תופעת לוואי או פשוט חרדה?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/10/2021 | 12:53 | מאת: יאיר

היי ד"ר. בשל חרדה ודיכאון מטופל בלוסטרל 100 מ"ג ובחודשיים האחרונים גם בוולבוטרין 150 מ"ג בשחרור מושהה. יש לי שיפור ניכר בתיפקוד והרבה מרץ אבל תופעה של שריפה ואי נוחות בצד שמאל של החזה. בדיקות דם תקינות פרט לכולסטרול גבוה. א.ק.ג , לחץ דם ובדיקה פיזית של רופא המשפחה -הכל תקין. שלחו אותי לעשות בדיקת מבחן מאמץ אבל סביר שגם שם הכל יהיה תקין וזה לא מקור הבעיה. האם בסבירות גבוהה זוהי תופעת לוואי של הוולבוטרין? או תסמין חרדה לא ממוגר מספיק?אולי מדובר בהסתגלות לתכשיר וכדאי לתת עוד חודש-חודשיים לגוף להסתגל?אני עייף כבר משינויי תרופות על כל ההשלכות של העניין. אשמח לעצתך

שלום יאיר. להערכתי לא מדובר בתופעת לוואי הקשורה לוולבוטרין. יש למצות את הבירור הרפואי ואם הכל תקין מבחינה רפואית סביר להניח כי מדובר בביטוי גופני של חרדה. עם התקדמות הטיפול תלונה זו תחלוף. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה