עלייה ב PSA בשלוש שנים

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

23/07/2018 | 11:54 | מאת: אהרלה

שלום ד"ר שלוש וחצי שנים אחרי גמר ההקרנות ה PSA עלה מ 0.0.2 ל 0.13 האם יש מקום לדאגה? האם הייתה ממליץ על PET CT? תודה על תשובתך

שלום רב, לפי הנתונים אתה ודאי קיבלת גם טיפול הורמונאלי. אם נכון, אז כדאי לבדוק במקביל לPSA בדם גם את רמת הטסטוסטרון בדם. אם היא עלתה מהרמות הבלתי מדידות, יש מצב שהPSA עלה עקב עלית הטסטוסטרון ובמצב זה לא בהכרח מדובר בנתון משמעותי. לעומת זאת אם הטסטוסטרון עדיין ברמת סירוס, אז בהחלט ישנה משמעות. בברכה

30/07/2018 | 13:57 | מאת: אהרלה

תודה על תשובתך עשיתי אכן עברתי טיפול הורמונלי במשך 3 שנים, תוצאות הטסטסטרון האחרונות היו 2.25 ובבדיקה לפני חצי שנה 1.36, מה המספרים אומרים?

מנהל פורום סרטן הערמונית