איך אני יודעת אם יש לי דליפה מהשתל

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

17/02/2013 | 17:45 | מאת: נטע

שלום ד'ר שלמה אני בת 26 ,עברתי ניתוח להגדלת חזה בגיל 17 אצל אחד המנתחים הטובים בארץ. במשך השנים הכל הייה בסדר ובשנה האחרונה אני מרגישה ששתל שמאל שלי השתנה גם היו לי כאבים מוזרים באיזור השתל יד שמאל למשל. התקשרתי אליו אך לא קיבלתי מענה חוץ מללכת לאיזה בדיקה שלא זוכרת את שמה. שאלתי היא האם אני יכולה לדעת לפי סימנים ברורים שהשתל לא בסדר ורק אז ללכת להיבדק? תודה רבה נטע.

17/02/2013 | 22:59 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום נטע. לצערי אין עדיין בדיקה חצונית מדוייקת שיכולה לקבוע בודאות על שתל קרוע. לכן מומלץ לעבור פעם בשנה בדיקת US. גם בדיקה זו אינה מאוד מדויקת ולפעמים יכולה לזהות קרעים שלא קיימים. לכן אם בבדיקת US ישנו חשד לדלף, מומלץ לעשות בדיקת MRI. זו בדיקה יותר מדוייקת. אך גם לא במאה אחוז. אולם אם הבדיקות מראות על קרע או דליפה, יש לבצע ניתוח ולהחלפת שתלים. בהצלחה

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים