Accessory Axillary Breast

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

07/11/2012 | 20:52 | מאת: מיטל

שלום רב, אני בת 30 ויש לי 2 ילדים כבר לאחר הלידה הראשונה עקב כאבים וגודש באזור בית השחי זיהו אצלי Accessory Axillary Breast כלומר בשני בתי השחי יש לי עוד רקמת שד ופטמות נוספות (קטנוץ) שאף יצא מהן נוזל בזמן שהיה גודש קשה. הייתי רוצה לדעת מה הסכנות בזה (יותר סיכוי לסרטן שד?) ומה ההליך ניתוח להסרתם? האם אפשר להניק לאחר מכן? האם מסוכן?

08/11/2012 | 11:32 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום מיטל Acessory Axillary Breast כשמו כן הוא. רקמת שד נוספת שנמצאת בדרך כלל בבית השחי, יכולה להיות רק בצד אחד או בשני הצדדים. רקמה זו יכולה להתנהג כשד לכל דבר, כולל שינויים בתקופת המחזור, בהריון ואחריו. מבחנת סרטן השד גם ברקמה זו כמו בשד רגיל יכולה להתפתח ממאירות. מקובל להסיר את הרקמה, גם משום שזה לא יפה ולא אסטתי וגם מסיבה רפואית. כמובן ככל שיש יותר רקמה גם הניתוח גדול יותר, אך בסך הכל זה לא נחשב לניתוח גדול ומסובך, לרוב מתבצע גם בהרדמה מקומית. לאחר הניתוח חשוב לשלוח את הרקמה שהוסרה לבדיקה.

08/11/2012 | 13:36 | מאת: מיטל

האם כדאי להסיר כבר עכשיו את הרקמה או לחכות לזמן שבו אסיים את הלידות? א"ה ארצה עוד ילדים ולהניק גם אותם

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים