שיפור בדיכאון אך לא בהפרעת חרדה מוכללת ובטורדנות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/10/2021 | 14:48 | מאת: שואל

שלום ד"ר.אני סובל מהפרעת חרדה מוכללת וטורדנות אשר עם השנים החמירה גם לדיכאון. לכן לפני כמעט חודשיים בנוסף לטיפול שניתן בכדורי לוסטרל 100 מ"ג הוסיף הרופא וולבוטרין XR 150 MG. יש שיפור רב במוטיבציה הכללית, ובהתאם גם בתיפקוד בעבודה אבל תסמיני החרדה הכללית אינם מוטבים. בהתאם, האם יש לשקול לוותר על הוולבוטרין למרות תרומתו בהיבט שיפור ברמת האנרגיה והתיפקוד או להישאר איתו ובמקביל למקסם מינון לוסטרל ל-200 מ"ג? האם יש חשש שהוולבוטרין עלול להפריע לפעולה נוגדת החרדה והטורדנות של לוסטרל במינון גובה? . אגב, מותר להגיע למינון לוסטרל 250 מ"ג אם הדבר נעשה באמצעות פסיכיאטר?

שלום רב. ממליץ לך להישאר עם וולבוטרין 150 מ"ג לאור ההטבה שהושגה בטיפול בדיכאון ולהעלות מנון לוסטרל ל-200 מ"ג. העלאת מנון ל-250 מ"ג תעשה ע" פסיכיאטר לאחר ביצוע נוהל אישור חריג למתן תרופה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה