ניתוח מול הקרנות ושינוי במדד גליסון.

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

14/09/2018 | 12:12 | מאת: שלמה

שלום. אמר לי אורולוג שאי אפשר לעשות ניתוח אחרי הקרנות לכן הוא ממליץ על ניתוח. האם צדק ולמה זה. האם מדד גליסון הוא קבוע או יכול להשתנות עם הזמן למעלה או למטה. תודה.

שלום רב, זה נכון שרצוי מאד לא לנתח לאחר הקרנות ולעיתים זה שיקול לבחור בניתוח. יחד עם זאת, הדיון יותר מורכב ומעמיק ואני ממליץ לך לראות אונקולוג המומחה בתחום שיפרוס בפניך את קשת השיקולים ממקום לא מוטה. מדד גליסון יכול להשתנות. אם זה קורה אז בד"כ נצפית עליה אבל.. אצל רוב המטופלים במעקב עם גליסון 6 לא רואים עליה.

מנהל פורום סרטן הערמונית