שאלות קליניות ומשפטיות

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

01/02/2019 | 01:32 | מאת: אביב

שלום לך ,דוקטור. -ברצוני לדעת האם יש אפשרות לקבוע מהו מקור לטנטון (עצבי מוחי או אוזני)שהתחיל להופיע מרגע חבלת רעש ממצב של טנטון לא תמידי לאחר חבלת רעש , ז א מכמה שעות ביום לקבוע יומיומי לצשך זמן של מעל 15 שעות לפחות -טנטון עיקש וכרוני? השאלה היא מבחינת אזור פגיעה במערכת השמיעה ,מח שמיעתי, האם לדעתך ניתן למצוא בדיקה מתאימה לקביעה למקור עצבי או מוחי לכך? -מה הדעה הקימת בעולם? הבנתי שקשה לאבחן זאת ,יש דרך אובייקטיבית אמיתית לאבחן זאת? -מהי בדיקת אזורי ברודמן 41 42 ,לשם מה היא נועדה כלל?(מבחינת טנטון)במה היא תועיל?היא אוביקטיבית ? ,כמו כן מה ההבדל בינה לבין בדיקת אפיון טנטון שהיא בדיקה סובייקטיבית ובודקת את התדר ועוצמת הטנטון ,הקיימת במהלך הבדיקה. ג האם תיתכן חבלת היפראקוסיס וטנטון שהורגש מיד לאחר דקות ,מפגיעה של רעש עז מתמשך כמו מעוצמת צעקות רמות מאוד כגון מצרחות אישה או ילדים בצמידות לנפגע( לא כתוצאה מחבלה של רעש מתמתשך בעבודה ללא מיגון ).או שזה בלתי אפשרי?האם את מכירה מקורות מחקר לתשובה זו? מאמרים ,מחקרים ,עדויות? -האם חבלת רעש זו מסוג של צרחות עזות ממושכות צמוד אוזן הנפגע , תפגע תחילה רק בתדרים הגבוהים של השמיעה בלבד מבחינת הרגישות ,ולאחר מכן תתכן גם בתדרים הנמוכים או יתכן שתהיה הפגיעה גם רק תחילה דווקא בחלק של התדרים הנמוכים וגם ולא דווקא בגבוהים? או שזה לא יתכן? מדובר במקרה שלא קיים ליקוי כלל לפני ואחרי הפגיעה,אלא מאוחר יותר ללא גורם או סיבה אלא כנראה מההיפראקוסיס) תודה לך . מה ההבדל בן טראומה אקוסטית לשוק אקוסטי ? -האם פגיעת היפראקוסיס ו או טנטון,אפשרית להתקיים עקב חבלת רעש ללא ירידת שמיעה( לאחר בדיקות שמיעה למציאת ליקוי שמיעה עם מציאה וודאית של היפראקוסיס ).

שלום אביב. התפקיד שלי כאן הוא לא מה שאתה מצפה ממני בשאלה הארוכה- מסורבלת- חקרנית סקרנית שלך. מענה קצר לשאלה רצינית כן. לעשות עבורך חקירה אקדמית ממש לא. ומקור הטנטון הוא מוחי. חד משמעי. www.tinnitus.co.il ד"ר טליה מרק

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס