שימוש בכדורי הרגעה במקביל לרודיולה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

31/10/2021 | 17:41 | מאת: פלג

היי, התחלתי לקחת רודיולה ביום חמישי האחרון עקב לחץ והתקפי חרדה קשים, רציתי לדעת אם יש בעיה ליטול גם מדי פעם (במצבי קיצון) כדורי הרגעה כמו ואבן/קלונקס במקביל לנטילה הקבועה של הרודיולה. כמו כן אם ארצה לעבור לולריאן כמה זמן אני צריך הפסקה אם בכלל מהנטילה של רודיולה. תודה!

שלום פלג. רודיולה הינו צמח המיוחסים לו סגולות מרפא בתחום דיכאון, חרדה, מחלות לב וסרטן. באופן מחקרי קליני לא נמצאו מחקרים מובהקים המוכיחים את יעילותו ורשות התרופות והמזון האמריקאית הצהירה כי לא נמצאה יעילות מוכחת לצמח. ע"פ פרסומים שונים יש אזהרות לא ליטול תרופות נוגדות דיכאון וחרדה עם צמח זה. כך שאני ממליץ לך להימנע מצריכה של תוסף זה עם תרופות נוגדות דיכאון וחרדה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה