טראומה חריפה לשמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

25/10/2018 | 18:06 | מאת: עומר

שלום שמי עומר בן 22 לפני 5 חודשים הייתי במועדון לילה העוצמות שם היו היסטריות שתיתי ולא הייתי הכי פיקח והרעש היה חזק מידי בשבילי אך לא הייתי מודע לזה באותו זמן בכל מקרה מאז שיצאתי מהמועדון הזה הרגשתי אטימות רצינית באוזניים ולחצים יום למחרת אני מגלה שירדה. לי השמיעה באופן חד באופן לא סימטרי ימין יותר נאטמה לי ובנוסף תקפה אותי סחרחורת רצינית שרק החריפה עם הזמן ופגעה לי בשינה בנוסף סבלתי מלחצים באוזנים רגישות היסטרית ברמה כזאת שהייתי צריך להתרגל לשמוע מחדש עם רעש לבן וטינטון שלא פוסק הלכתי לבדיקות שמיעה כולל bera ומעבר לזה שנפגעתי בתדרים הגבוהים ושאני שומע עד תדר 15 אלף הם יצאו תקינות היום אני עדיין סובל מרגישות ברמה כזאת שפוגעת לי בתפקוד הנורמלי וגם יש לי קשיים לשמוע בזמן של רעשים כמעט כל רופא שראיתי שלל את מה שאני אומר ואפילו סטרואידים לא נתנו לי בגלל שברה יצאה תקינה בנוסף אוזן שמאל זאת שהייתה טובה יותר גם נאטמה לי קצת עם הזמן ומתקרבת לשמאל אני מבחין בזה מהסיבה שאני מוסיקאי זמר עם שמיעה אבסולוטית אני חסר אונים בחרדות להתחרש מהסיבה שאני יודע שעצבי השמיעה שלי נפגעו בכל פעם שאני שומע ניהיה לי התכווצויות בפנים ובחלק האחורי של הראש בכל מקרה אני נמצא במצב גרוע ואני לא יודע מה לעשות איך להתגבר על הטראומה אני יצאתי מכלל תפקוד בגלל המצב ואין לי שום עזרה או התייחסות אולי יש איזה מכשיר שיכול לעזור לאוזניים להתאושש לצאת מהטראומה בבקשה ממך אשמח לעצה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עומר ברגישות לרעש מטפלים בשיטה הנקראת TRT, לעיתים צריך מכשירים כחלק מהטיפול אבל זה ממש לא הכרחי. אני לא יכולה לעזור דרך האינטרנט אבל פנים אל פנים כמובן אפשר. כתוב לי www.tinnitus.co.il או talymark@gmail.com

01/01/2019 | 20:01 | מאת: מבין ענין

שלום , אם החלטת לנסות טיפול TRTשזה השמעת צלילים מרגיעים בעוצמה נמוכה שלא בטוח בכלל שיועיל,יש שניסו ולא הועיל כלל, על ידי מכשיר מחולל רעש או אפליקציית ווייט או פינק נוייז, אפשרי בהחלט גם מאפליקציה(כך מבוצע לפי שיטות בחוץ לארץ שזה ארה"ב למשל),גם חסכוני יותר.תבקש מרופאת א א ג את סדרת הבדיקות כולל UCL ר. אקוסטי ,טימפנומטריה,ואת בדיקת הדים כוכליאריים -פגיעת תאי שערה חיצוניים תאובחן על ידי בדיקה זו ,הבדיקה תראה תגובות לא רגילות אז הפגיעה היא ממקור שבלולי זה . לחלוטין אל תבצע TRT במקומות רועשים כמו רחוב לעולם כי אינך יודע מתי תפגוש את עוצמות הרעש של סירנות וצפירות כלי תחבורה וכוליי או בכל מקום אחר הרועש לך כי לא רק שלא יועיל אלא אם תחשף הרבה פעמים לרמות רעש חזקות זה יכאיב עד מאוד,תיאורתית אתה עלול להתקבע במצב חריף יותר אם הפגיעה היא ממקור עצבי או מרכזי-מוחי.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס