ערכי PSA וטסטוסטרון שמצדיקים טיפול

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

09/12/2018 | 10:31 | מאת: ניר

תודה על תשובתך מיום 11 לחודש שעבר ואבקש לדעת מה לדעתך הרמה המדידה גם של PSA וגם של טסטוסטרון שילמדו לא רק המשך מעקב , אלא על צורך בבדיקות ו/או טיפולים - בן 67 עברתי כריתה רובוטית לפני 16 חודשים ובעקבותיה הומלץ על 28 הקרנות למיטת הערמונית והאגן וכן זריקה ו 28 כדורים לאחר שה PSA עלה ל 0.15 לאחר 6 חודשים מהכריתה . ומכאן שאלתי - מאז תום ההקרנות טרם עשיתי בדיקות ואודה לשמוע מה יהיו ערכי PSA וטסטוסטרון שיצדיקו PET CT 68 או בדיקה אחרת , ומה הטיפול הנוסף שבדרך כלל ניתן להוסיף למה שעשיתי תודה

ניר שלום, לשאלתך אין כלל אצבע. זה מאד תלוי בהמון גורמים. לצורך העניין, הגורם המרכזי יהיה קצב עלית הPSA. אם הוא עולה מהר ומכפיל את עצמו תוך פחות מ3 חודשים תדרש בדיקה מוקדם. אם זה מכפיל את עצמו תוך שנתיים אז יש עוד הרבה זמן לבדיקה. מקווה שאני עוזר בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית