ניתוח חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

14/11/2012 | 12:42 | מאת: הילה

אני בת 35 ולפני כחמש שנים עברתי ניתוח להגדלת חזה והכל היה תקין ,לאחר שילדתי שני השתלים שזזו ממקומם ופגעו אסתטית בצורת השד, האם הדבר שכיח? האם צריך לעבור ניתוח חוזר ?האם היה אפשר למנוע זאת? בתודה

14/11/2012 | 13:06 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום הילה השדיים אכן משתנים לאחר הריון, לידה והנקה. ככל שיש יותר גודש וחלב וככל שמניקים יותר השדיים משתנים יותר. אפשר להקטין את השינוי בצורת השדיים עי' הפסקת הגודש והחלב בהקדם וכמובן לא להניק. קורה שלאחר הלידה, בשל שינוי בצורת השדיים השתלים שלפני כן התאימו למבנה השדיים ויצרו צורה יפה, אינם מתאימים יותר. לפעמים אפשר לתקן את צורת השדיים עי' החלפת השתל, או עי' התאמת השד לשתל הקיים או להחליף את השתל ותיקון צורת השדיים. כמובן שאי אפשר להמליץ לך על הניתוח שמתאים לך מבלי לבדוק אותך.

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים