ירידה בשמיעה באוזן ימין וטיניטוס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

24/10/2018 | 22:21 | מאת: אפי

לפני חודשיים קמתי בבוקר עם אוזן אטומה שתוך יומיים המצב החמיר והתווסף טינטון. לאחר שבוע וחצי האטימות חלפה והטינטון נשאר כרונית. לאחר חודש עברתי בדיקת שמיעה שבה רואים ירידה בתדר 4000: ל35 בהולכת אוויר (15 בהולכת עצם, 25 הולכת עצם עם מיסוך,שער התדרים תקינים), לאחר שבועיים נוספים התחלתי להרגיש גם באוזן שמאל טינטון אך חלש יותר, ובבדיקת שמיעה שנייה שנעשתה לפני יומיים נראו אותם תוצאות בדיוק כמו בבדיקה הראשונה, בנוסף בדיקת ברה תקינה, וגם טימפנומטריה תקינה. הרופא אא"ג קבע שהליקוי שמיעה שולי ומולד, והטינטון בשני האוזניים הוא תוצאה של טיפול אורתודנטי עם יישור לסתות באמצעות גומיות, ושאין צורך בבירורים נוספים. האם לדעתך המסקנה אליה הגיע הרופא הגיונית??

24/10/2018 | 22:22 | מאת: אפי

מציין שאני חייל בן 20.

לא משוכנעת שיש קשר לגומיות.... בכל מקרה אם חלש ולא מטריד כבר טוב, אל תייחס לכך חשיבות והמוח יסנן את התחושה.

25/10/2018 | 15:32 | מאת: אפי

אוקיי. תודה! ולדעתך, מה הגורם לליקוי שמיעה קל בתדר 4000 באוזן אחת? האם יכול להיות שעברתי איבוד שמיעה פתאומי? ואיזה סוג של ירידה מה שיש לי הולכתית או עצבית? (מזכיר, בבדיקת שמיעה יש ירידה ל35 בתדר 4000 בהולכת אוויר,15 בהולכת עצם, 25 הולכת עצב עם מיסוך.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס