האם אני זקוק להקרנות לאחר הינות רדיקלי

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

14/10/2018 | 12:40 | מאת: מיכאל

עברתי ניתוח רובוטי רדיקלי לפני חודשיים תוצאות ה PSA פחות מ 0.05 שאלה: האם חייבים הקרנות כי טיפול מונע להתקדמות המחלה? לפני הניתוח גליסון 7= 3+4 PSA לפני ניתוח 3.8 התשובה הפטולוגית לאחר הניתוח ללא מעורבות בלוטות , אך בשוליים: ( INVOLED BY INVASIVE CARCINIMA UNIFOCALׂ ) gleason pattern at positive margin - PATTERN 3 MRI -לפני ניתוח - פריצה קלה עם מעורבות של הבאנדל הנויווסקולרי. ב PET PSMA -ללא גרורות. תודה רבה

שלום רב, לפי דעתי לאור הנתונים אין צורך בהקרנות הקרנות יהיו מומלצות רק אם תתחיל עליה הדרגתית של PSA בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית