טיפול חליפי במחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/10/2021 | 18:28 | מאת: דניאל מ.

שלום רב לד"ר רוזיצקי. אני בן 27.5. במשך השנה וחצי האחרונים מטופל בתרופה פבוקסיל במינון 250 מ"ג ליום, בחלוקה לשתי מנות. התרופה ניתנה לי לשם סיוע בהתמודדות עם מחשבות טורדניות. המחשבות מופיעות באופן בלתי רצוני ובאופן אוטומטי. חלק מהמחשבות כולל תוכן של פגיעה עצמית (פגיעה גופנית). חלק מהן מתבטא בחזרה ובהרצה של משפטים ארוכים מסוימים. ניכר כי התרופה מקלה את העוצמה ואת התדירות של מחשבות אלה. אולם בחודשים האחרונים אני סובל מתופעה מציקה ביותר. אני מפהק ללא הפסקה במשך כול היום, ויש לי תחושת קושי בנשימה, במיוחד בעת אכילה. תופעות אלו מלווות בד"כ גם בעייפות כרונית ובחולשה, לעיתים גם בכאב ראש באזור הרקות. האם יכול להיות קשר בין הופעת תסמינים אלה לנטילה הממושכת של פבוקסיל במינון המדובר? האם יש צורך בהחלפה של פבוקסיל בתרופה אחרת, או בתוספת לה? חשוב לי לציין שבעבר נטלתי את התרופות: פריזמה, פקסט, אנפרניל, ציפרלקס, סרנדה. חלק מהן גרם לתופעות לא רצויות כמו השמנה באזור הבטן, יובש קיצוני בפה, קושי במתן שתן. אשמח לקבל מענה ממך.

שלום דניאל. פבוקסיל הינה תרופה ייחודית ממשפחת SSRI אשר יעילה במיוחד לטיפול ב-OCD. דרך אגב, לאחרונה התגלה כי יש לה אפקט אנטי דלקתי וייתכן גם יעילות מסוימת בטיפול במחלת קורונה. אחת מתופעות הלוואי של פבוקסיל בעיקר במינון גבוה היא אכן עייפות ותחושת כבדות. אם זה בלתי נסבל כדאי להחליף לתרופה אחרת. לעתים עם הזמן תופעות הלוואי מתמתנות וחולפות. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה