שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי חזה פלסטיים

18/12/2012 | 20:48 | מאת: ציפי

שלום רב, אני מנסה לאתר מושג/מונח/ביטוי מעולם הרפואה המבטא את ההעדפה "להקריב" איבר מסוים או מערכת מסוים על מנת להציל את החולה/ מערכות אחרות חיוניות יותר בגוף. אם קיים כזה מונח/ביטוי אודה מאוד אם תוכל לציין זאת.

19/12/2012 | 12:32 | מאת: ד"ר שלמה ברודובסקי

שלום ציפי אכן יכול להוצר מצב שמחייב לכרות -"להקריב" איבר חולה שמסכן את כל הגוף עד לגרימת מות. בתנאי כמובן שהסרת האיבר אינה גורמת למוות. למשל: אם רגרל חולה מסכנת את כל הגוף עד כדי גרימת מות. חייבים לכרות את הרגל, הפעולה אמנם גורמת לנכות אך מצילה את חיי החולה.

מנהל פורום ניתוחי חזה פלסטיים