נגישות
נגישות

סחרחורות לאחר אירוע של ירידת שמיעה פתאומית

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

09/03/2019 | 07:24 | מאת: נעמנ

שלום, בסוף ינואר חוויתי תחושה של אטימות באוזן, לאחר אבחון נמצא כי סבלתי מירידת שמיעה פתאומית, לא התלווה לאירוע צפצופים באוזניים או סחרחורות. בוצעה בדיקה נוירולוגית תקינה, טופלתי בסטרואידים ולאחר יומיים השמיעה כבר חזרה לנורמה. שמתי לב מאז, שלעיתים רחוקות אני יכולה לשמוע טנטון שחולף אחרי כמה שניות, לא משהו שמטריד בחיי היום יום. אבל לפני יומיים קמתי באמצע הלילה מהמיטה עם תחושת סחרחורת נוראית, גיליתי שיש לי סחרחורת רק במצב של שכיבה, ביום יום אין לי בעיה להתכופף, להזיז את הראש, אבל כשאני שוכבת לגמרי על הגב כל העולם מסתובב לי, בנוסף במצב של שכיבה כאשר אני מזיזה את הראש לצד ימין יש לי סחרחורת ( אם יש קשר אז האוזן המדוברת באירוע השמיעה היא אוזן ימין). כאשר אני זזה לצד שמאל אין סחרחורת.אני לא יכולה לשכב על הבטן, לא על הגב ולא על צד ימין אלא רק על צד שמאל. במידה ויש קשר אני סובלת הרבה מאוד שנים מהתקפי חרדה, אני גם פרנואידית וחושבת תמיד שאני חולה במחלות, העניין הוא שלאחרונה אני באמת חווה תסמינים פיזיים מפחידים, אני כבר מפחדת שיש לי גידול במוח או טרשת נפוצה האם ייתכן שהסחרחורת תעבור מעצמה? לאיזה רופא לקבוע תור? נוירולוג? אאג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב 1. לא הייתי מחברת בהכרח את המאורעות. 2. יתכן סחרחורת תנוחתית הקשורה למנח קריסטלים באוזן פנימית. 3. בכל מקרה אחרי ליקוי שמיעה פתאומי חייבים לעשות MRI. אז אם לא עשית - צריך. 4.גשי לרופא אאג, נוירולוג תעשי פיזיוטרפיה ניידת שתטפל במצב. בברכה ד"ר טליה מרק www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס