הגדלת חזה , סוגי שתלים

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

19/11/2012 | 15:13 | מאת: יפית

שלום, אני עומדת לעבור ניתוח הגדלה בקרוב ,משקלי הוא 65 והגובה הוא 1.64 מה שהוצע לי הוא שתל מעל השריר מכיוון שיש לי רקמה עבה אך לפי מה שהבנתי מתחת לשריר הרבה יותר שכיח. מה עדיף מעל או מתחת? שאלה נוספת היא האם ככל שהשתל יותר גדול ככה הכאב יהיה גדוליותר בזמן ההחלמה ? והאם כשהוא מתחת לשריר הכאב גדול יותר ? תודה

20/11/2012 | 15:56 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום יפית קיימות שלוש שיטות להחדרת שתלים בניתוח להגדלת שדיים: 1. החדרת השתל מתחת לרקמת השד מעל השריר החזה הגדול. 2. החדרת השתל מתחת לשריר. 3. החדרת השתל בשני מישורים, החלק העליון של השתל מוחדר מתחת לשריר והחלק התחתון מתחת לרקמת השד מעל השריר. לכל שיטה יתרונות וחסרונות. על המנתח להתאים את השיטה הרצויה בהתאם למבנה גוף המטופלת, מבנה שדייה וכמובן נסיונו האישי. מכיון שלא בדקתי אותך, איני יכול ליעץ לך איזו מהשיטות מתאימה לך. בהחדרת השתל מתחת לשריר אכן יש יותר כאבים לאחר הניתוח. אך למי ששיטה זו מתאימה בסופו של דבר זה משתלם. עוצמת הכאבים תלויה בגודל השתל יחסית למבנה השד. ככול שהעור ורקמת השד נמתחים יותר אחרי הניתוח כן הכאבים חזקים יותר. הכאב נחלש ועובר לאחר שהעור נמתח, שזה יכול לקחת בין כמה ימים לשבוע ולפעמים גם יותר, זה מאוד אישי.

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים