דליפת שתן לאחר ניתוח כריתה רדיקלית של הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

07/08/2018 | 16:27 | מאת: מרק

שלום. לפני חודש בוצעה כריתת ערמונית בשיטה רובוטית. גליסון 7. מחלה מקומית בלבד. אני סובל מדליפת שתן . הבעיה שבשכיבה אני מצליח לשלוט ואין דליפה, בלילה לדוגמה אך בעמידה כל השתן יוצא החוצה ללא הרגשה של שליטה . השתן לא מצטבר בשלפוחית אלא מטפטף פשוט החוצה בלי להרגיש ככה שביום אני לא הולך לשירותים להטיל שתן בכלל ורק מחליף טיטולים. אני מבצע 3 פעמים ביום תרגילי קיגל. בנתיים ללא השפעה. מה אפשר לעשות עוד בנדון ?

בהתחלה בעיקר חיזוק שרירי אגן, פיזיותרפיה. ניתן לשקול את שיטת פאולה. אם כלום לא עוזר יש לפנות לאורולוג לניתוח בו הוא מחדיר סוג של שסתום שיכול לעזור. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית