הקרנות סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

28/09/2018 | 17:42 | מאת: davidshlomo

אבי היקר בן 76 אובחן במרץ האחרון לטחר ניתוח TURP בדרגה 4+3 קיבל טיפול הורמונאלי חודש בכדורים וזריקה בתחילת אפריל. ובשמן קנאביס SBD ה PSA לפני הניתוח היה 5.3 ירד בהדרגה עד 0.13 לפני כחודש ברצוני לקבל חוות דעת נוספת לפני שהוא מתחיל 28 טיפולי הקרנה בעוד שבוע וחצי ואני חושש שמה הטיפולים יזיקו לו כי גם ככה הוא חלש..: 1. האם גם אם רמת הPSA ירדה קרוב לנורמל עדיין מומלץ לתת הקרנות ? 2. אם ובבדיקה נוספת שאבא יבצע לפני יתגלה שהכל נעלם אז למה הקרנות ? 3. האם הטיפולים הרפואיים שהזכרתי לא אמורים להספיק בשבילו כשה PSA בשיפור ניכר ? אשמח לתגובתך תודה מראש יפרח דוד (האב שלמה)

ברמת הסטנדרט הוא חייב לעבור הקרנות. ירידת הPSA צפויה על גבי הטיפול ההורמונאלי אך אין כאן ריפוי. הקרנות נותנות את הסיכוי לריפוי מלא ולכן הן חיוניות יחד עם זאת תמיד צריך להעריך את מצבו הכללי של המטופל, את תוחלת חייו הצפויה ולפי זה לקבל החלטה סופית בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית