שימעום מתמשך אחרי התקף פסיכוטי שני

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

11/12/2021 | 09:58 | מאת: אביתר

לבן משפחה היה התקף פסיכוטי שני אחרי מעל 15 שנה, כעת ישנם תופעות לוואי של שיעמום מתמשך אצלו שלא מתרפא כבר מעל חצי שנה אחרי ההתקף. רציתי לדעת כמה זמן לוקח להירפא מתסמינים שלילים של סיזכופרניה שמתרחשים אחרי ההתקף?

שלום אביתר. במחלת הסכיזופרניה יכולים להיות תסמינים פסיכוטיים של מחשבות שווא, הלוצינציות והפרעות בארגון חשיבה והתנהגות הנקראות "סימנים חיוביים" והפרעות של חוסר מוטיבציה וכיוון, צמצום וליקוי בביטוי הרגשי והחשיבתי, פאסיביות, ליקוי בתפקודים ניהוליים הנקראות "סימנים שליליים". סימנים שליליים מגיבים הרבה פחות לטיפול תרופתי ובדרך כלל עמידים לטיפול ונשארים אצל החולה. ניתן להתמודד באמצעות תרופות אנטי פסיכוטיות מדור שלישי כמו אריפליי, רגליה ועוד ובעיקר באמצעות שיקום וטיפול תמיכתי קוגניטיבי התנהגותי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה