מינון של ציפרקלס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/12/2021 | 13:33 | מאת: אלון

שלום, בנעוריי פיתחתי הפרעת OCD המלווה בחרדה שפגעה בי מאוד בעיקר בתקופות לחוצות. אני אני בן 44 ומטופל מזה 11 שנים בציפרלקס 20 מ"ג. כמו גם משלב טיפול CBT. לאחרונה חלה הרעה במצבי. קראתי שמינון של צפירלקס להפרעות OCD וחרדה הוא בין 30-40 מ"ג. האם לדעתך זה נכון וכדאי להעלות את המינון?

שלום אלון. המינון המקסימלי המותר בארץ לטיפול בצפרלקס הינו 20 מ"ג. כל העלאת מנון מעבר לכך מותנית בקבלת אישור מיוחד בטופס הנקרא 29ג'. אכן בהפרעות OCD יש צורך לעתים בטיפול במגה מינונים על מנת להשיג אפקט טיפולי ולעתים צריך להגיע למינון 30 מ"ג. לא הייתי עולה מעבר ל-30 מ"ג ובמידה ולא מצליח מנסה לשלב קומבינציות תרופתיות אחרות. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה