נוזלים לאחר הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

29/11/2012 | 11:33 | מאת: נופר

שלום רב , לפני כחודש ושבוע עברתי הגדלת חזה של 325 בכל צד מתחת לשריר . ומאז יש לי הצטברות נוזלים בשד ימין, אני מטופלת בכדורים אינדומנד, וזה הגיע למצב שהנוזלים פשוט דולפים מהפתח של הניתוח כאילו פתחתי ברז חזרתי למנתח והוא נתן לי אנטיביוטיקה (זינט) ואמר שהוא לא רואה את השתל וצריך לחכות עד שאני אסיים את הכדורים , האם לדעתך צריך לבצע שאיבה ? והאם יש סיכון שאם אני יעשה שאיבה ידקרו את הסיליקון ואז תיהיה דליפה??

29/11/2012 | 14:37 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום נופר. הצטערתי ללשמוע על הסיבוך שישלך. הצטברות נוזלים (sieroma) בתוך הכיס לאחר הגדלת שדיים הינו סיבוך מוכר.אם הבנתי נכון הנוזל מופרש דרך החתך הניתוחי, וזה אומר שהחתך לא נסגר. יכול להיות שהפתח מאוד קטן ,מאפשר לנוזל לצאת אך את השתל לא רואים דרכו. אין ספק שקיים קשר בין הכיס החוצה. לא בדקתי אותך ולכן קשה לי ליעץ לך, אך נראה לי שהייתי לוקח תרבית מהנוזל שמופקש כדי לדעת אם אין זיהום בתוך הכיס. אם כן הייתי מטפל באנטיביוטיקה מתאימה. אם ההפרשה אכן בכמות כל כך גדולה כפי שאת מתארת, כן הייתי מכניס נקז (צינורית). כדי לרוקן את הנוזל ולמנוע נזילה דרך החתך הניתוחי ולאפשר לפצע הניתוחי להיסגר. נכון שצריך מאוד להיזהר מלדקור את השתל, לכן רצוי לעשות את הפעולה תחת ביקורת אולטראסאונד. במידה והבעיה לא תפתר, אני חושש שלא יהיה מנוס מטיפול כירורגי. שיהיה לך בהצלחה. רפואה שלמה.

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים