טיפול מסודר ונכון בפחות כדורים ביום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/10/2021 | 21:43 | מאת: אורי

ד"ר נכבד שלום. אני בן 40 סובל כרונית מחרדות שהחמירו להתקפי פאניקה כנראה כי הזנחתי ולא טיפלתי. מגוון SSRI וויאפקס עד מינונים מירביים לא נתנו שיפור משמעותי. לצערי רק קלונקס במינון 2 מ"ג עזר לתקופה של 5 שנים ואז ירדה האפקטיביות. הועלה המינון ל-3 מ"ג ושוב לאחר כמה שנים החרדה הרימה את ראשה. פניתי לפסיכיאטר אחר, שאמר לי למצות את הפוטנציאל של התרופה ויאפקס XR עד מינון 300 מ"ג ובמקביל להוריד את הקלונקס למינון 1.5 מ"ג בהדרגה במטרה להוריד אותי ממנו לגמרי בהמשך. הדבר לא רק שלא הביא לשיפור המצב אלא הרעה והחמרה במצב.הויאפקס במינון 300 מ"ג לא עזר והורדת הקלונקס החמירה המצב. לא נכנעתי ואני כבר שנה תחת מינון קלונקס 1.5 מ"ג מבלי להעלות מינון והויאפקס הוחלף ללוסטרל 100 מ"ג אך החרדות הכלליות לא הוטבו ואני עייף נפשית מהן. הפסיכיאטר הציע להמשיך עם הלוסטרל ולנסות להוסיף וולבוטרין XR במינון 150 מ"ג. חלפו 8 שבועות מאז הוספת הוולבוטרין. יש עלייה במוטיבציה וברמת האנרגיה וירידה במחשבות החרדתיות על "המחר" אך מצד שני התגברות של תסמיני חרדה גופניים משמעותיים כמו שריפה בבית החזה,מחנק בגרון,קפיצות שרירים ומתח גופני חזק. לסיכום, אני לוקח 5 כדורים ביום: 3 פעמים קלונקס 0.5 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג וולבוטרין 150 מ"ג ועדיין יש לי התקפי פאניקה ותסמיני חרדה. האם ניתן בטיפול מסודר להגיע למצב בו מורידים את הקלונקס לגמרי או לפחות למינון של 0.5 מ"ג ליום ונשארים רק עם לוסטרל 100 מ"ג ואולי אף במינון גבוה יותר? לא סביר לקחת כל יום 5 כדורים רק לעניין של חרדות ועדיין למרות זאת לקבל התקפי חרדה בין אם כתופעת לוואי של הוולבוטרין או בין אם תסמיני ההפרעה עצמה... אודה לעצתך לגבי הכיוון הכללי שיש לנקוט. תודה רבה לך מקרב לב.

שלום אורי. התרופה וולבוטרין יעילה יותר לטיפול בדיכאון מאשר לחרדות ולעתים עלולה לעורר חרדות. במקרה שלך אני ממליץ להפסיק את התרופה. כדאי להעלות בהדרגה מנון לוסטרל ל-200 מ"ג וכרגע להמשיך בטיפול בקלונקס. מאוד ממליץ לשלב טיפול פסיכולוגי מסוג CBT. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה