הפסקת עישון לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

07/02/2013 | 18:26 | מאת: חגית

אני עוברת ניתוח הרמת חזה ב-21/2 ואני צריכה להפסיק לעשן שבועיים לפני, חרגתי ועישנתי יום נוסף זאת אומרת שלפני הניתוח יהיו 13 ימים ללא עישון ולא 14 האם זה קריטי?

09/02/2013 | 13:42 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום חגית. אין ספק שעישון מזיק למהלך של תהליך הריפוי אחרי הניתוח. מכוון שאין אנו יודעים במדויק עד כמה זה יכול להזיק לכל אחת ואחת מהמטופלות, (לי היו מטופלות שהמשיכו לעשן לפני ואחרי הניתוח ), למרות המלצותי והזהרותי. המהלך היה תקין), אך אין ספק שלרוב הגדול זה בהחלט מזיק. מכיוון שאין לנו שום בדיקה שיכולה להראות למי זה יזיק ולמי לא. אנו ממליצים לכל המטופלות להפסיק לעשן כשבועיים עד שלושה לפני הניתוח ואחריו (יש ניתוחים שמומלץ להפסיק לעשן כחודש לפני ואחרי הניתוח). אני מניח שיום אחד זה לא מאוד קריטי. תמנעי מעישון גם אחרי הניתוח. חשוב שתיידעי את הרופא המנתח. בהצלחה. למידע נוסף באתר: http://www.brodovsky.co.il

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים