ציפרלקס ולוסטרל- השוואת מינונים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/10/2021 | 21:16 | מאת: יאיר

ד"ר שלום.האם ציפרלקס במינון 20 מ"ג הוא אקביוולנטי ללוסטרל 200 מ"ג? אני לוקח לוסטרל 100 מ"ג לטיפול בהפרעת OCD וזה לא עוזר. הפסיכיאטר המליץ להעלות מינון ל-200 מ"ג כלומר 2 כדורים ביום של 100 כיון שאין כדור אחד של 200 מ"ג. האם אפשר במקום זה לקחת ציפרלקס 20 מ"ג וזה אותו דבר כמן לוסטרל 200 מ"ג? תודה רבה רבה.

שלום יאיר. צפרלקס במינון 20 מ"ג מקביל באופן כללי ללוסטרל במנון 200 מ"ג. עם זאת, לא ניתן להחליף ישירות בין המינונים אלא לבחון באופן מתמשך יעילות של כל תרופה במינון עולה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה