האם מדובר בטינטון? בן. 21

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

12/03/2019 | 19:38 | מאת: אורי

בן 21, לפני כמה חודשים שמתי לב (ואני לא יודע אם זה כך כול חיי או שפתאום התוודעתי לזה) שאני נמצא בתוך סביבה שקטה לחלוטין ברמת חדר ללא מכשירי חשמל בכלל. אני שומע רעש מתמשך פנימי בשתי האוזניים. ספק צפצוף קל ספק רעש של כמו טלוויזיה לא מכוונת הרעש מאוד מאוד פנימי ולפעמים חלש לפעמים חזק . הייתי אצל רופא שהפנה איתי לבדיקת שמיעה (טרם בוצע) אבל מכיוון ובשעות העבודה/מהלך היום אני לא מרגיש בכלל את הטינטון שאלתי היא, כאשר אנחנו בחדר אטום ללא כול רעש, (והחדר שלי מאוד אטום) האם אני אמור לשמוע ״כלום?״ יש דבר כזה בכלל לשמוע כלום? או שזה טבעי שברגע שרמת הרעש יורדת ל0 מוחלט, יהיה תחושה של ״רעש״ באוזניים קצת כמו המשפט שקט מחריש את האוזניים סתם השערה, כי הדבר הזה מטריד אותי רק בלילה לפני השינה , וכול דבר ברמת הטלוויזיה בעוצמה הכי חלשה שיש מפחית אותו ב60-80 אחוז או מפסיק אותו לחלוטין בנוסף, במידה וזה אכן טינטום, יש סיבה לדאגה? האם ברוב המקרים זה מעיד על בעיית שמיעה קשה , גידול וכו, או שיש מצב שיש פשוט טינטון קל בלי בעיה רפואית קשה תודה רבה על העזרה :)

היי. כן, אבל זניח. ממש לא לדאוג אלא רק לעשות את בדיקת השמיעה. המוח יודע לסנן את הטנטון ברוב הזמן והתופעה זניחה ולרוב לא מעידה על כלום. בברכה, ד"ר טליה מרק www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס