ביופסיה של הערמונית בהנחית MRI בשיטת פיוז'ן בגישה טרנספרינאלית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

11/08/2018 | 12:13 | מאת: שלמה

שלום, אני גבר. בן 72. בבדיקת MRI ערמונית הודגם ממצא חשוד (PIRADS 4) מימין. בהסתכלות של הרופא ממצא היפואינטנסי בT2 בחלק הקדמי של אזור המעבר הימני בגובה בסיס הבלוטה צמוד לקרן הקדמית של האיזור הפריפרלי. איזור זה עם רסטריקציה במפת הADC והאדרה מוקדמת אחרי הזרקת חומר ניגודי. האורולוג/אונקולוג רוצה לעשות את הביופסיה בהנחיית MRI בשיטת פיוז'ן בגישה טרנספרינאלית בהרדמה כללית במסגרת אישפוז יום. לשם כך הוא מפנה אותי לנוירולוג לצורך אישור להפסקת פלביקס למשך 10 ימים לפני הביופסיה. (אני מטופל בפלביקס כבר הרבה שנים בגלל אירוע מוחי חולף שהרופאים חושבים שהיה לי. בינתיים שלח אותי הנוירולוג לבדיקות נוספות כדי לשלול נוכחות קרישים בדמי. הנוירולוג הדגיש שיש סיכוי שלא יסכים להפסיק את הפלביקס ל 10 ימים. המרדים כנראה לא יסכים להרדים בלי אישור של הנוירולוג. שאלתי: מה עושים אם לא יאשר את ההפסקה ל 10 ימים? 1) האם חיבים לעשות את הביופסיה הזו בהנחה שאפשר לחיות עם הסרטן הזה הרבה שנים ועם אירוע מוחי אפשר למות מיד. 2) האם קלקסן יכול להחליף את הפלביקס למספר ימים? תודה

שלום רב, השאלה שלך נוגעת בהרבה מאד מצבים דומים. כמעט תמיד אין שום בעיה להפסיק פלביקס ל10 ימים ובטח שאפשר לתת קלקסן במקום. אירוע מוחי חולף זו בהחלט אינדיקציה בה ניתן לקחת את הסיכון הזה ונראה לי שהנוירולוג לוקה ברפואה דפנסיבית קצת מעבר לנדרש.. את הביופסיה בהחלט הייתי ממליץ לבצע..

מנהל פורום סרטן הערמונית