Psa במגמת ירידה ולפני ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

15/09/2018 | 17:47 | מאת: לפני ביופסיה

ה psa ירד במשך חודשיים ועומד כרגע על 12.7, הופניתי לביופסיה באסותא. האם אני צריך או שאפשר להמתין לבדיקת דם נוספת? ומה הסיכון בביופסיה , תופעות לוואי... האם טיפול בסרטן הערמונית פוגע בחיי המין?

בד"כ כשיש PSA ברמה של 12 אז כדאי לעשות ביופסיה אלא אם כן כבר בוצעו בעבר וזה היה שלילי. סיכון בפרוצדורה בד"כ קשור לאפשרות לזהום ואי נוחות זמנית. טיפול בסרטן הערמונית יכול לפגוע בחיי המין עקב טיפול הורמונאלי מסרס אם נדרשים אליו אך גם ניתוח לבד או הקרנות לבד יכולות לפגוע באחוזים מסויימים בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית