החלמה מניתוח הקטנת חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

13/01/2013 | 12:51 | מאת: רונית

שלום רב, לפני 3.5 שבועות עברתי ניתוח הקטנת חזה. החזה שלי היה גדול מאוד והוסר מכל צד כקילו רקמה. כיום כ שלושה וחצי שבועות לאחר הניתוח עדיין יש לי באזור קפל השד (מלמטה) פצע/חור פתוח שלא מתרפא ואינו מתחבר. מדובר בבור בעל קוטר של יותר משני סנטימטר של בשר חי שלא נסגר.בתחילה הייתה הפרשה סרוטית רבה המלווה במוגלה רבה. בעצת הרופא ניסגר האזור על ידי silvercel שאכן הפחית משמעותית את הדלקת. הרופא המנתח שלי טוען שזה כתוצאה מההימנעות מיצירת חתך תחתון (כחלק מצורת העוגן) ושהזמן יעשה את שלו. הוא טוען שכל התערבות בשלב זה תהיה פחות יעילה מלתת לגוף להתרפא מעצמו. אני לא שקטה. הפצע מאוד גדול, כואב ולא נראה סימפטי. אשמח לשמוע את דעתך. האם מכרים כאלו נפוצים? האם באמת עלי להתאזר בסבלנות? כל תשובה תתקבל בברכה תודה רבה רונית

13/01/2013 | 14:23 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום רונית קשה לי לחוות דיעה על פצע שלא ראיתי. אך בגדול אפשר לומר שבסופו של דבר כל פצע מתרפא, אלא אם ישנו זיהום או כל סיבה אחרת שמפריעה לרפוי. מטבע הדברים ככל שהפצע גדול יותר כך לוקח לו יותר זמן להתרפא. אני בטוח שהרופא שלך ידע לטפל בך עד לרפוי מלא של הפצע. את מוזמנת למצוא תשובות נוספות באתר שלי http://www.brodovsky.co.il בהצלחה

25/02/2013 | 20:38 | מאת: dandu7

הי רונית, אני שבועיים וחצי אחרי הניתוח וסובלת מאותה תופעה של תפר פתוח וחור מודלק. האם בסופו של דבר זה החלים אצלך לבד או שנעזרת במשהו? אני מאוד מודאגת ממצבי ולא יודעת מה לעשות. אודה לעצתך

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים