זייטיגה מתי צריך ומה היא תורמת

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

08/12/2018 | 22:40 | מאת: נתן

חולה בסרטן הערמונית עם גרורה באגן .מקבל טיפול הורמונלי זריקה אלי גרד כל חצי שנה ועברתי סדרה של 28 הקרנות לערמונית .בפט האחרון נראה שהגרירה הצטמצמה . Psa קטן מ0.004.בקשתו של הרופא לאישור זייטיגה נדחתה. מה היא המדיניות של אישור ומה היא התרומה של תרופה זו והאם לא כדאי להשתמש בה כקו שני ?

שלום רב, ישנן עבודות שמוכיחות שטיפול בזייטיגה במצב אותו אתה מציג מועילות ומשפרות תוחלת חיים וזמן עד חזרת מחלה. יחד עם זאת התרופה איננה בסל ולכן רשאיות הקופות לסרב מלתת אותה במצבך. שווה להמתין שבועיים עד תחילת ינואר כי יתכן שהתרופה תכנס לסל באינדיקציה זו. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית