבה לך , שמחתי לשמוע אני מאחל לך בריאות מלאה. תודה.

20/12/2012 | 03:00 | מאת: דר

האם ניתן לשלב ניתוח הגדלת חזה והגדלת סנטר בפעם אחת? והאם זה מוזיל את ההוצאה מאשר לעשות 2 ניתוחים נפרדים?

20/12/2012 | 20:19 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

בהחלט אפשר לשלב הגדלת חזה והגדלת סנטר באותו הניתוח. בקשר למחיר עליך לדון עם הרופא שלך. שיחשב לך עלות של כל ניתוח בניפרד לעומת שני הניתוחים יחד. בהצלחה

20/12/2012 | 00:45 | מאת: הגר

היי, עברתי לפני 4 ימים הגדלת חזה 355 בכל צד. נכון שזה מוקדם עדיין לקבוע. אבל כשאני מסתכלת על החזה הם לא שווים!! אחד יותר זקוף מהשני! הם מאוד מעוותים כרגע ויכול להיות שאני עונה לעצמי אני רק רוצה להיות בטוחה שזה זמני  

20/12/2012 | 20:26 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

היי הגר ברכות על הניתוח שעברת. את צודקת, אי אפשר להתייחס לתוצאה 4 ימים אחרי הניתוח . רק אחרי כמה חודשים תוכלי לראות את הצורה האמיתית של שדייך. אני מקוה שבסופו של דבר תהיי מרוצה.

18/12/2012 | 20:48 | מאת: ציפי

שלום רב, אני מנסה לאתר מושג/מונח/ביטוי מעולם הרפואה המבטא את ההעדפה "להקריב" איבר מסוים או מערכת מסוים על מנת להציל את החולה/ מערכות אחרות חיוניות יותר בגוף. אם קיים כזה מונח/ביטוי אודה מאוד אם תוכל לציין זאת.

19/12/2012 | 12:32 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום ציפי אכן יכול להוצר מצב שמחייב לכרות -"להקריב" איבר חולה שמסכן את כל הגוף עד לגרימת מות. בתנאי כמובן שהסרת האיבר אינה גורמת למוות. למשל: אם רגרל חולה מסכנת את כל הגוף עד כדי גרימת מות. חייבים לכרות את הרגל, הפעולה אמנם גורמת לנכות אך מצילה את חיי החולה.

18/12/2012 | 19:33 | מאת: שירן

עשיתי לפני כמה חודשים ניתוח בנרתיק ועכשיו אני מעוננית לעשות ניתוח להגדלת חזה. האם אני חייבת לעדכן את הרופא להגדלת חזה על הניתוח בנרתיק? כי זה משהו שהיה מאוד חסוי בשבילי ואני לא היתי רוצה לשתף.

19/12/2012 | 11:54 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום שירן. רצוי לעדכן את הרופא שיטפל בך על הניתוחים שעברת, במיוחד עם נותחת בהרדמה כללית ולפני זמן קצר. המידע שאת מוסרת לרופא הוא מידע חסוי והרופא מחויב לשמור על הסודיות. הפרוצדורה שעברת היא פרוצדורה רגילה אין כל סיבה להתבייש או להרגיש לא בנוח במסירת האינפורמציה.

29/11/2012 | 11:33 | מאת: נופר

שלום רב , לפני כחודש ושבוע עברתי הגדלת חזה של 325 בכל צד מתחת לשריר . ומאז יש לי הצטברות נוזלים בשד ימין, אני מטופלת בכדורים אינדומנד, וזה הגיע למצב שהנוזלים פשוט דולפים מהפתח של הניתוח כאילו פתחתי ברז חזרתי למנתח והוא נתן לי אנטיביוטיקה (זינט) ואמר שהוא לא רואה את השתל וצריך לחכות עד שאני אסיים את הכדורים , האם לדעתך צריך לבצע שאיבה ? והאם יש סיכון שאם אני יעשה שאיבה ידקרו את הסיליקון ואז תיהיה דליפה??

29/11/2012 | 14:37 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום נופר. הצטערתי ללשמוע על הסיבוך שישלך. הצטברות נוזלים (sieroma) בתוך הכיס לאחר הגדלת שדיים הינו סיבוך מוכר.אם הבנתי נכון הנוזל מופרש דרך החתך הניתוחי, וזה אומר שהחתך לא נסגר. יכול להיות שהפתח מאוד קטן ,מאפשר לנוזל לצאת אך את השתל לא רואים דרכו. אין ספק שקיים קשר בין הכיס החוצה. לא בדקתי אותך ולכן קשה לי ליעץ לך, אך נראה לי שהייתי לוקח תרבית מהנוזל שמופקש כדי לדעת אם אין זיהום בתוך הכיס. אם כן הייתי מטפל באנטיביוטיקה מתאימה. אם ההפרשה אכן בכמות כל כך גדולה כפי שאת מתארת, כן הייתי מכניס נקז (צינורית). כדי לרוקן את הנוזל ולמנוע נזילה דרך החתך הניתוחי ולאפשר לפצע הניתוחי להיסגר. נכון שצריך מאוד להיזהר מלדקור את השתל, לכן רצוי לעשות את הפעולה תחת ביקורת אולטראסאונד. במידה והבעיה לא תפתר, אני חושש שלא יהיה מנוס מטיפול כירורגי. שיהיה לך בהצלחה. רפואה שלמה.

20/11/2012 | 21:20 | מאת: בתאל

שלום אני בת 21.5 שנה לאחר הקטנת חזה ..החזה נראה בסדר כבר כמעט אין צלקות הם הולכות ונעלמות אבל יש לי שתיפי דם ממש מוזרים כמו פצע מוגלתי רק מלא דם ...זה חריג או נורמטיבי??

21/11/2012 | 07:52 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום בת אל שנה אחרי הניתוח הריפוי אמור להיות מלא. מה שאת מתארת נשמע חריג, אך איני יכול לחוות את דעתי מבלי לבדוק אותך. בכל מקרה אני ממליץ לך להייעץ עם הרופא המנתח שלך.

19/11/2012 | 15:13 | מאת: יפית

שלום, אני עומדת לעבור ניתוח הגדלה בקרוב ,משקלי הוא 65 והגובה הוא 1.64 מה שהוצע לי הוא שתל מעל השריר מכיוון שיש לי רקמה עבה אך לפי מה שהבנתי מתחת לשריר הרבה יותר שכיח. מה עדיף מעל או מתחת? שאלה נוספת היא האם ככל שהשתל יותר גדול ככה הכאב יהיה גדוליותר בזמן ההחלמה ? והאם כשהוא מתחת לשריר הכאב גדול יותר ? תודה

20/11/2012 | 15:56 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום יפית קיימות שלוש שיטות להחדרת שתלים בניתוח להגדלת שדיים: 1. החדרת השתל מתחת לרקמת השד מעל השריר החזה הגדול. 2. החדרת השתל מתחת לשריר. 3. החדרת השתל בשני מישורים, החלק העליון של השתל מוחדר מתחת לשריר והחלק התחתון מתחת לרקמת השד מעל השריר. לכל שיטה יתרונות וחסרונות. על המנתח להתאים את השיטה הרצויה בהתאם למבנה גוף המטופלת, מבנה שדייה וכמובן נסיונו האישי. מכיון שלא בדקתי אותך, איני יכול ליעץ לך איזו מהשיטות מתאימה לך. בהחדרת השתל מתחת לשריר אכן יש יותר כאבים לאחר הניתוח. אך למי ששיטה זו מתאימה בסופו של דבר זה משתלם. עוצמת הכאבים תלויה בגודל השתל יחסית למבנה השד. ככול שהעור ורקמת השד נמתחים יותר אחרי הניתוח כן הכאבים חזקים יותר. הכאב נחלש ועובר לאחר שהעור נמתח, שזה יכול לקחת בין כמה ימים לשבוע ולפעמים גם יותר, זה מאוד אישי.

14/11/2012 | 12:42 | מאת: הילה

אני בת 35 ולפני כחמש שנים עברתי ניתוח להגדלת חזה והכל היה תקין ,לאחר שילדתי שני השתלים שזזו ממקומם ופגעו אסתטית בצורת השד, האם הדבר שכיח? האם צריך לעבור ניתוח חוזר ?האם היה אפשר למנוע זאת? בתודה

14/11/2012 | 13:06 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום הילה השדיים אכן משתנים לאחר הריון, לידה והנקה. ככל שיש יותר גודש וחלב וככל שמניקים יותר השדיים משתנים יותר. אפשר להקטין את השינוי בצורת השדיים עי' הפסקת הגודש והחלב בהקדם וכמובן לא להניק. קורה שלאחר הלידה, בשל שינוי בצורת השדיים השתלים שלפני כן התאימו למבנה השדיים ויצרו צורה יפה, אינם מתאימים יותר. לפעמים אפשר לתקן את צורת השדיים עי' החלפת השתל, או עי' התאמת השד לשתל הקיים או להחליף את השתל ותיקון צורת השדיים. כמובן שאי אפשר להמליץ לך על הניתוח שמתאים לך מבלי לבדוק אותך.

12/11/2012 | 08:51 | מאת: הילה

שלום, אני ממש סובלת מגודל החזה (CUP H) מאד לא נוח ואני מניחה ששגם טורם לכאבי כתפיים וגב שיש לי. מה אני צריכה לעשות כדי לקבל השתתפות של קופ"ח בניתוח להקטנת חזה? האם אני צריכה לפנות קודם לרופא המשפחה ולקבל הפניה? תודה

13/11/2012 | 10:40 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום הילה. ניתוח להקטנת שדיים יכול להחשב לניתוח רפואי כאשר השדיים מאד גדולים ומשקלם גורם לכאבי גב, שינוי בעמוד השירה וכאבי כתפיים. עליך לפנות לרופא המשפחה כדי שיפנה אותך ליעוץ כירורג פלסטי של הקופה אליה את שייכת. במידה ואת עומדת בקרטוריונים של הקופה תוחלי לקבל התחיבות לניתוח במחלקה לכיר' פלסטית ביח' ציבורי.

07/11/2012 | 20:52 | מאת: מיטל

שלום רב, אני בת 30 ויש לי 2 ילדים כבר לאחר הלידה הראשונה עקב כאבים וגודש באזור בית השחי זיהו אצלי Accessory Axillary Breast כלומר בשני בתי השחי יש לי עוד רקמת שד ופטמות נוספות (קטנוץ) שאף יצא מהן נוזל בזמן שהיה גודש קשה. הייתי רוצה לדעת מה הסכנות בזה (יותר סיכוי לסרטן שד?) ומה ההליך ניתוח להסרתם? האם אפשר להניק לאחר מכן? האם מסוכן?

08/11/2012 | 11:32 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום מיטל Acessory Axillary Breast כשמו כן הוא. רקמת שד נוספת שנמצאת בדרך כלל בבית השחי, יכולה להיות רק בצד אחד או בשני הצדדים. רקמה זו יכולה להתנהג כשד לכל דבר, כולל שינויים בתקופת המחזור, בהריון ואחריו. מבחנת סרטן השד גם ברקמה זו כמו בשד רגיל יכולה להתפתח ממאירות. מקובל להסיר את הרקמה, גם משום שזה לא יפה ולא אסטתי וגם מסיבה רפואית. כמובן ככל שיש יותר רקמה גם הניתוח גדול יותר, אך בסך הכל זה לא נחשב לניתוח גדול ומסובך, לרוב מתבצע גם בהרדמה מקומית. לאחר הניתוח חשוב לשלוח את הרקמה שהוסרה לבדיקה.

08/11/2012 | 13:36 | מאת: מיטל

האם כדאי להסיר כבר עכשיו את הרקמה או לחכות לזמן שבו אסיים את הלידות? א"ה ארצה עוד ילדים ולהניק גם אותם

07/11/2012 | 10:08 | מאת: מאיה

שלום לך ד"ר ברודובסקי ,האם יש בעיתיות לעשות ניתוח להגדלת חזה אם אני חולת אסטמה? תודה

07/11/2012 | 12:38 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום מאיה אסטמה אינה סיבה לא לעבור ניתוח הגדלת שדיים. מכיוון שהניתוח מתבצע בדרך כלל בהרדמה כללית, רצוי שלפני הניתוח תבדקי עי' הרופא המרדים.יתכן שהוא יבקש בדיקות מכינות, או טיפול תרופתי מכין לפני הניתוח, בזמן ההרדמה יקח בחשבון שאת חולת אסטמה. אך בגדול אסטמה אינה סיבה לא לבצע את הניתוח. אלא אם כן את חולת אסטמה קשה מאוד וקיים סיכון בהרדמה. אך כפי שציינתי עם הכנה מתאימה נראה לי שתוכלי לעמוד בניתוח. שיהיה לך בהצלחה.

