למה ציסטוסקופיה ו-TURBT מבוצעים בנפרד?

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

16/08/2018 | 19:57 | מאת: דוד

האם היחס בין שתי הפרוצדורות האלה לא זהה ליחס שבין קולונוסקופיה ופוליפקטומי שנעשות בבת אחת במידת הצורך באמצעות אותו ציוד? האם הציסטו-אורו-רטרוסקופ אינו מאפשר לבצע TURBT מיד עם זיהוי גידול חשוד? האם הסיבה שזה לא נעשה ביחד היא סיבה בירוקרטית, בגלל שפוליפקטומי מבוצעת ע"י גסטרואנטרולוגים ולכן לא מוגדרת כניתוח ואילו TURBT מבוצעת ע"י אורולוגים ולכן היא מוגדרת כניתוח, למרות שבעצם מדובר בפרוצדורות זהות?

שלום רב, אינני אורולוג כך שאינני מבצע פרוצדורות אלה. יחד עם זאת ידוע שמדובר בפרוצדורות שונות שמחייבות ציוד שונה לחלוטין. הציסטוסקופיה מבוצעת על ידי מכשיר דק מאד שמטרתו רק לראות את החלק הפנימי של השלפוחית ודרכי השתן. אין כאן צורך בהרדמה מלאה, רק אלחוש. TURBT מתבצע עם מכשור שונה לחלוטים, הרבה יותר מאסיבי ושמחייב הרדמה מלאה בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית