פריצת הקפסולה ומעורבות NVB

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

30/09/2018 | 10:00 | מאת: דני

שלום רב. עשיתי MRI ויש חשד לשאת PIRADS5 וחשד לפריצת הקפסולה ומעורבות NVB בנוסף PSA 8.3. מה המשמעות של פריצת הקפסולה ומה זה מעורבות NVB. איך אתה מעריך את מצבי? תודה רבה

מעורבות הNVB זה אומר שיש מעורבות של העצבוב האחראי לזקפה לפחות בצד אחד של הערמונית. באופן כללי המב שלך כרגע הינו שהממאירות בערמונית כנראה די מפושטת. יחד עם זאת חסרה תמונה מלאה שיכולה להתקבל רק לאחר בצוע ביופסיה ובדיקת PET Ga68 PSMA ביופסיה תתן תשובה פתולוגית ואת דרגת המחלה. הPET יתן תשובה לשאלה אם המחלה מקומית או שכבר התפשטה לאברים קרובים או מרוחקים. רק לאחר מכן יהיה מקום לקבל החלטה טיפולית מלאה בברכה

03/10/2018 | 15:44 | מאת: דני

תודה על התשובה. אני מתנצל אבל לא הוספתי שעשיתי בדיקת MRI טסלה 3 ובסיכום גם רשום בהמשך למה שכתבתי ששלפוחיות הזרע נמצאו עם אות תקין. ללא עדות ללימפודנוטופיה באגן וכיס השתן נצפה במילוי חלקי ללא ממצא חשוד ודאי. לא הודגם ממצא גרמי חשוד. האם נתונים אלו יכולים להעיד על מצב התפשטות המחלה? תודה

מנהל פורום סרטן הערמונית