05/11/2012 | 11:38 | מאת: נטלי

שלום שמי נטלי אני עברתי אצל ד"ר ברודובסקי ניתוח להגדלת חזה לפני 6 שנים ,חיפשתי את המקום להודות לו על העבודה המדהימה שהוא עשה ועל היחס החם והמקצועי שקיבלתי ממנו. התצואות מדהימות וטבעיות גם אחרי שש שנים ולידה שעברתי. מס' 1.

05/11/2012 | 17:32 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

תודה רבה לך נטלי, שמחתי לשמוע שאת מרוצה. אני מקווה שאת מקפידה על בדיקות תוקפתיות.

29/10/2012 | 14:46 | מאת: רומי

לבן שלי יש בעיה של מחיצה אחת באף החוסמת את האוויר ומפריעה לו לנשום בעיקר אחרי מאמץ גופני ולדבריו פוגע לו בחוש הריח , זה קרה כנראה עקב מכה בעבר שקיבל באף ולכן יש בלט גם באף המפריע לו מבחינה אסתטטית, האם מומלץ שהניתוח יעשה על ידי רופא אף אוזן גרון או מנתח פלסטי יכול לפתור את שתי הבעיות ( הרפואית והאסטטית) בניתוח אחד ?

30/10/2012 | 10:41 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום רומי ניתוח לתיקון מחיצת האף מוגדר כניתוח רפואי ומטופל עי' רופאי אף אוזן וגרון גם במסגרת הרפואה הציבורית. בלט של עצם האף כתוצאה משבר יכול לגרום להפרעה בנשימה. ואמור להיות מתוקן יחד עם המחצה באותו הניתוח. לדעתי מומלץ לשלב את הניתוח הרפואי עם הקוסמטי עי' אותו הרופא או עי' שני רופאים כשכל אחד מומחה בתחומו.

30/10/2012 | 11:10 | מאת: רומי

תודה רבה על תשובתך,מבקשת לברר נקודה נוספת שלא ברורה לי : האם רופא פלסטיקאי יכול לתת מענה להיבט הרפואי והאסטטי או מחוייב שילוב של שני רופאים? קיבלנו יעוץ מרופא פלסטיקאי הטוען שהוא יכול לעשות בהצלחה זאת ולתת מענה לשתי הבעיות , מתשובתך אני מבינה אחרת .תודה רבה מראש

29/10/2012 | 00:17 | מאת: אורלי ניוברגר

ד"ר בורדובסקי שלום רב, שמי אורלי נויברגר אמא לילדה מתבגרת בת 15. חשבנו ביחד לבצע הגדלת חזה ליום ההולדת ה - 16. השאלה הנשאלת היא האם רצוי או מומלץ להמתין עם הנושא הזה? קראתי קצת באתר שלך אבל אולי יש תשובה פשוטה יותר?

29/10/2012 | 12:48 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום אורלי, מקובל לבצע ניתוח להגדלת שדיים רק אחרי שהשדיים מפסיקים להתפתח וזה לא לפני גיל 17-18. לכן אני ממליץ לביתך לא לעבור ניתוח להגדלת שדיים לפני גיל זה. את יכולה לעבור את הניתוח ללא קשר לביתך, את מוזמנת לקבוע תור לייעוץ בנושא בטלפון -03-9670653 , או לחילופין להשאיר פרטים באתר והיועצת שלנו תחזור אליך. יום נעים.

17/10/2012 | 15:41 | מאת: שיר

האם צילום החזה לפני ואחרי יש לו חשיבות רפואית או רק לצורך הדגמה אסטטית. האם צריך הסכמה של המטופל?

18/10/2012 | 09:00 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום שיר אני מניח שבשאלתך את מתכוונת לצילום שדיים ולא צילום חזה. צילום רפואי של האיזור המנותח הוא חלק מהתיעוד הרפואי שהרופא המנתח מבצע לפני ואחרי הניתוח, בדומה לרישום מחלות וניתוחים בעבר, תרופות שהמטופל מקבל ורגישויות. התמונות יכולות לשמש את הרופא המנתח בקבלת החלטות לפני הניתוח ובמהלכו. הן יכולות לשמש גם להדגמה, תוך שמירה קפדנית על פרטיות המטופלת והסתרת הפרטים המזהים. אולם המטופלת רשאית לבקש מהרופא לא להציג את תמונותיה.

10/10/2012 | 20:11 | מאת: שירלי

היי, אני שבועיים אחרי ניתוח הגדלת חזה, מעל השריר התפרים בחזה שמאל נסגרו לחלוטין בצורה יפה התפרים בצד ימין נסגרו בחלקם ויש תפר קצת פתוח אין דימום, יש קצת מוגלה, אין אדמומיות בשד, אין התנפחות.ההפך, השתלים ישובים יפה והצורה עגוהל ויפה והכל נקי. עשיתי אצל ד"ר מוכר וידוע, כירורג מצויין ואין לי חשש מעבודתו, הוא נתן לי משחה למרוח על הפצע. לא נתן לי אנטיביוטיקה ואמר לי לחזור לאחר שבוע אבל, הוא אמר לי להיזהר ולא לעשות פעילות גופנית, כששאלתי למה הוא מתכוון הוא אמר לי: להיזהר יותר מכל אחת אחרת כי השתל עלול לצאת! האם יש סיכוי כזה??? האם יכול להיות שמדובר בהתחלה של דחיית שתל? והאם זה בד"כ בשני השדיים? אם צד אחד נסגר פה זה מוריד סיכויים? עברו יומיים מאז המשחה, הפתח לא נפתח יותר, הוא מוציא צבע צהוב קצת על הפד... מה הסיכון של פתח כזה?... תודה

15/10/2012 | 09:21 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום שירלי. פצע ניתוחי מתרפא תוך שבועיים עד שלושה והופך לצלקת. הצלקת הינה תוצאה סופית של הריפוי. במהלך תקופת הריפוי הפצע סגור אמנם אך אינו מספיק חזק ויכול להיפתח אם גורמים למתח עליו, כמו בזמן מאמץ או פעילות גופנית. לכן מומלץ במהלך תקופה זו להמנע ממאמצים ומפעילות גופנית. הפצע מתחיל להיפתח מבחוץ פנימה. במקרה כמו שלך נראה לי שהפתיחה שיטחית עדיין ויכולה להיסגר מעצמה בטיפול מתאים ובשמירה על מנוחה. תקופת הריפוי מטבע הדברים יותר ארוכה מריפוי רגיל ויכולה לקחת חודש ויותר. את חייבת להיות סבלנית ולמלא אחר הוראות הרופא שלך. אם את מעשנת, הפסקת אישון יכולה לעזור בריפוי. אם הפצע ימשיך להיפתח השתל אכן יחסף וזו בהחלט בעיה גדולה יותר. במהלך תקופת הריפוי צריך לשים לב שהפצע לא מזדהם וכמובן לא ממשיך להיפתח. אני מאחל לך רפואה שלמה.

07/10/2012 | 19:20 | מאת: שירז

אין לי כמעט חזה ואני רוצה לעשות הגדלה האם אוכל להגדיל את השדיים לגודל d ומעלה?

08/10/2012 | 16:18 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שירז שלום. גודל השדיים לאחר הניתוח הוא שילוב של מס' גורמים כגון, מבנה בית החזה, איכות העור, האם העור בשדיים רפוי,גודל השדיים לפני הניתוח ולבסוף גודלו וצורתו של השתל. במהלך פגישת הייעוץ ניתן לראות פחות או יותר אילו שתלים מתאימים לך ואיזה גודל פחות או יותר יהיה החזה שלך לאחר הניתוח. חשוב מאוד שהשתל יתאים למבנה הגוף ולמבנה החזה הקיים כדי לקבל תוצאה עד כמה שיותר טובה. בכדי לקבל תשובה יותר מדוייקת אמליץ לך להגיע לפגישת ייעוץ.

יש אנשים עם בעיות רפואיות כרוניות שגורמות לקרעים בשרירים וברקמות אחרות מכל מגע, להגן על הורידים שלא ייקרעו ועל כל דבר ביולוגי שקיים באיבר מקרעים. נאמר שאין טיפול בשביל, אבל אישה שיש לה את הבעיה הזאת בשדיים (רגישות לפתח קרעים בשדיים), ורוצה להגדיל את השדיים, או אישה שיש לה את הבעיה הזאת בלחיים (רגישות לפתח קרעים בלחיים מכל מגע קטן) ורוצה לעבות את הלחיים או גבר שיש לו את בעיית הרגישות הזאת בפין (רגישות לפתח קרעים בפין מכל מגע קטן של מתיחה). העיבוי זו מטרה, אבל יש עוד מטרה והיא לחזק את כל רקמות האיבר (שריריו, להגן על הורידים שלו מקרעים, להגן על כל מה שיש בו כך שמגע לא יגרום לקרעים). אבל, יש חשש שחומר מילוי נוזלי ייתפשט וייגרום לנזק. אז השאלה היא במקרה כזה מאיזה חומרי מילוי מגשימים את שתי המטרות האלה. איזה חומרי מילוי יגנו על השרירים והעורקים והנימים של האיבר מקרעים, וגם ייעבו את האיבר כך שייתווספו לעובי הטבעי שלו עוד כמה סנטימטרים טובים ?

29/09/2012 | 14:02 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

נטע שלום, תודה על פניתך. הבעיה שאת מדברת עליה הינה בעיה נדירה מאוד. בניתוח הגדלת שדיים מכניסים שתל סיליקון שמותח את העור. במקרה כמו שלך, מתיחת העור תגרום לקרעים נוספים והניתוח יחמיר את המצב. גם חומרי מילוי ללחיים יכולים לגרום לקרעים. לכן אני ממליץ לך לא לעשות פעולות שיכולות לגרום לך נזקים בילתי הפיכים. זכרי כי תשובה זו אינה מחילפה ייעוץ פורנטלי מקצועי ואין להסתמך אך ורק על תשובה זו.

15/09/2008 | 21:53 | מאת: מירי

היי דוקטור, אני בת 20 ומעוניינת לעבור הרמת חזה. הדבר היחיד שמטריד אותי הן הצלקות שנשארות לאחר הניתוח. מהן הסיכויים להחלמה יפה של הצלקות (עד כדי כך שהן לא נראות כלל אחרי תקופה מסויימת?) ברוב המקרים הצלקות מטשטשות לחלוטין?

17/09/2008 | 13:51 | מאת: אילנית

שלום רב, מצטרפת לשאלה.. מה חומרת הצלקות לאחר ניתוח מסטופקציה? קבעתי פגישת ייעוץ בפרופורציה ואני רוצה לבוא מוכנה עם כמה שיותר מידע על התהליך..

19/09/2008 | 21:13 | מאת: יעל

שאלה די בנאלית אבל עדיין.. מה ההבדל הגדול בין הרמה להקטנה? זה לא אותו תהליך בעצם? ראיתי שפרופורציה עושים את שני הניתוחים, למה לא לקחת את הזול מבינהם?

דר אריק זרצקי , הכי טוב להגיע איליו דרך קבוצת הנשים אז גם מקבלים מחיר צרכני מוזל תנסו את אורית 0547600966 oritcohen87@gmail.com

כמה אצל בורושטיין וכמה אצל אחרים

קיים כל כך הרבה מידע על הגדלת חזה באינטרנט, ולפעמים אני מוצאת דברים מבלבלים, סותרים או לא מדויקים... כל הסיפור של הגדלת חזה, ושלבי הניתוח, נשמע לי מאוד מסובך, ואני מחפשת גורם מקצועי אמיתי שיוכל לעזור לי באמת בלהחליט איפה הכי כדי לעשות את הניתוח שלי.... אשמח אם מנהלי הפורום יוכלו להמליץ על כמה מקורות ידע מרכזיים, כמו האתר הבא על [a href='http://www.breast-enlargement.co.il/' id='link']הגדלת חזה[/a], שעשה עלי רושם טוב מאוד.... בברכה, יונית

06/09/2008 | 13:46 | מאת: אלינור

משהו מכיר את עמי ברק ???????????

01/09/2008 | 05:41 | מאת: אורלי

לד"ר שלום, לפני כ 10 שנים עברתי ניתוח להגדלת חזה, כיום בת 33, אני מניקה מלא כרגע. שאלתי היא, ברגע שאגמור להניק מהי הבדיקת שד המומלצת לגבי - לאור הגיל והשתלים? אני חיה בחו"ל - כאן נוהגים לעשות ממוגרפיה רק לנשים מעל גיל 40, האם יש סיבה לדרוש ממוגרפיה לפני? האם ממוגרפיה היא בכלל בדיקה שניתן לעשות לאחר הגדלת חזה? האם עלי לעבור US כלשו או רק בדיקה ידנית? האם בדיקה ידנית יכולה להיעשות על ידי רופא משפחה או עדיף לפנות לכירורג? בקשר לשתלים - מהי ההמלצה - לחליף לאחר 10 שנים? או רק בעקבות סיבה כלשהי מיוחדת כמו נזילה? המון תודה!!!

01/09/2008 | 11:46 | מאת: חיפאית

אורלי, ראשית הפורום הזה לא פעיל ואת יכולה לראות זאת בהודעה בראש הפורום. שנית, לדעתי - שאלות בקשר לאבחון בעיות בשד על ידי ממוגרפיה, אולטראסאונד וכו' כדאי שתפני לפורום שעוסק בסרטן שד או בבעיות שד אחרות. מנסיוני - בדיקה ידנית נעשית לעיתים על ידי רופא משפחה, אולם עדיף וחשוב יותר - על ידי כירורג שד וכן על ידי רופא נשים. חיפאית

עברתי לפני 4חודשים הגדלה 200 סמק ואני לא מתרגלת לכאבי הפיטמות והחזה בחלק התחתון רדום האם זה נורמלי ויעבור או שאני מאלה שאכלו אותה בבקשה כל תשובה תתקבל בברכה

זהבית, בראש הפורום יש הודעה שהפורום אינו פעיל כרגע !! לדעתי, כדאי שתתייעצי עם המנתח שלך וכאן באתר- יש את הפורום כירורגיה פלסטית ואסתטית של ד"ר ליפין מרמב"ם חיפאית

22/08/2008 | 22:37 | מאת: חנה

ד"ר שלום. מה קורה כאשר שתלי סיליקון היו בגוף זמן רב שהם דולפים, קרועים . האם החומר גורם לבניית רקמות לא בריאות בשד? האם החומר רעיל? כאשר מוציאים את השתל הקרוע, איך ניתן להבטיח שעדיין לא נשאר עוד קצת ?

24/08/2008 | 00:17 | מאת: לחנה

גולשים יקרים: הפורום יצא לחופשה. הודעה על חזרה לפעילות תימסר בהקדם האפשרי. עמכם הסליחה

20/08/2008 | 13:12 | מאת: אופיר

האם מישהי עשתה הגדלת חזה אצל דר ברונשטיין

23/08/2008 | 03:45 | מאת: מירה

אני מעוניינת לעשות אצלו אבל שמעתי שלאחר שהוא מרדים את המטופלת הוא נותן לסטז'ר לנתח. האם שמעת משהו כזה? היית אצלו בביקורת? או בעוד מקומות?

23/08/2008 | 13:04 | מאת: ע

לפי מה שאני יודעת, אסור בכלל לסטאז'רים ואפילו למתמחים לנתח מחוץ לבתי החולים הציבוריים. כדאי לברר היטב

30/08/2008 | 23:19 | מאת: זהבית

לא עשיתי אצלו אבל חברות שלי עשו אצלו חוץ מזה שהמחיר סביר גם התוצאות נראות מעולה לכי על זה

05/10/2008 | 21:53 | מאת: אלינור

הי זהבית תוכלי בבקשה לומר לי כמה דר בורונשיין לוקח על ניתוח הגדלה והאים הוא לוקח על יעוץ???? תודה

05/10/2008 | 21:58 | מאת: אלינור

הי זהבית תוכלי בבקשה לומר לי כמה דר בורונשיין לוקח על ניתוח הגדלה והאים הוא לוקח על יעוץ???? תודה

14/08/2008 | 22:02 | מאת: מלי

שלום אני אמורה לעבור הגדלת חזה בפרופורציה ע"י ד"ר בר (לא זוכרת את השם הפרטי)האם מישהי נותחנ על ידו? ועוד שאלה איפה אני יכולה למצוא אם הוא רשום באיגוד הפלסטיקאים? תודה למי שיענה האימייל שלי:ORELNATI120@WALLA.COM בבקשה אני מאד חוששת מההגדלה במיוחד מההרדמה ולא ראיתי עבודות שלו בבקשה עזרו לי הוא המליץ על שתל 350 מתחת לשריר אני 1.62 שוקלת 47 ק"ג החזה קטן מאד אחרי 3 לידות (לא נפול פשוט כמו ילדה בת 12) האם זה לא גדול מידי? מי שעברה ניתוח עם גודל כזה בבקשה רישמו לי אשמח לקרוא תשובות ולהפיג את חששי מההרדמה (מה מרגישים וגם כשמתעוררים מה קורה לגוף? תודה רבה רבה למי שיפנה

06/09/2008 | 12:42 | מאת: לימור

שלום לך , אני מקווה שתשובתי לא מאוחרת מידי ושטרם עברת את הניתוח וגם אם כן מקווה שהוא עבר בהצלחה. אני עברתי ניתוח הגדלה בפרופורציה לפני כשנתיים ע"י ד"ר פרישמן שכמו ד"ר בר הומלץ לי על 300 סיסי אך אני ביקשתי קטן יותר בשל כך שאני עושה הרבה מאוד ספורט אירובי ופחדתי שזה יגרום נזק לעיצוב החזה. הרופא המליץ לי על 260 סיסי והולכתי על זה. הניתוח היה מהיר ללא סיבוכים עם יחס אנושי מעולה והתוצאות מדהימות. הטעות היחידה שלי היא בגודל. זה יצא יפה מאוד אך לדעתי קטן. היום בדיעבד הייתי עושה לפחות 350 סיסי , אני אומרת לכי על זה. וקחי בחשבון כל הרזיה או שינוי במצב הגוף גורם לשתל להראות קטן יותר לכן רצוי לעשות מעט יותר גדול ממה שחושבים ובקשר לפרופורציה , הם נפלאים אמינים והשירות מעולה. שיהיה לך בהצלחה

רופא טוב לא יעבוד במכון זול ונוראי כמו פרופורציה -זהירות -עדיף ללכת לקליניקה פרטית לרופא שלפחות יש לו ניסיון של 20 שנה

04/08/2008 | 01:54 | מאת: איציק גבאי

שלום אני בן 22 עוד מעט ויש לי בעייה שהפיטמות שלי מגיל ההתבגרות גדלו מאד וזה נשאר עד היום יש לציין שאני בחור מאד רזה וגם החזה שלי רזה.. אפשר להבחין כי קיים מעיין גוש כזה בפיטמה וכאשר יש קור אזז הן מיזדקרות ונראות רגיל. השאלה שלי היא מה הוא הליך הטיפול או ניתוח? ומהו סדר גודל המחיר של זה? כמה זמן החלמה לוקחת אם זה ניתוח? ולמי לפנות תודה על העזרה.

07/08/2008 | 22:58 | מאת: לאיציק

הי איציק אני לא רופא אבל מה שאתה מתאר נשמע כמו גיניקומסטיה - רקמת שומן בשד. הגורמים יכולים לנוע מגנטיקה, דרך משקל ועד לתרופות מסויימות. יש אפשרות לטיפול תרופתי בתופעה ובהיעדר השפעה ניתן לטפל בניתוח פשוט יחסית דניאל

29/07/2008 | 20:16 | מאת: רונית

שלום, אני בחורה בת 28 סובלת מא-סימטריה חריפה בשדיים. בצעירותי עברתי השתלה של שתל סליין והוא דלף, כך שהא-סימטריה שוב מורגשת. המנתח המליץ לי שוב להגדיל רק צד אחד, על מנת להביא את השדיים למצב דומה, ורק בשלב מאוחר יותר כעבור כמה חודשים לבצע הרמה או תיקון אחר אם יהיה צורך בכך, וכי בכלל יש סיכוי גבוה שאני אהיה מרוצה מהמצב ולא ארצה או אזדקק לתיקון. החשש שלי הוא שהגדלה חד-צדדית של שד אחד לא תביא את השדיים למצב דומה מבחינת גודל ומרקם, לפחות לא כפי שהגדלה של שני השדיים. האם ניתוח של צד אחד זה משהו מקובל? והאם לא מומלץ יותר לנתח את שני השדיים (אם או בלי הרמה)? תודה

28/07/2008 | 10:24 | מאת: שירי

לאחר שתי לידות החזה שלי צנח, אני מעוניינת לדעת האם אפשר לעשות ניתוח הרמת חזה, למרות שיתכן שאני עוד אכנס להיריון, או לחכות ? שאלה נוספת - האם יתכן שהשד יצנח שוב לאחר ניתוח שכולל הרמה ?

23/07/2008 | 23:00 | מאת: גלית

שלום רב , ברצוני לדעת האם ניתן לעשות הגדלת חזה בהרדמה חלקית . אם כן האם יש בזה סיכון? האם יש יתרון להרדמה מלאה? בתודה מראש...