תפר פתוח לאחר הגדלה- מה המשמעות?

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

10/10/2012 | 20:11 | מאת: שירלי

היי, אני שבועיים אחרי ניתוח הגדלת חזה, מעל השריר התפרים בחזה שמאל נסגרו לחלוטין בצורה יפה התפרים בצד ימין נסגרו בחלקם ויש תפר קצת פתוח אין דימום, יש קצת מוגלה, אין אדמומיות בשד, אין התנפחות.ההפך, השתלים ישובים יפה והצורה עגוהל ויפה והכל נקי. עשיתי אצל ד"ר מוכר וידוע, כירורג מצויין ואין לי חשש מעבודתו, הוא נתן לי משחה למרוח על הפצע. לא נתן לי אנטיביוטיקה ואמר לי לחזור לאחר שבוע אבל, הוא אמר לי להיזהר ולא לעשות פעילות גופנית, כששאלתי למה הוא מתכוון הוא אמר לי: להיזהר יותר מכל אחת אחרת כי השתל עלול לצאת! האם יש סיכוי כזה??? האם יכול להיות שמדובר בהתחלה של דחיית שתל? והאם זה בד"כ בשני השדיים? אם צד אחד נסגר פה זה מוריד סיכויים? עברו יומיים מאז המשחה, הפתח לא נפתח יותר, הוא מוציא צבע צהוב קצת על הפד... מה הסיכון של פתח כזה?... תודה

15/10/2012 | 09:21 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום שירלי. פצע ניתוחי מתרפא תוך שבועיים עד שלושה והופך לצלקת. הצלקת הינה תוצאה סופית של הריפוי. במהלך תקופת הריפוי הפצע סגור אמנם אך אינו מספיק חזק ויכול להיפתח אם גורמים למתח עליו, כמו בזמן מאמץ או פעילות גופנית. לכן מומלץ במהלך תקופה זו להמנע ממאמצים ומפעילות גופנית. הפצע מתחיל להיפתח מבחוץ פנימה. במקרה כמו שלך נראה לי שהפתיחה שיטחית עדיין ויכולה להיסגר מעצמה בטיפול מתאים ובשמירה על מנוחה. תקופת הריפוי מטבע הדברים יותר ארוכה מריפוי רגיל ויכולה לקחת חודש ויותר. את חייבת להיות סבלנית ולמלא אחר הוראות הרופא שלך. אם את מעשנת, הפסקת אישון יכולה לעזור בריפוי. אם הפצע ימשיך להיפתח השתל אכן יחסף וזו בהחלט בעיה גדולה יותר. במהלך תקופת הריפוי צריך לשים לב שהפצע לא מזדהם וכמובן לא ממשיך להיפתח. אני מאחל לך רפואה שלמה.

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים