בדיקה גנומית-מתי לעשות

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

10/08/2018 | 18:05 | מאת: דן

שלום דר ברגר תודה על התשובות המלומדות בפורום קראתי מאמר שנכתב בבי"ח סלואן קטרינג ומחקר winther שחלקו נערך גם בשיבא בהנחה שאין במשפחה הסטוריה של סרטן האם אופן הבדיקות הגנומיות כפי שמומלצות במחקר מתאימות לסרטן הערמונית הכוונה גם לבדיקות DNA רקמה סרטנית+בריאה ובנוסף בדיקת RNA בהנחה שיש פריצת קופסית ו-2 גרורות קטנות בבלוטות הלימפה מטופל בדקפפטיל 6 חודשים +25 הקרנות לפני 3 חודשים נכון לעכשיו PSA+טסטוסטרון -לא מדידים האם כדאי לערוך את הבדיקה הגנומית או שזה מוקדם מידי באיזה שלב של המחלה כדאי לעשות בדיקות אלו תודה

זו שאלה מצוינת ואני שמח שאתה שואל אותה. ראשית, בשורה התחתונה, התשובה היא שלילית. אין שום הצדקה שבמצב המתואר על ידך, לבצע בדיקה גנומית כזו או אחרת. את הבדיקות הגנומיות שמכוונות לטיפול מותאם אישית הייתי מבצע בנקודת הזמן בה אין אופציה טיפולית מצוינת עבור המטופל. לכל מחלה יש את הנקודות זמן שלה ונקודות זמן אלו תלויות הרבה פעמים עם מי אתה מתייעץ. ישנם רופאים כמוני שיותר שחושבים שעדיף להקדים את הבדיקות ולפתוח אופציות טיפוליות חדשות בשלב מוקדם יותר של המחלה הגרורתית, ישנם כאלה שמאוחר יותר וישנם כאלה שלעולם לא ימליצו על הבדיקה. המשותף לכולם זה שתמיד ההמלצה תבוא כשהמחלה כבר גרורתית. כמעט אין מצבים בהם תבוא המלצה סבירה לטיפול גנומי מותאם אישית כשהמחלה מקומית אלא רק במסגרת מחקר קליני מבוקר. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית