פורום משפט ורשלנות רפואית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
1760 הודעות
1317 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "רשלנות רפואית" ולפורום "רפואה ומשפט".
09/10/2006 | 15:50 | מאת: מנסה להבין

שלום , אם הביטוח לאומי מקבל מכה שקרתה לפני שנה , ובעקבותיה לאחר השנה מהמכה עברתי ניתוח . אז אם הביטוח מקבל את זה כתאונת עבודה . האם אני יכול לדרוש את הוצהות הניתוח ועוגמת הנפש ונכות ? מה אני יכול לדרוש בעצם מהביטוח לאומי במידה והם מכירים במכה ובנזק מתאונת עבודה ?....והבנתי שימי העבודה שהחסרתי ישולמו לי מהביטוח {כלומר אני אזדכה על ימי המחלה ששולמו לי בעצם מעבודתי ולא מהביטוח לאומי ?} הודה והסבר

17/10/2006 | 22:30 | מאת:

לשואלת שלום ראי תשובתי הקודמת אם התביעה מתקבלת את זכאית רק לתגמולים הנקבעים לפי שיעור משכורתך בשלושה חדשים לפני התאונה ולפי שיעור הנכות. אינך זכאית לפיצויים בגין כאב וסבל או עגמת נפש.

08/10/2006 | 23:20 | מאת: אורית

שלום רב. הנני מטופלת אצל רופא שיניים פרטי מס שנים. א. לפני כשנה הגעתי אליו בטענה שיש לי כאבים בשן שמעירים אותי משינה והיתה לי שם דלקת שניתן היה להרגיש בה. הרופא שלח אותי לבצע ניקוי אבן. חזרתי אליו בטענה שהשן כואבת מאוד והראתי לו את המוגלה שנוצרה. רק אז ביצע צילום ואמר שניראה לו שיש סדק. ואגש לרופא לטיפולי שורש אצלו. קיבלתי אנטיביוטיקה ולאחר זמן מה הגעתי לטיפול שורש ועדיין היתה דלקת חריפה וקשה. הרופא עשה לי שטיפות כלוריד התנפחתי וכמעט איבדתי את ההכרה הובהלתי לביח. הרופא במיון התקשר לרופא שטיפל בי ובמקרה היה גם חברו ואז שלח אותי הביתה ונתן לי אנטיביוטיקה. למחרת הגעתי לרופא שיניים הכללי כי הייתי נפוחה יותר והוא המליץ ללכת לביח. ניגשתי לביח אחר ומייד אישפזו אותי וקיבלתי 5 ימים אנטיביוטיקה בוריד. בקיצור ביצעתי טיפול שורש דרך הביח ובמרפאה הפרטית התקשרו אליי ללא מנוח שאחזור אליהם כי הם הכי טובים ויעשו לי טיפול שורש ע"מ שיצילו את השן. ביצעו כ 3 חידושים נוספים ללא הצלחה. המליצו אפיסקטומי והרופא אמר שההצלחה נמוכה כי יש סדק. בסופו של דבר השן נעקרה אחרי סבל רב של שנה. כמו כן בביח המליצו לבצע בשן ליד טיפול כי היו לי שם כאבים נוראים. הרופא פרטי טען שיש חור קטן וסחב אותי עוד חצי שנה ולבסוף ביצע טיפול שורש. עדיין יש לי כאבים מלפנים השן ביצע לי סתימה באופן פרוויזורי כי התכנית היתה לבצע השחזה ולהרכיב גשר. מאחר ולא הייתי שלמה עם אופן הטיפול חששתי למהר ולבצע את המשך הטיפול אצלו. אך ביקשתי לעשות לי סתימה זמנית ראויה אשר לא תיפול כל כמה ימים. אך לא כך נעשה הדבר טורטרתי למרפאה כל כמה ימים ואני עם כאבים. בשבוע האחרון התקשרתי להגיע שוב הוא לא היה מוכן לקבל אותי ואמר לי להגיע לפקידה שתבצע לי את הסתימה. או שאלך למקום אחר. כמו כן היה לי תור לשבוע הבא לביצוע המשך הטיפול אך הפקידה התקשרה וביטלה. הוא סרב לקבל אותי. זה קטע קטן ממסכת התעללות בי. לציין שעד היום יש לי תחושת רדימות ונמלים בשפה העליונה כתוצאה מהארוע. והפה בוער לי וגורם לי לכאבים ואי שקט. מבקשת עזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום השאלה ארוכה אך התשובה לצערי קצרה. כל עוד את נמצאת בטיפול ולא נגרם נזק לצמיתות אין מה לעשות מבחינה משפטית. עליך לסיים הטיפול ובתקווה שתבריאי מהר.

03/10/2006 | 12:52 | מאת: מתעניין

שלום, אני לאחר ניתוח , שולמו לי 3 חודשים מהמעסיק על ימי מחלה , הרופא שלי לא מאשר לי לחזור לעבודה ורוצה לשלוח אותי לרופא תעסוקתי , אבל הבנתי ממקום עבודתי שבמצב כזה כבר אני לא זכאי מהם לתשלומי משכורת, אז מה אני צריך לעשות כדי לקבל משכורת בעוד ימי המחלה שהרופא נותן לי מעבר לשלושת החודשים שמעבידי שילם לי ? וחוץ מזה אם הרופא תעסוקתי יומר שאניני כשר לחזור לעבודה יכולים לפטר אותי ממקום עבודתי ואניני רוצה בזה .. מה עושים במצב כזה ??

17/10/2006 | 22:23 | מאת:

למתעניין שלום בשאלתך אתה מתייחס לשתי מערכות דינים נפרדות. האחת זכויותיך לךפי הביטוח הלאומי והשניה זכויותיך מול המעביד. המעביד משלם לביטוח הלאומי דמי ביטוח לאומי בכך הוא קונה פוליסת ביטוח לפיה במקרה ונגרם לך נזק המונע ממך לעבוד אתה זכאי לקבל תגמולים מהביטוח הלאומי בשיעור 75% מהשכר ובלבד שיקבע שאינך כשיר לעבוד בשיעור העולה על 75%. עד ל - 180 ימים ולאחר מכן עליך לעמוד לבדיקה בפני ועדה רפואית אשר תקבע את נכותך. המעביד חייב על פי החוק לשלם לך דמי מחלה. אם מיצית את ימי המחלה המעביד אינו חייב בתשלום משכורת ומכאן אתה זכאי לזכויות על פי חוק הביטח הלאומי כאמור. בעניין הפיטורין לכל מעביד יש זכות לפטר עובד שאינו עובד ובלבד שיובטחו לו הזכויות בחוק. לעומת זאת יש הסדרים מיוחדים בין המעביד והעובד על פי היחסים בינהם.

21/10/2006 | 23:29 | מאת: למתעניין שלום

שלום לך מתעניין אם זה תאונת עבודה אשמח לעזור לך תפני אליי למייל שלי בברכה שמשי

שלום ,אני מנסה להגיש תביעה על מכה שקיבלתי בעבודה ולא הגשתי עליה טופס תאונה בזמנו , אלא לאחר שנה , . שאלותי הם ,, אם הביטוח לא מקבל את תביעתי שהוגשה לאחר שנה כתאונת עבודה , מה אני יכולה לעשות עוד כדיי להוכיח או לנסות לתבוע שכן יקבלו את תביעתי כתאונת עבודה ? . 2 .. ואם הביטוח לאומי כן מקבל את תביעתי ,, אז מה בעצם זכויותיי ? כל 3 החודשים שישבתי בבית ושילמו לי דרך מקום עבודתי , מוחזרים לי ? ,, 3 והאם אני יכולה לאחר שהכירו בתביעתי לדרוש הוצאות ניתוח ועוגמת נפש ,, ? ונכות ? הודה להסבר ..

ר שלום בהתאם לחוק הביטוח הלאומי תביעה לביטוח הלאומי בגין תאונת עבודה יש להגיש תוך שנה מיום התאונה אחרת התביעה מתיישנת. יש מקרים שהביטוח הלאומי יכיר בתביעה שהוגשה באיחור אך זאת בתנאי שניתנה הודעה על התאונה בתוך השנה. התביעה משמעותה תביעה לנכות מעבודה והכרה באי כושר לעבוד. אם התביעה מוגשת באיחור והיא מוכרת רשאי הביטוח הלאומי להפחית מסכום התגמולים סכום המגיע לפי מידת האיחור עד 180ימים. לצורך הכרה בתביעתך עליך להגיש הודעה על התאונה ותביעה לנכות. אם התאונה תוכר כתאונת עבודה, הביטוח הלאומי יעמיד אותך לבדיקה רפואית ועל פי קביעת הועדה ייקבעו זכויותיך.

02/10/2006 | 13:12 | מאת: דני

שלום, במהלך הקיץ חשתי בכאב שיניים ונגשתי למרפאת השיניים של קופ"ח. רופאת השיניים ביצעה צילום והגיעה למסקנה כי אין לי שום דבר. לאחר כחודש ניגשתי שוב למרפאה כי הכאב נמשך וביקשתי כי רופא אחר יבדוק אותי. גם הפעם לא מצאו דבר והורו לי לחזור אם הכאב יתגבר. היום כחודש אחרי הבדיקה האחרונה, נשברה השן הכואבת. האם מדובר ברשלנות של הרופאים במרפאה? מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
17/10/2006 | 22:05 | מאת:

דני שלום קשה לדעת מהתיאור שלך אם יש קשר סיבתי בין הטיפול הראשון ושבירת השן. עליך להתייעץ עם רופא שיניים בלתי תלוי אשר יחווה דעתו לעניין הקשר. לשאלתך באופן כללי כשלון טיפולי שיניים אינו מגיע בד"כ לכדי רשלנות ואם כן העלות של תביעה גדולה מהתועלת. נראה שכלל זה חל על המקרה שלך.

18/10/2006 | 22:36 | מאת: דני

תודה

עו"ד דיוויס שלום, לפני כשנה הסרתי 2 נגעים ונקודת חן בהרדמה מקומית במחלקה כירוגית. מנהל המחלקה, שביצע את הניתוח, ציין כי במידה ויהיו צלקות, הן יהיו קטנות ובספק אם יראו אותן. התוצאה הייתה הפוכה לגמרי. הצלקות גדולות כהות ומכוערות. אחת הצלקות ניראית כמו נשיכה גסה של כלב. אוסיף ואומר, כי הנקודת חן בגב הייתה כ"כ קטנה וכלל לא הפריעה לי. אך הרופא טען שתמיד טוב להוריד. אני בתמימותי כ"כ סמכתי על המקצועיות שלו שלא חשבתי כלל על אפשרות לצלקת דוחה ומזעזעת כפי שנותרה. בעקבות כך, הבטחון העצמי שלי ירד והדרדר למצב של דיכאון. מס' פלסטיקאים, שאף הם הזדעזעו ממראה הצלקות, טענו פה אחד כי כל נגיעה בצלקות, בין אם בניתוח ובין אם בלייזר, תחמיר את המצב. ולשאלתי, האם ניתן לתבוע את הרופא על אף שאין לי תיעוד להבטחותיו? או לסירוגין, להוכיח שהייתה כאן רשלנות מצדו? אנא השיב לי בהקדם האפשרי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום ניתוחים פלסטיים הם ניתוחים אלקטיביים המחייבים הסבר ואזהרה לגבי הסיבוכים לפני הניתוח. ההסבר והאזהרה חייבים להיות מתועדים. מבלי להיכנס לפרטי המקרה שלך הדרך להוכיח כי הנזק שנגרם לך הוא תוצאת הטיפול נעשה באמצעות חוות דעת של מומחה פלסטיקאי אשר יחווה דעתו לגבי הטיפול. הוכחת ההסבר והאזהרה לגבי הסיבוכים צריכה להיעשות ברשומה הרפואית ומוטלת על הרופא ולא עליך. מוצע כי תתייעצי עם עו"ד בקשר למקרה שלך.

25/09/2006 | 18:09 | מאת: מודאגת מאוד

שלום רב, אני עובדת במקום עבודה מחודש 6 (שלושה שבועות בחודש 6.2006), לפני כחודש המעסיק הסביר לי שעם עובדת קודמת שלו הוא סבל המון בהריון שלה ולכן הוא מפחד בנתיים הוא ממשיך ל"החזיק" אותו, אף שיחסו השתנה, בכל יום אני חוששת שימאס לו ושהוא יפטר אותי, עד כמה שהבנתי אין חוק המגן עליי מכוון שאני לא עובדת 6 חודשים, האם זה נכון ? ואם כן אז האם אקבל דמי לידה בשלושה חודשים אחרי הלידה כמו עובדת שעבדה עד יום הלידה, כרגע מגיעה לי אבטלה כי אני עובדת כבר שנה שלמה מתוך שנה וחצי האחרונות, אך מדאיג אותי מאוד התקופה שתהיה ללא אבטלה (אני סה"כ שבוע 16 להריון), וכמובן התקופה אחרי הלידה,כמו-כן אם אקבל דמי ליידה אייך הם יחושבו???????? אלפי תודות על תשובתך ואשמח בתשובה מהירה מודאגת מאוד

למודאגת שלום הפורום לא נותן תשובה בעניני משפט העבודה. מוצע לתפני לפורומים אחרים אשר יש להם מומחיות בתחום.

24/09/2006 | 17:06 | מאת: ענת

שלום וחג שמח אני אשמח לתשובה היכן עליי להתלונן על טיפול רפואי. אשתדל בקצרה: אני הייתי מטופלת באחד מביה"ח והייתי אמורה לעבור טיפול בלייזר שקיים רק במספר מצומצם של בי"ח. הרופאה שטיפלה בי (מחלקת נשים) ביצעה את הטיפול בעבר ועכשיו התופעה חזרה רק שהפעם היא היפתה אותי לחדר ניתוח בנימוק שכעת "צריך בהרדמה מלאה כי אין לה גישה, ואולי בחדר ניתוח יהיה אפשר במקומית . פניתי לבי"ח אחר והרופא שם טען שהוא רוצה לראות אותי מאחר שהרבה פעמים שולחים שם סתם לחדר ניתוח. לאחר הבדיקה התשובה שקיבלתי שאין שום בעיה לטפל במקום ואין בעיה של גישה פשוט הציוד שלהם קיים רק בחדר ניתוח ולכן זה נעשה אך ורק שם. לדעתי קיבלתי הפניה לחדר ניתוח מסיבה כספית בלבד שהרי לחדר ניתוח הטופס 17 הוא סכום הרבה יותר גדול מבדיקת רופא. זה מכעיס אותי מאוד האי צדק והטרטור. בבקשה אשמח אם תייעץ לי למי עליי לפנות. שנה טובה.

30/09/2006 | 18:18 | מאת:

ענת שלום משאלתך אני מבין שהתלונה שלך היא לא באשר לטיפול הרפואי שניתן אלא להסדרים הכספיים וטכניים הקשורים בטיפול. ישבידך לפנות בתלונה לנציב תלונות הציבור שנמצא בכל בית חולים ובכל קופת חולים. במקרה שלא תעני יש לך אפשרות לפנות לממומנה על תלונות הציבור על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. את הכתובות תוכלי למצוא באתר משרד הבריאות ובאתרי בית החולים וקופות החולים הרבנטיים.

21/09/2006 | 21:07 | מאת: שרון תמיר

האם ישנו תוקף ל " הסכמה מדעת " שעליה חותם החולה לפני ניתוח ?

30/09/2006 | 18:09 | מאת:

שרון שלום התשובה חיובית ומעוגנת בחוק זכויות החולה. לפרטים נוספים ר' באתר המשפט הרפואי.

לכבוד : עורך דין דיוויד יונתן שלום רב שמי שמעון בן 54 אני נכה עבודה 100% לצמיתה . מוכר על יתר לחץ דם . מחלת לב . תעוקת לב . עיבוי שריר לב והגדלת לב . דלקת כליות כרונית עם הפרשת חלבון בשתן . בשנת 2004 עברתי אירוע מוחי לאחר צנתור שנעשה בגלל תעוקת לב במנוחה .שברקע יתר לחץ דם . כל אלו מוכרים כתאונת עבודה . המוסד לביטוח לאומי דחה את תביעתי להכרה בגלל גורמים נוספים . בטענה.של השמנת יתר. סכרת . עישון בעבר. מחלת לב .ויתר לחץ דם .ואין קשר ישיר בין הרעלת עופרת לאירוע מוחי .לדעת הוועדה חלה החמרה במצבו .אך ההחמרה אינה קשורה להרעלת עופרת . ברור שאין קשר להרעלת עופרת שהיא גרמה ליתר לחץ דם . אבל זה קשור ליתר לחץ דם ומחלת לב . שהוא עצמו כתב בגורמי סיכון לאירוע . הגשתי ערעור נבדקתי וכתבו כך ציטוט . הנה"ל עבר צנתור ב12/04 שהסתבך עם אירוע מוחי . נמצאה מחלה תת כיילתי. והוועדה רואהשקיימת החמרה בתעוקת הלב וקובעתנכות של 50% לצמיתה . אבחנות בפרוטוקול . הרעלת עופרת . יתר לחץ דם . מחלת לב היפרטרופיתהיפרטנסיבית תסמונת אנגינוטית . לאחר שאלות רופאים באתרים שונים כתבים לי שמחלת יתר לחץ דם היא גורם הסיכון השכיח ביותר לאירוע מוחי הקיים בכשישים אחוז מהחולים . בפורוםקרדיולוגיה באסותה כותב לי כך יתר לחץ דם תורם / מאיץ התפתחות טרשת עורקים גורם להצרות בעורקים וגורמת לתעוקה במנוחה ויתר לחץ דם גורם לאירוע מוחי . לצערי הפרוטוקול של הועדה לעררים הגיע באיחור. רק לאחר שאני פניתי למוסד לשלוח לי את הפרוטוקול ולא היה לי מספיק זמן לערער . ואחר כך הגיעה בשורת איוב שאני חליתי בסרטן ולא היה לי ראש לערעור . שאלתי: האם עקב מצבי הרפואי החדש ניתן לערער בבית הדין לעבודה על האירוע מוחי. והאים יש סיכוי לנוכח מה שכתבי. בנושא הקשר ליתר לחץ דם לאירוע מוחי ? האם הפגיעות המוכרות יש להם השפעהלאירוע מוחי ? אשמח לתשובתך ותודה מראש שנה טובה ומתוקה ובריאות טובה ופרנסה טובה בברכה שמעון .א

לקריאה נוספת והעמקה

שמעון שלום מטבע הדברים הפורום אינו יכול לתת מענה לכל שאלותיך. לעניין מועד הערעור אתה יכול לפנות בבקשה להארכת מועד הערעור תוך מתן הסברים מפורטים מגובים בתצהיר מדוע לא הגשת הערעור במועד הקבוע בחוק. אוסיף כי אם תוכל להוכיח שלא היית כשיר מבחינה בריאותית יש בכך טעם מיוחד להארכת המועד. מוצע כי תתייעץ עם עורך דין הן לגבי נוסח הבקשה והן לגבי שאלת הקשר הסיבתי בין יתר לח"ד והאירוע המוחי. מאחר ולא ניתן להתייחס למסמכים הרפואיים לא אוכל להתייחס לסיכויי הערעור וגם בעניין זה עליך להתייעץ עם עו"ד. בברכת החלמה מלאה בריאות וגמר חתימה טובה.

תודה על תשובתך. הבוקר הייתי במס הכנסה אצל רכז החוליה והנ"ל סירב לקבל את חתימת הרופאה המומחית. ביקשתי את תשובתו המנומקת בכתב וגם את זאת סירב לתת לי. האם אין כאן מחדל או אי ציות לחוק ע"י פקיד ממשלתי? הכוונה הן בקשר לחוק המומחים ברפואה והן בקשר לחוק מתן תשובות נימוקים והנמקות? מאד אודה לך על תשובתך המלומדה. תודה יצחק

יצחק שלום בהמשך לתשובתי הקודמת אוסיף כי העובדה שפקיד חורג מסמכותו ואינו מוכן לקבל מסמך חתום בידי מומחה אינה מצדיקה את המעשה. בפניך עומדת האפשרות לתקוף את החלטת הפקיד ע"י פניה לממונה עליו או לנציב מס הכנסה בצירוף מסמך נוסף החתום עי המומחה לרפואת המשפחה המנמק את טעמיו. אם גם פניה זו לא תסייע התייעץ עם עו"ד בקשר לתקיפת ההחלטה בבית משפט לענינים מנהליים.

19/09/2006 | 15:44 | מאת: דניאל

האם ניתן לתבוע על רשלנות רפואית בעת לידת תינוק ויש נזק מוכח אחרי שעברו 20 שנה? תודה על תשובתך.

עו'ד דיוויס ,ברצוני להוסיף מס' פרטים: הייתי עם אשתי בזמן הלידה היא חוברה למוניטור ,רופא צעיר שהיה שם אמר שזה יקח כמה שעות והלך לישון. כל חדרי הלידה היו ריקים היו 2 אחיות ותיקות בחדר מרוחק, לפתע התחיל המוניטור להלום בחוזקה והלידה התחילה אשתי החלה לדמם ניסיתי להזעיק עזרה ורצתי לחדר האחיות שנזפו בי שאם לא ארגע יוציאו אותי וכך נישארתי עם אשתי לבד שלמעשה הלידה החלה היתה פתיחה וראש התינוק ביצבץ החוצה. אולם חבל התבור היה כרוך סביב צווארו של התינוק שהחל להיחנק ,לפתע בנס היגעה אחות שבאה למישמרת שבת וניבהלה ,ראתה את המצב וצרחה ר ו פ א ,ר ו פ א ,התינוק בסכנה,התינוק בסכנה.. לאחר כמה שניות היגע רופא אחר שהצליח לחלץ את התינוק ורץ איתו הפוך ולבסוף הצליח להצילו. בני היום הובחן כלקוי למידה ויש לו המון פחדים וחרדות, נאמר לנו ע'י מומחים שזה נזק ישיר של הלידה הקשה שהוא עבר. שאלתי : האם ניתן לתבוע את בית החולים על רשלנות רפואית זו שהיתה כאמור לפני 20 שנה? תודה מראש על תשובתך.

דניאל שלום תקופת ההתיישנות על תביעה של קטין היא לאחר 7 שנים מאז שהקטין הגיע לגיל 18 כלומר ניתן להגיש התביעה עד גיל 25. מכאן לגופו של עניין. המקרה ראוי לבירור ורצוי כי תתייעץ עם עו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית. לפרטים נוספים לגבי זכויותיכם ר' באתר המשפט הרפואי www/med-law.co.il

שלום , לפני כשנה קבלתי בעבודה מכה בראש , על המכה ידעו מספר אנשים , אך לא ראו אותה בדיוק באותו הרגע . לא הגשתי תביעה כי חשבתי שזה יעבור ולא התיחסתי למכה . אך אחרי כמה זמן היו לי תופעות מוזרות בגוף שלא קשרתי אותם בהתחלה למכה , ורק לאחר שהרופאים מצאו את סיבת התופעות שבגופי הם שאלו אותי אם קבלתי מכה וקישרו את המכה למחלה . אז הבנתי שהכל קרה לי מהמכה .עברתי גם ניתוח בעקבות התאונה . שאלותי הם האם אפשר לאחר שנה לתבוע את ביטוח לאומי ? האם עדויותהם של 4 אנשים שידעו מהמכה ומייתר תחושותי ובדיקותי לאורך השנה הזו , יוכלו לעזור לי בתביעה ? ובכלל הודה להסבר מה עלי לעשות ? ומהם סיכויי?{האין צדק זה שלפעמים אנשים על כלום ממלאים תאונות עבודה ועושים ''מנמלה פיל '' וזוכים . אבל הבאמת שנפגעים ולא רוצים לעשות עינין ובלגן בעבודה , דווקא להם לא מאמינים ורק פיסת הנייר שלו הייתי מגישה אותה בזמנו לפני שנה , כן הייתה מכסה אותי למרות שבעצם לאורך אותו זמן זה בנאדם יכול היה לחטוף עוד מליון מכות . ממש אפסורד } שנה טובה לך

לקריאה נוספת והעמקה

ר שלום ההתיישנות על תביעה לביטוח הלאומי היא שנה ממועד התאונהאך ניתן במקרים מסוימים להגיש התביעה באיחור. עליך להגיש התביעה עם פירוט שמות העדים לתאונה והמוסד לביטוח לאומי יחקור ויברר ואם ימצא כי יש קשר בין התאונה והנזק יש לך סיכוי שהתביעה תוכר כתאונת עבודה.

הגשתי בקשה למס הכנסה לנקודות זכוי לנטולי יכולת ותעודה רפואית עליה חתמה לראשונה רופאת משפחה, הטופס הוחזר בדרישה לחתימת רופא מומחה. פניתי למנהלת המרפאה וע"ג אותו טופס נוספה חתימת מומחית ברפואת משפחה. גם מומחיות זו לא נתקבלה ע"י מס הכנסה. ומכאן שאלתי:- האם מומחיות זו (רפואת המשפחה) אינה מומחיות לצורכי מס הכנסה ומה עלי לעשות כדי לקדם את עניני. תודה על תשובתכם.

יצחק שלום רפואת משפחה היא אחת מ 54 מקצועות אשר הוכרו כמומחיות על פי תקנות המומחים. למיטב ידיעתי מס הכנסה מחויב להכיר במומחיות זו כמו כל מומחיות אחרת ובלבד שהרופא אשר חותם על המסמך הינו מומחה המחזיק בתעודת מומחה עם מס' רשיון כמומחה.

21/10/2006 | 21:24 | מאת: לב

האם רשאי המוסד לביטוח לאומי או בית הדין לעבודה לעיין בתיק שהתנהל ונסגר בבית משפט למשפחה?

14/09/2006 | 08:56 | מאת: קרן

שלום רב, עקב תאונת דרכים ניקבעו לי 10 אחוזי נכות לצמיתות על פגיעה בעמוד שידרה צווארי. היום כעבור 4 שנים של תביעה התיק בבית המישפט אך חברת הביטוח הציעה סכום סופי של 110,000 ש"ח כפשרה. עורך הדין שלי אמר כי אם אחתום על המיסמך אקבל את הכסף תוך 30 יום. הדיון בבית המישפט אמור להיות בחודש הבא אך כבר עכשיו חברת הביטוח ממתינה לתשובה מיידית וסגירה לפני הדיון אם אחליט. יש לי מספר שאלות אליך ומקווה שתוכל לעזור לי: 1. האם בפשרה שהוצעה לי סכום זה של כ 110,000 ייתקבל בשלמותו או שמא יהיה עליי לתת מתוכו 13 אחוז + מע"מ כדמי טירחה עבור עורך הדין שלי? 2. האם ישנה אפשרות שלמרות שהעניין יסתיים בפשרה ולפי החוק עליי לשלם 13 אחוזים כטירחה, האם יש מצב שהעורך דין שלי ידרוש 20 אחוזים או אחוזים אחרים? יש משהו שמגבה עליי? האם ייתכן שבדיון שאמור להיות בחודש הבא ייקבע השופט סכום גדול יותר ממה שהוצע כפשרה? או פחות למרות שלא ניראה לי לפי הממצאים הרפואים שלי... מיתקשה מאוד להחליט... תודה על כל תשובה.. קרן

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2006 | 11:06 | מאת:

קרן שלום ככלל עורך הדין שמייצג אותך אמור להשיב לשאלותיך איני יכול להתייחס להצעה בהעדר פרטים מהותיים 1. בד"כ כשיש הצעה של בית המשפט היא אינה כוללת שכ"ט עו"ד. לפיכך יש להוסיף על הסכום שכ"ט בשיעור 11% ומע"מ (ולא 13%), 2. מהסכום הכולל זכאי עורך הדין לגזור שכ"ט בשיעור 11% ומע"מ ולא סכום אחר. שיעור שכ"ט נקבע בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים והוא מחייב גם את יורך הדין. 3. אם התיק לא יסתיים בפשרה בית המשפט לא כבול להצעתו ויפסוק בהתאם לראיות.

13/09/2006 | 18:38 | מאת: שמש

שלום רב, אני שוטרת מזה 8 שנים, בתפקיד סיור. רציתי לדעת מה קורה במצב שאני נכנסת להריון? האם יכולים להריע את תנאי? לשנות לי תפקיד במשכורת נמוכה יותר למשל? או שהם מחוייבים למצוא לי תפקיד חלופי עד אחרי חופשת הלידה? תודה מראש

15/09/2006 | 11:00 | מאת:

שמש שלום אמנם השאלה לא מתאימה לפורום אך בשים לב לחשיבות עבודתך אשיב לפי מיטב ידיעתי החוק אוסר על פיטורי עובדת הנמצאת בהריון איסור זה חל לא כל שכן גם על הרעת תנאי עבודתה או הקטנת השכר מוצע כי תתייעצי עם היועצים המשפטיים במקום עבודתך אם את חוששת להרעה במתנאי עבודתך.

13/09/2006 | 11:28 | מאת: ליאורה

לפני חודשים וחצי ב2.7.06אושפזתי בביהח תל השומר בגין כאבים בצד ימין למטה חשדו בהתחלה שזה אבנים בכיס המרה (אושפזתי במחלקת כירורגיה ב)מצאו שזה 2 ציסטות טחול מוגדל ועוד שיחררו אותי בטענה שאין כלום (עליי לציין שעשו ct)לאחר שיחרור אמרו לי לעשות בדיקת אולטרסאונד ובמידה ובאמת כואב לחזור למיון .עכשיו אושפזתי שוב עם אותם סימפטומים במחלקת פנימית ג בתל השומר (היחס זוועתי)שלחו אותי לאולטרסאונד גיניקולגי ואמרו שיש ציטסות שכבר ידעתי שהם נמצאות שיחררו אותי עם כאבי תופת הביתה ומכתב לרופא נשים דיברתי עם רופא הנשים הוא אמר לי שוב לחזור למיון ואני ידעת שעוד פעם עם אני הולכת מתחיל כל להטירטור הזה וזה יהיה פעם שלישית האם אפשר לתבועעל רשלנות ררפואית?אני בנתיים סובלתכאבים והפיתרון שלהם זה לחזור שוב לשם או ללכת לבית חולים אחר

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2006 | 10:54 | מאת:

ליאורה שלום לצערי אם לא נותר בך נזק לצמיתות העלות של ניהול תביעה גדולה מהתועלת שתצמח לך וזאת מבלי שביררנו אם הייתה רשלנות בטיפול

19/09/2006 | 19:33 | מאת: ליאורה

אני לא יודע אם לא ישאר נזק לצמיתות בקצב הזה ששולחים אדם סובל הביתה בלי תוצאות והטירטורים האלה שבמשך לחודשים אני סובלתהכסףפה לא משחק תפקיד כרגע אלא העיקרון שרופא עונה "מה את רוצה לישון פה לילה "כאילו אני באה לבית הבראה אני סובלת כאבים ומאבדת ימי עבודה

19/09/2006 | 19:33 | מאת: ליאורה

אני לא יודע אם לא ישאר נזק לצמיתות בקצב הזה ששולחים אדם סובל הביתה בלי תוצאות והטירטורים האלה שבמשך לחודשים אני סובלתהכסףפה לא משחק תפקיד כרגע אלא העיקרון שרופא עונה "מה את רוצה לישון פה לילה "כאילו אני באה לבית הבראה אני סובלת כאבים ומאבדת ימי עבודה

12/09/2006 | 11:11 | מאת: יעל

נפלתי לפני כ-4שנים.בזמן הנפילה הרגשתי קריעה של הרצועות וחשתי אותן פעמיים. כמובן שכף הרגל נראתה פי-3,או4 מגודלה וכך הגעתי למיון .בצילום נאמר לי:נקע. נחבשתי ושוחררתי הביתה עם הוראות.כך נמשך הסבל ,בדיקות,טיפולים שכולם ציינו :מצב כף הרגל חריג-לא ראינו נקע כזה.לאחר22חודשים נותחתי בגלל הרצועות הקרועות ודלקת באזור הקרסול.אך גם פה לא נפתרה הבעייה.10חודשים אחר הניתוח עדיין התלוננתי על כאבים לאורך כל הרגל ואפילו לא נעשתה בדיקה פשוטה כמו צילום. כמובן שהחלפתי בי"ח ושם מייד זיהה הד"ר את הבעייה.היום אני אחר ניתוח שני. האם אוכל לתבוע על רשלנות רפואית?

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2006 | 10:51 | מאת:

יעל שלום המקרה ראוי לבירור יסודי יותר מוצע שתפני לעורך דין העוסק בתביעות רשלנות רפואית

11/09/2006 | 14:34 | מאת: שגיא

שלום רב, בעת עבודתי כמלצר באולם שמחות ביקש ממני הטבח להרים לבדי דוד מים רותחים . בעת שהרמתי נשפך על ידי נוזל רותח שגרם לי כוויה ביד בדרגה 2 . נגרמו לי כאבים עזים וסימני צלקת שיקח עוד חודשים עד שייעלמו , אם בכלל. את מי ניתן לתבוע ועל כמה במקרה הנ"ל. בברכה שגיא

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2006 | 10:50 | מאת:

שגיא שלום יש באפשרותך להגיש תביעה למוסד לביטוח הלאומי בגין תאונת עבודה

15/09/2006 | 10:50 | מאת:

שגיא שלום יש באפשרותך להגיש תביעה למוסד לביטוח הלאומי בגין תאונת עבודה

08/09/2006 | 14:56 | מאת: פ

האם אדם שלא הוכשר יכול להשתמש במכשיר לייזר\קרן אור על אנשים לשם הסרת נגעים בעור?

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2006 | 10:48 | מאת:

פ שלום לצערי התשובה חיובית ראו באתר המשפט הרפואי במדור התנהלות מערכת הבריאות

08/09/2006 | 11:10 | מאת: דנה

במשך מס' ימים סבלתי מכאבים בשן טוחנת , כאשר הלכתי למרפאת שיניים (חיילים בחיפה) לעזרה ראשונה ערכו לי צילומים ובדיקות והחליטו ששן מס 24 צריכה טיפול שורש , החלו לי בטיפול ונתנו לי עזרה ראשונה והרופא אמר לי שאם יהיו לי כאבים שאני יחזור לקבל אנטיביוטיקה.במהלך הימים הכאבים לא חלפו ולא יכולתי ללעוס או לדבר בגלל רישות לקור , הבנתי שהטיפול לא היה מוצלח ולכן פניתי למרפאת תה"ש שם המשיכו וסיימו לי את טיפול השורש ובנו לי כתר זמני. אך למרות זאת הכאבים המשיכו והגעתי שוב לעזרה ראשונה ואז בבדיקה שערך לי רופא אחר הוא אמר שהשן שטיפלו לי בה לא היתה הנכונה אלא הבעיה היא בשן 25 ובינתיים על מנת להרגיע את הכאב הזריק לי נרקוזה ואמר לי לחזור במועד אחר השאלה שלי האם יש מקום לתבוע על רשלנות עוגמת נפש ואיבוד שן לחינם.

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2006 | 10:43 | מאת:

דנה שלום אמנם לאורה יש עילת תביעה אך העלות של הגשת תביעה וניהולה עולה על התועלת ועל כן לא מוצע להגיש תביעה

07/09/2006 | 20:59 | מאת: לאון

שלום . עברתי אוטם שהוכר כתאונת עבודה אבל נקבע לי 0% נכות שאלתי : האם עצם הענין ששריר הלב נפגע באחוזים מאוד קטנים שלא גרמו לי לנכות לא מזכה אותי באחוזי נכות ? האם הכנסת תומכים לעורקי הלב לא מזכים אותי באחוזי נכות ? תודה

15/09/2006 | 10:35 | מאת:

ליאון שלום השאלה שלך היא רפואית ומכאן שלא מתאימה לפורום זה. עליך לפנות למומחה בקרדיולוגיה על מנת שיבדוק אותך וישיב לשאלתך

05/09/2006 | 12:44 | מאת: רונן

לעו"ד דיוויס שלום רב אני מושתל קוצב לב עקב הפרעות קצב וסובל גם מפרפור פרוזדורים מטופל גם תרופתית שאלה כמה אחוזי נכות מקבלים עקב השתלת קוצב האם יש הבדל בין קוצב לב לבין דפיברילטור לגבי אחוזי הזכאות אודה לך על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2006 | 10:33 | מאת:

רונן שלום השאלה שלך היא רפואית ומכאן שלא מתאימה לפורום זה. עליך לפנות למומחה בקרדיולוגיה על מנת שיבדוק אותך וישיב לשאלתך

שלום אני מורידה שיער מהרגליים באחד המכונים המוכרים בעזרת לייזר. בטיפול האחרון הבחורה שעשתה לי את הטיפול עברה עם אקדח הלייזר על הקעקוע שלי בשוגג וכתוצאה מכך גרמה לי לצלקת וכמובן שהקעקוע נהרס. הייתי בפגישה אצלהם בפני הרופא של החברה כאשר הסמנכלית נכחה בפגישה. הם אינם מכחישים את הנזק שנגרם בגלל השימוש בלייזר. ברצוני לדעת האם יש עילה לתביעה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מאי שלום התשובה בדרך כלל חיובית אך רצוי לברר את היקף הנזק ומה אפשרויות הטיפול על מנת להקטין את הנזק עד כמה שניתן. בד"כ מדובר בתביעות קטנות שאינן מצדיקות פניה לבית משפט.

04/09/2006 | 11:40 | מאת: אילנית

שלום. לפני 7-8 שנים עברתי טיפול שורש בשן טוחנת עם כתר והכול. במשך השנים סבלתי מכאבים שהולכים ובאים באזור הכתר. כששאלתי את רופא השיניים שלי על פשר העניין הוא טען כי כנראה מדובר בחילופי עונות, התנפחות קלה של האזור ושזה מסתדר לבד. לא היה לי ניסיון עם טיפולי שיניים ולכן האמנתי לו. לפני חודש לערך התחילו שוב כאבים באותו אזור, אך הבנתי מהר מאוד שהעניין לא עומד לחלוף. הגעתי עם כאבי תופת למרפאה אחרת בארץ מאחר והתארחתי מחוץ לעיר ושם נאמר לי כי יש לי דלקת מאוד חריפה מתחת לכתר. קיבלתי אנטיביוטיקה ותור לטיפול לשבוע העוקב. כששאלתי למה יש דלקת הרופא אמר לי במפורש שמדובר בטיפול שורש מרושל (איני רוצה להשתמש במילותיו המדויקות). לקחתי אנטיביוטיקה אך הדלקת התקדמה עד שלבסוף הגעתי למיון עם כאבים איומים. טיפלו בכאבים אך לא ניתן היה לטפל בשן. האנטיביוטיקה החלה להשפיע ולאחר שבוע חזרתי למרפאה כדי לעבור טיפול שורש מתקן. הרופא לא הצליח לתקן את השן. אמר שהדלקת כבר הגיעה לעצם ושיש לעקור אותה. הגעתי אחרי שבועיים למרפאה לעקור את מה שנשאר מהשן. כשדיברתי עם הכירורגית על שיקום האזור היא אמרה שהדלקת ממש כירסמה בעצם ויש נזק במידה כזו שהיא לא בטוחה שאפשר לשקם. אני עדיין בתהליך טיפולי ולא בטוחה איך העניין ייגמר. ואני שואלת האם יש לי עילה לתביעה נגד הרופא שתרשל בטיפול השורש? הוסב לי נזק רציני ללסת ואיני יודעת מה יהיה בעתיד. סבלתי ואני עדיין סובלת מכאבים קשים. והייתי מעוניינת לדעת מה הם האופציות שלי. האם טווח השנים משחק לרעתי? תודה מראש, אילנית.

04/09/2006 | 22:23 | מאת:

אילנית שלום לשאלה האם טווח השנים משחק לרעתך יש חשבות בשני מובנים. האחד שהתביעה מתיישנת תוך 7 שנים ממועד הטיפול האחרון, והשניה במובן זה שלא טיפלת בדלקת במשך זמן רב וכך יטענו נגדך שהבאת את הנזק על עצמך. מוצע שתבררי קודם את היקף הנזק ואח"כ תפני להתייעצות עם עו"ד.

אני קיבלתי 20% נכות זמנית עקב PTSD מתאונת עבודה שארעה באוגוסט 2004 . בסוף השנה אמורה להיות לי ועדה ורציתי לדעת מה קורה בד"כ בביטוח לאומי - האם יכולים לקבוע לי עוד פעם נכות זמנית למשך שנה או שהם צריכים לקבוע נכות צמיתה? האם אני צריךלעבור שוב את אותה פרוצדורה של ועדה רפואית של רופא אחד שייקבע אחוזי נכות נמוכים ואח"כ אני אצטרך לערער ובערעור לתת חוות דעת של מומחה מטעמי ? האם על פי רוב מוסד לביטוח לאומי נוהג לתת נכות צמיתה שתייהיה נמוכה מהנכות הזמנית שקיבלתי?

לקריאה נוספת והעמקה

יעקובי שלום השובה לשאלתך תלויה במצב הרפואי בו תהיה נתון במועד הבדיקה. באופן עקרוני התשובה לשאלותיך היא חיובית. הועדה רשאית להאריך את הנכות הזמנית או לקבוע נכות. לצמיתות. גם התשובה לשאלה האחרונה לגבי הנטיה לפסוק נכויות נמוכות יותר חיובית.

03/09/2006 | 11:13 | מאת: מוני

הנני חייל משוחרר, הגשתי תביעה נגד משרד הבטחון בעקבות ירידה בשמיעה, עשיתי בדיקה שמיעה וועדה רפואית מטעם משרד הבטחון, תוצאות הבדיקה כדלקמן : קיים ליקוי שמיעה עצבי תחושתי דו צדדי בתדירות 27 dbhl מעל ל 1000 hz בשתי האוזניים, רציתי לדעת כמה אחוזי נכות מגיעים לי בעקבות תוצאת הבדיקה ??

לקריאה נוספת והעמקה
04/09/2006 | 22:15 | מאת:

מוני שלום עליך להתייעץ בשאלה זו עם מומחה לא.א.ג.

01/09/2006 | 19:52 | מאת: m

האם אדם שלא הוסמך רשאי לבצע טיפולי עור (הסרת שומות, שיטוח צלקות) בתשלום?

לקריאה נוספת והעמקה
04/09/2006 | 22:14 | מאת:

M שלום התשובה לצערי חיובית. בהעדר חוק אין פיקוח של משרד הבריאות וכ"א רשאי במסגרת הרפואה האלטרנטיבית לבצע טיפולים שאין בהם התערבות כירורגית. יחד עם זאת קובעת פקודת הרופאים שאסור למי שאינו רופא לבצע טיפול רפואי באדם.

31/08/2006 | 19:23 | מאת: ירון

כבן 40 בד"כ בריא לא נוטל כל תרופה. לפני כ-3 שבועות נוצרה אצלי בעיה במתן שתן, ירידה באכילה ובשתיה שתן צהוב ויוצא קשה ולאט, ובצקות בכפות הרגליים. ל.ד. 150/100 בדיקות דם ושתן ותפקודי כליה תקינים. חולשה כללית וקושי לבצע מאמצים. כאבים ורגישות באיזור הכליות. כ-48 שעות לפני אירוע זה,שנמשך כ-3 ימים בהדרגתיות וברציפות, לקחתי גינסנג קוריאני 500 מ"ג * 3 = 1500 מ"ג ב-48 ש'. בעקבות תחילת תופעות הנ"ל הפסקתי. כאמור לאחר 3 ימים מתחילת האירוע שבימים אלה לא שתיתי כראוי אולי 2-3 כוסות ליום. נבדקתי ע"יי רופא שגם ראה הבצקות * 3 . התחלתי לשתות יותר מים ולאחר 24 ש' הבצקות התחילו לרדת. כיום--- ללא בצקות ל.ד. 90/130-140 עדיין כאבים ורגישות באיזור בכליות וזרם השתן מוחלש בעיקר לקראת הסוך אף נעצר. עלי לציין: 1. אני סובל מילדות מהזעת יתר קשה וחריפה בכל הגוף ובעיקר בכפות היידים והרגליים באופן קבועה. 2. הל"ד הרגיל שלי עד לאירוע זה בד"כ 70-80/110-120 3. קפה שיתן אותי תמיד יותר עכשיו אין לזה השפעה. שאלותי: 1. האם מומלץ אולטרסאונד כליות+ערמונית ושלפוחית השתן ? ואיזה עוד בדיקות? 2. האם הסימנים מצביעים על אבן? 3. האם הגינסנג יכול להיות אחראי לכל התופעות? והאם ניתן לתבוע את היצרן בגין זה?

לקריאה נוספת והעמקה
04/09/2006 | 22:10 | מאת:

ירון שלום נראה שהשאלות אינן מתאימות לפורום זה עליך להפנות את השאלות הרפואיות לפורום המתאים. באשר לעילת התביעה נראה שאין קשר סיבתי בין הטיפול הרפואי והנזק

28/08/2006 | 13:10 | מאת: זהבית

לפני כ 5 שבועות עברתי נתוח מוס באזור העין בבית חולים ע"י רופא שראה אותי לפני כן. לאחר ארבעה ימים הוא הזמין אותי למרפאות חוץ של אותו בי"ח להוצאת תפרים. כבר באותו הערב חזרנו לבי"ח כי נשכחו שני תפרים הקרובים לעין. המקום המשיך לכאוב וכל הזמן הרגשתי כמו גוף זר בעין. גם העפעפ מאד מתוח בצורה מוגזמת. מסתבר שעדין נשאר תפר עם חוט... האם יש עילה לתביעה משפתית?

29/08/2006 | 17:17 | מאת: לינדה

לפני 4 חדשים עברתי נתוח עפעפיים עליונות ותחתונות. מאז ועד לרגע זה אני סובלת מבצקת\דמעת\ ראיתי 4 רופאי עיניים שונים והבינותי לבסוף שהמתיחה התחתונה היתה רבה מידי ועל כן זווית העין משוכה מדי לכוון למטה כאילו 24 שעות ביממה מושכים את עיני למטה. טופלתי ב-3 החדשים הראשונים באין ספור אנטיביוטיקות וטיפות לחלוח ולאחרונה בהתייעצות עם הרופא האחרון הבנו שאין תועלת\צורך אלא רק בטיפות (הילוקומוד ודומיו). בגלל כח המשיכה אני מבינה לצערי שלא יהיה מנוס מניתוח מתקן שמרימים את זווית העיין החיצונית המשוכה כלפי מטה. חוץ מפחדי הגדול מלגעת שוב בעיניים אני כועסת זועמת וסובלת בעיקר בעיניי. שאלותי העיקריות אליכם: האם מוקדם מידי להתחיל בתביעת רשלנות ו- רופאי העיניים שראו אותי אינם רוצים לתת חוות דעת. האם חייבים? האם רופא פלסטיקאי בבי"ח אחר ייתן לי חוות דעת? אודה עבור תשובה מהירה, אני ירושלמית, לינדה

04/09/2006 | 22:07 | מאת:

לזהבית ולינדה שלום שאלתן שאלות שונות אך התשובה דומה לשתי השאלות בשני המקרים מוקדם מידי להתחיל בתהליך משפטי עד שהנזק יתברר אם בכלל. רק לאחר שהנזק יהיה מגובש וניתן להצביע על נזק שנגרם יש מקום להתחיל בבירור

27/08/2006 | 12:50 | מאת: איילת

שלום, אני נמצאת בחודש הרביעי להריוני ומתחילה לעבוד בעוד שבוע בעבודה חדשה כרגע לא ניכר עלי שאני בהריון, לא ציינתי בפני המעסיק את העובדה שהיני בהריון בנוסף החתימו אותי על חוזה לשנה במקום העבודה. האם עצם העובדה שלא הודעתי שאני בהריון יכולה לפגוע בי בצורה מסויימת? והאם אחרי שחתמתי על החוזה יכולים לתבוע אותי (הקנס בגין הפרת חוזה הוא 1000 ש"ח) תודה

04/09/2006 | 22:03 | מאת:

איילת שלום חובת תם הלב ביחסי עבודה מחייבת אותך להודיע למעביד על היותך בהריון. על פי החוק אסור למעביד לפטר עובדת המצויה בהריון אלא על פי אישור מועדה מיוחדת במשרד העבודה והרווחה. יחד עם זאת נראה שאם לא יידעת את המעביד על היותך בהריון הוא יהיה רשאי לפטרך. מוצע שתודיעי למעביד אודות ההריון לפני תחילת העבודה.

27/08/2006 | 10:50 | מאת: איריס

שלום, יש לי שאלה מקוה שזה לפרום הזה אם לא אשמח לדעת למי לפנות. אני בהריון חודש רביעי ובמקצועי אני מדריכת שחיה והידרוטרפיסטית. לאחרונה התחילו להופיעה אצלי פטריות בעור ומכיוון שאני בהריון אין הרופא יכול לתת לי תרופות חזקות והמליץ לצאת מהמים מה שאומר שאין אני יכולה להמשיך לעבוד במקצוע בשלב זה דבר שפוגע בי כמובן כלכלית. האם יש אפשרות לקבל דמי אבטלה? אני קצת מבולבלת כך שאם יש לכם עצה למי לפנות לגבי זה. תודה מראש

27/08/2006 | 22:31 | מאת: חיפאית

נסי לשאול גם כאן - http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1339-10711,00.html

25/08/2006 | 03:05 | מאת: גלי

אני עובדת בחינוך מיוחד וסובלת מכאיבי גב.ישבן ועוד. החלטתי לא להמשיך בעבודתי לאחר 9 שנות וותק מה עלי לעשות בכד לקבל את הפיצויים.עד היום מעל לחצי שנה טופלתי עי" רפואה אלטרנטיבית באופן פרטי. תודה.

26/08/2006 | 15:25 | מאת:

גלי שלום עליך לפנות לועדה רפואית במשרד החינוך על מנת להיות מוכרת כנכה ולהכרה בזכויותיך.

24/08/2006 | 20:42 | מאת: תאיר

שלום אני אם לילדה בת ארבע עם בעיות שונות. אני סבורה כי ניתן להסביר חלק מהבעיות בטעויות שעשו הרופאים בזמן ההריון (היה עיכוב בגדילה בזמן ההריון). עם זאת אני סבורה כי לא מדובר בדבר חד משמעי ודרמטי. הטיפולים של הילדה יקרים מאד. קופ"ח מממנת מאד בקמצנות ואני חשה כעס על כך: מצד אחד עשו טעויות קשות, מאידך הם מתנערים מלהתמודד עם התוצאות. מהיכן היית ממליץ לי להתחיל? אני מעונינת להתיעץ עם מישהו שמבין האם בכלל הייתה כאן רשלנות משמעותית או טעויות אנוש בשיקול דעת. ועוד שאלה- אם יתברר שהטעויות שנעשו הן "קטנות" ואינן מהוות רשלנות של ממש-אלא טעות בשיקול הדעת האם בכל זאת אפשר לתבוע את קופ"ח- לפחות על החזר הוצאות. בברכה- תאיר

לקריאה נוספת והעמקה
26/08/2006 | 15:24 | מאת:

תאיר שלום המקרה שתיארת מחייב בירור של מעקב ההריון והלידה על מנת לברר את הקשר הסיבתי בין הפיגור בגדילה התוך רחמי ו ונזקיו של הילד. דבר ראשון הוא להשיג הרשומה הרפואית על מנת לברר באיזה שבוע היה IUGR ומה נעשה לאחר שנתגלה, וכן שאלות מה נעשה ע"י הצוות הרפואי, כיצד טופלת ועוד כהנא וכהנא שאלות. לפיכך מוצע כי תפני לעורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית. אם תרצי המלצה תוכלי לפנות אלי לדוא"ל או למשרדי באשר להחזר מקופ"ח ללא תביעה אינך זכאית לסכומים מעבר לאלה שבסל הבריאות או על פי חוק הביטוח הלאומי.

21/08/2006 | 21:24 | מאת: א

אני בת 30, בריאה בדרך כלל. לפני שבועיים הייתי בספא ועשו לי עיסוי בגב התחתון. מאז (כבר שבועיים) סובלת מכאבים באיזור עצם הזנב. הייתי אצל רופא, קיבלתי 10 ימי מחלה, וכדורים חזקים. האם ניתן לתבוע את הספא, וכיצד? תודה א

א שלום התשובה יכולה להינתן רק לאחר שהנזקים שלך יתגבשו, אם בכלל.

21/08/2006 | 20:38 | מאת: בן

אחותי פנתה לעמיתה אשר קנתה מכשיר להשרת שיער בקרן אור/אינפרה ועברה קורס הכשרה לטענתה. לפי הבחנתה של המטפלת אחותי נמצאה מתאימה לקריטריונים במכשיר זה . הוסבר לאחותי בעל פה שהטיפול מבטיח כ-85% הצלחה לפחות ושעליה לבצע 6 טיפולים חובה ויתכן כי ידרשו טיפולים נוספים בהמשך במידת הצורך. לאחר שנתייםם בהם עבר 6 טיפולים בסיסיים + 10 טיפולים נוספים ההשפעה הייתה נמוכה מאוד , במהלך הטיפולים אחותי קיבלה הנחיה לגלך את השיער שצומח בין טיפול לטיפול עם סכין גילוח מה שרק החמיר את המצב עוד יותר ( המטפלת הוראתה לאחותי לגלח את כל היד - ממפרק היד ועד לכתף). המטפלת נטע האחותי תקוות שווא שלא קיימה וגם כשראת שהטיפול לא הניב פירות המשיכה והשלת אותה , נהגה בא החוסר מקצועיות וחוסר רגש משווע . במהלך הטיפולים (לאחר 8 טיפולים) כאשר ראתה המטפלת שאוחתי לא מגיבה לטיפול הפנתה המטפלת את אחותי לבדיקת שיעור יתר והבדיקה שללה שיעור יתר . מטפלת קיבלה את תוצאות הבדיקה והחליטה שיש להמשיך בטיפול . שולם עד כה למטפלת כ -8100 ש"ח במזומן ובאשראי ללא תיעוד ( לא ניתנו קבלות ע"י המטפלת ובנוסף המטפלת לא רוצה למסור לידינו את כרטיס המעקב שברשותה). אחותי היום בת- 17 (בתחילת הטיפול בת-15) סובלת מדימוי עצמי/גופני נמוך עקב בעיות משקל , שיער גופה ולכן כדי לשפר את הרגשתה פנתה לטיפול . כיום לאחר שנתיים של טיפולים והרבה סבל ועוגמת נפש אנו נמצאים באותו מקום שבו היינו לפני כשנתיים וצריכים להתחיל הכל מהתחלה עם כל המשמעויות שעולות מכך , הסבל הנפשי , הכאב הפיזי וההתחייבויות הכספיות. שאלתי היא : האם יש מקום לקבלת פיצויי של החזר כספי על הוצאות הטיפול שלא צלח ובנוסף על כל הכאב הנפשי שאחותי שרויה בו והבטחות השווא שקיבל מהמטפלת ?? בתודה , בן.

לקריאה נוספת והעמקה
26/08/2006 | 15:16 | מאת:

בן שלום יש אפשרות לברר את ההתכנות אך מהצגת המקרה נראה כי תתיקלו בקשיי הוכחה מרובים. כמו כן סכומי הנזק הנטענים אינם מצדיקים תביעה מאחר ויש פער בין העלות של התביעה והתועלת שתצמח מהגשתה. בקיצור התשובה לשאלתך היא שלילית.

21/08/2006 | 12:45 | מאת: רמת גנית

שלום רב אני ילד לילד בן חמש עם קשיים (היפראקטיביות רגישות תחושתית ועוד) בהיותי בהריון אובחן פיגור קל בגדילת העובר. למרות זאת כשסיימתי 40 שבועות של הריון לא יולדתי אף שביקשתי כי הרופא שטיפל בי סבר כי עדיף ללדת כדרך הטבע. בשבועות 41 42 התדרדר מעט המצב. בסופו של דבר ילדתי במשקל 2700 גרם. הטיפולים של בני יקרים מאד ולא ממומנים ע"י קופ"ח. רציתי לשאול היכן עלי לבדוק האם יש קשר בין הדברים או עילה לתביעה. האם להתחיל ברופא? בעו"ד? האם לוותר? מה דעתך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/08/2006 | 15:12 | מאת:

לרמת גנית שלום המקרה שתיארת מחייב בירור של מעקב ההריון והלידה על מנת לברר את הקשר הסיבתי בין המעקב ו/או הלידה ונזקיו של הילד. דבר ראשון הוא להשיג הרשומה הרפואית על מנת לברר אם הייתה מצוקב עוברית, מתי נתגלתה, מה משכה, כיצד טופלה ועוד כהנא וכהנא שאלות. לפיכך מוצע כי תפני לעורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית. אם תרצי המלצה תוכלי לפנות אלי לדוא"ל או למשרדי.

21/08/2006 | 09:36 | מאת: אדוה

אני בת 40, עברתי ניתוח להגדלת חזה לפני כ-3 שבועות. כשעתיים לאחר הניתוח הוחזרתי לחדר ניתוח מאחר שהיה לי שטף דם בשד השמאלי כתוצאה מהתפוצצות של נים, או כטענת הרופא שכנראה הוא לא צרב נים אחד. כבר עברו 3 שבועות ובשד השמאלי היה לי כל הזמן הפרשה דמית עם נוזל. הרופא טען שזה נורמלי, בקרתי אצלו פעמיים בשבוע , לאחר שבועיים שגרר אותי ושלא עבדתי מעוצמת הכאב עלה לי חום ואושפזתי בבי"ח תל השומר עברתי ניתוח נוסף להוצאת השתל והיה לי זהום בשד אושפזתי במשך 6 ימים ואני צריכה להשאר ללא השתל כשנה שלמה עם חזה אחד קטן ואחד גדול (עם השתל )ובבקורת שנה שלמה , עוגמת הנפש והסבל שעברתי לא יתואר כאבים עירויים , רציתי לציין שזה מאלץ אותי להפסיק עם טיפולי הפוריות שאני עוברת לשנה עד לריפוי מוחלט, ובעוד חודש יש לבני בר מצווה , ואני פשוט לא יודעת מה לעשות אני מסתובבת עם פרוטזה , ועדיין בחופשת מחלה מהעבודה כחודש כמו כן בעלי שליווה אותי במהלך כל הסיבוך הפסיד ימי עבודה רבים , האם יש עילה לתביעה משפטית אודה לתשובתך אורלי

לקריאה נוספת והעמקה
26/08/2006 | 15:04 | מאת:

אדווה שלום כל עוד לא הסתיים הטיפול הרפואי לא ניתן להשיב על שאלתך מאחר והנזק לא התגבש.

11/08/2006 | 16:50 | מאת: ירושלמית

שלום רב, לפני שנה וחודשיים עברתי תאונת דרכים. לפני ארבעה חודשים תבעתי את חברת הביטוח. כמה זמן בד"כ זה לוקח? תודה

26/08/2006 | 15:02 | מאת:

ירושלמית שלום כשנה עד שנתיים בהנחה שהתביעה הוגשה לבית משפט השלום בירושלים. תלוי בהסכמות דיוניות בין עורכי הדין, בנסיבות המקרה ובזהות השופט.

09/08/2006 | 17:34 | מאת: מלני

שלום רב, לפני מס' חודשים הוחלף לי דיסק צווארי כתוצאה מכאב ביד שמאל. בבדיקת MRI התברר בלט דיסק C4-C5 מאז הניתוח חל דרדור במצבי מיום ליום, ישנה תחושת לחץ היוצאת מהצוואר אל הידיים ואינני יכולה להחזיק דבר בידיי, בנוסף אני הולכת שלשה עד ארבעה צעדים ומיד צריכה לשבת כאילו והלכתי יום שלם על הרגליים, כלומר: הרגליים לוחצות ועייפות,אינני יכולה לסבול עוד, אלו הם כאבי תופת ואני נאלצת כיום להיעזר באדם נוסף בתפקוד היום יומי בפעולות אותן הייתי עושה לפני הניתוח לבד, בנוסף יש לי תינוק שאינני מסוגלת להרים אותו נכון להיום . מיד אחרי הניתוח פניתי לרופא המנתח שהתחמק בכל דרך וצורה ולא קיבל אותי ו/או שמע את תלונותיי פשוט לא הגיב לאף הודעה. מהתייעצות עם רופאים אחרים באותו התחום, נאמר לי כי קיים סיכוי כי השתל שהוכנס לצווארי כנראה לוחץ על חוט השדרה ועל העצבים וזה בעצם מה שיוצר את תחושת הלחץ בחגורת הכתפיים וברגליים. שוב, יש לציין שנכנסתי לניתוח ללא כל בעיה ברגליים וביד ימין וכאשר לא היתה לי בעיה לצעוד למרחקים, ו/או בעיות מוטוריות או תפקודיות בלהחזיק דברים ולעשות פעולות שונות, אלא רק כאב ביד שמאל כאמור, שהוא כאין וכאפס לעומת המצב היום. שאלתי היא כיצד ניתן לתבוע כאן רשלנות רפואית, מה גם שהרופא לא לוקח בכלל אחריות על אשר עשה ולא מנסה לבדוק איפה טעה ולעזור לי . המצב הוא שאין כל-כך הרבה רופאים המתמצאים בתחום החלפות הדיסק מאחר וניתוח זה הוא חדשני רק מס' שנים מועט בארץ ואלה הקיימים בתחום "מכסים" ומגנים האחד על השני ואז יוצא שהם מדברים בניהם ושומרים על שמם והפציינט נשאר פגוע וחסר אונים. (כל הדברים הללו לגבי חדשנותו של הניתוח ונסיונו לא נאמרו לי טרם הניתוח) מחכה לתשובתכם בהקדם. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
26/08/2006 | 15:00 | מאת:

מלני שלום תיאור המקרה מחייב בירור יסודי של המקרה. די בפער המשמעותי בין תוצאות הניתוח ובין סיבת הניתוח כדי להצדיק בירור זה. איני חושב שהבירור יכול לעשו בפורום זה ואני מציע כי תפני לעו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית או ישירות אלי.

08/08/2006 | 18:40 | מאת: חגית

אמי ז"ל סבלה מפרקינסון במשך כ-10 שנים נפטרה לפני כ-10 חודשים. שנה וחצי לפני מותה אושפזה עקב פצע לחץ+ זיהום באחד מבתי החולים. לאחר כמס' חודשים הועברה להמשך טיפול במתקן השייך לקופ"ח. באותו הזמן עומק הפצע היה כ-1.5 ס"מ והוא כמעט נסגר. באחד הימים נאמר לנו שהיא נפלה מהמיטה והועברה למיון בי"ח, אך הסתבר לנו כי היא הנפילה היתה כאשר אחות אחת הרימה אותה במקום שתיים לפי הנהלים. למיטב ידיעתי, האחות פוטרה. עקב כך נשברו לה השיניים והלסת נפגעה ולכן התחילו להאכילה ע"י זונדה. שוב הועברה למתקן רפואי אחר שם נסתבר גם כי פצע הלחץ גדל ל-11 ס"מ. משום שהתלוננה על כאבים קשים בגב לא העבירו אותה למצב ישיבה (או חצי ישיבה) בזמן האוכל אלא אכלה באבצעות זונדה בשכיבה. לאחר מס' חודשים שוב חומה עלה, שוב אושפזה בבי"ח, שוב טופלה באנטיביוטיקה רחבה. הרופאים סברו כי מדובר בזיהום בפצע. אחרי מס' ימים נפטרה...מסתבר כי הזיהום לא נבע מהפצע אלא מדלקת ריאות שנראה לנו שנגרמה משום שאוכל חדר לריאות עקב ההאכלה בזונדה בשכיבה (לכן קיים איסור להאכיל בשכיבה) . חוץ מזה לא נבדקו הריאות ולכן לא קיבלה אנטיביוטיקה נקודתית. היא היתה רק בת 64. חולה אבל סבל רב היה מיותר!!! האם יש עילה לתביעה? את מי משרשרת המתרשלים לתבוע?

לקריאה נוספת והעמקה
26/08/2006 | 14:56 | מאת:

חגית שלום קשה להשיב על שאלתך ללא בירור העובדות. זאת תוכלי לעשות באמצעות השגת התיק הרפואי של הסבתא לידי היורשים על פי צו ירושה. רק לאחר מכן ניתן להתחיל בבירור. הנתונים שסיפקת אינם מספיקים להשיב על שאלתך.

06/08/2006 | 09:47 | מאת: עידו

לכל חברי הפורום שלום רב: רציתי לשאול שאלה חשובה מאד: מי ראשי לאשר תרומת אברים מנפטר. ברצוני לציין כי לנפטר לא היתה תעודה של אדי. בהנחה שהנפטר אב לילדים קטינים, האם חייבים לקבל את הסכמת אשת הנפטר לתרומת קרנית למשל ? או אפשרי שאחד או אחת מהאחים/אחיות יאשרו זאת, ללא הסכמת האשה או ילדיה הקטינים ? תודה לכולם עידו

עידו שלום תרומת איברים מנפטר מוסדרת בחוק האנטומיה והפתלוגיה. היא מחייבת הסכמה בכתב של קרובי המשפחה ממעגל ראשון, לאמור, בן זוג וילדים. לא ניתן לקבל תרומת איברים בדוגמא שהצגת ללא הסכמת האישה. הסיפור נשמע תמוה. אם העובדות נכונות, צריך לברר אם תרומת האיברים נעשתה בניגוד לחוק.

30/10/2006 | 12:29 | מאת: שאוגי אבו סקיק

שלום רב : אני סטודנט למשפטיים שנה ד ואני עושה סמינר על תרומת אברים . ואני מבקש לדעת איזה מאמרים שנוגעים בעניין תרומת אברים ואיפו ניתן למצוא אותם וכנ"ל לגבי פסקי דין . בכבוד רב : שאוגי אבו סקיק פלאפון :0577301136

30/10/2006 | 12:30 | מאת: שאוגי אבו סקיק

שלום רב : אני סטודנט למשפטיים שנה ד ואני עושה סמינר על תרומת אברים . ואני מבקש לדעת איזה מאמרים שנוגעים בעניין תרומת אברים ואיפו ניתן למצוא אותם וכנ"ל לגבי פסקי דין . בכבוד רב : שאוגי אבו סקיק

03/08/2006 | 17:30 | מאת: חן

בעלי בן 63 פרש לפנסיה מוקדמת לפני 3 שנים ומאז מקבל פנסיה של 64% ממבטחים. עקב גידול סרטני שנתגלה לפני חצי שנה בשלפוחית השתן, הוא נותח ומאז מקבל טיפולים של 3-6 שטיפות של GCB מידי 3 חודשים ואשר ימשך כך לפחות עוד 5 שנים. קיבלנו היום תשובה מביטוח לאומי בעקבות התביעה שהגשנו, ביטוח לאומי אישר לו 75% דרגת אי כושר יציבה וכן קצבה של 100% , בנוסף ציינו בדוח שבעלי זכאי גם לקצבה חודשית נוספת בשעור של 17% (306 ש"ח )מקצבת יחיד מלאה. וכן ציינו שזהו השיעור המירבי של קצבה זו. לאור זאת יש לי מספר שאלות: 1. האם זכאי בעלי גם לקצבת נכות מלאה בנוסף לשעור של 17% ? , מאחר שציינו את סכום ה- 17% שייכנס לחשבון הבנק ולא ציינו את סכום הקצבה המלאה שעתידה להכנס לחשבון הבנק. 2. האם בעלי זכאי גם לפטור מתשלום מס ההכנסה + ביטוח לאומי ובטוח בריאות המנוכים מהפנסיה החודשית ? ואם כן מה עליו לעשות בכדי לקבל פטור זה. 3. לפי הבנתי בעלי זכאי גם לקבל תעודת נכה - כיצד הוא מקבל תעודה זו. 4. האם בעלי זכאי לתו חניה , מפטור מתשלום אגרת שנתית בחידוש רשיון רכב, מפטור מתשלום מכס בעת רכישת רכב חדש ? מה עליו לעשות ? עלי לציין שבעלי מאז פרישתו לפנסיה מוקדמת לא עבד, והפנסיה היא ההכנסה היחידה. סליחה על שאלתי הארוכה ואודה לך מראש על הענות חיובית. בברכה חן.

26/08/2006 | 14:49 | מאת:

חן שלום אנסה להשיב על שאותיך לפי הסדר 1. האם זכאי בעלי גם לקצבת נכות מלאה בנוסף לשעור של 17% ? התשובה חיובית. העובדה שהסכום לא צויין היא טכנית ואינה פוגעת בזכויות. 2. האם בעלי זכאי גם לפטור מתשלום מס ההכנסה + ביטוח לאומי ובטוח בריאות המנוכים מהפנסיה החודשית ? לגבי מס הכנסה התשובה חיובית אך עליכם להגיש תביעה לפטור ממיסים למס הכנסה ולעמוד לבדיקה רפואית נוספת. לגבי ביטוח לאומי התשובה ככל שידוע לי שלילית אך כדאי לבדוק זאת ישירות מול הביטוח הלאומי 3-4. זכות לקבל תעודת נכה וזכויות נלוות. ניתן לקבל ולממש הזכויות האלה בהתאם לגורם שמנפיק. למשל תו חניה לנכה צריך לפנות לרשות המקומית ולפעול על פי ההנחיות. תעודת נכה צריך לברר בביטוח הלאומי. איחולי בריאות ואריכות ימים

שלום רב! לפני כ- 4 שנים טופלתי במרפאת כאב אצל רופא שטען כי המציא פטנטים ייחודיים לטיפול בכאבים. (אני סובלת מבעיות גב שמקרינות לרגל). אחרי כ- 20 טיפולים שכללו זריקות שהרופא טען שהחומר שהזריק הוא חומר שמשתמשים בו רופאי שיניים להרדמה, ראיתי שהטיפולים לא עוזרים והפסקתי אצלו. היום קראתי כתבה על אותו רופא שטיפל בי, שרשיונו נשלל עקב רשלנות רפואית, וכי גרם לשיתוק אצל מטופל שלו בגלל הרעלה במערכת העצבים של אותו חומר שמוזרק. שאלתי: מה עלי לעשות כדי לוודא שהחומר שהוזרק לגופי לא יפגע או פגע גם אצלי. סה"כ עד עצם היום הזה אני עדיין עם כאבים בגב שמוקרנים לרגל ימין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

א שלום אם לא נגרם נזר מהטיפול בך כל שבידך לעשות הוא לדווח למשרד הבריאות.

01/08/2006 | 22:59 | מאת: ענבל

שלום רב, עברתי טיפול שורש וכעבור כמה שנים הייתי צריכה לעבור חידוש טיפול שורש בעקבות דלקת שהצברה מתחת לשורש. את הטיפול השני עשיתי אצל רופא אחר. בחידוש הסתבר שנישברה פצירה (מהטיפול שורש הקודם) דבר שבעצם גרם להיווצרות הדלקת ועכשיו הפצירה ממוקמת מתחת לתעלה הרביעית של השן ונסיונות להוציא אותה על ידי הרופא עלו בתוהו. הוחלט להחדיר חומר אל מתחת לתעלה הרביעית על מנת לנסות לרפא את הדלקת שהצטברה מתחת לפצירה ולהיות במעקב של כחצי שנה אחר השן על מנת לבדוק האם יחול שיפור במצב הדלקת. במידה ולא יחול שיפור (חס וחלילה וחס ושלום) יצטרכו לעקור לי את השן. היום, כעבור חצי שנה, הייתי בביקורת והצילום הראה שחל שיפור, אך קטן מאוד בגודלו. הוחלט לעקוב אחר השן עוד 3 חודשים נוספים מהיום. שאלתי היא ,האם מדובר ברשלנות רפואית מצד הרופא הקודם? והאם יש מקום לתבוע אותו? * פצירה- מקלונים קטנים ודקים מאוד המשמשים מרכיב בטיפול השורש על ידי החדרתם אליו. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2006 | 12:58 | מאת:

ענבל שלום השאלה מה הנזק שנגרם לך ואם הוא ניתן לתיקון. גם אם יש רשלנות בטיפול שיניים אין בכך ללמד על כדאיות של הגשת תביעה בשל פער בין עלות ותועלת.

31/07/2006 | 03:15 | מאת: משה

האם רופא שהפחית לי מינון תרופתי פחות ממה שנקבע ע"י בית חולית פסיכאתרי ולאחר הורדת המינון בפניה אליו סירב להעלות את המינון מה שהביא למשבר ואישפוז נוסף היא עילה לתביע לרשלנות רפואית

05/08/2006 | 12:56 | מאת:

משה שלום השאלה כללית מידי מכדי להשיב

30/07/2006 | 16:04 | מאת: אירנה

שלום רב. אני מוכרת כנפגעת טרור החל מ דצמבר 2004. מייד לאחר היותי בפיגוע אושפזתי ליום ולאחר מכן הייתי בחופשת מחלה חודש ימים. אני מורה במקצועי. שאלתי היא האם מגיע לי החזר מס על אותו חודש ינואר שהייתי בחופשת מחלה?

05/08/2006 | 12:55 | מאת:

אירנה שלום עליך לברר זכויותיך עם המעביד. התשובה שונה ממקרה למקרה

29/07/2006 | 18:12 | מאת: משה

שלום האים הקלטה של שיחה ללא ידיעתו של רופא ניתנת כעדות בבית המשפט? והאים יש צורך לזמנו לבית המשפט או אפשר להציגה בלעדיו? תודה

05/08/2006 | 12:53 | מאת:

משה שלום ניתן להגיש תמלילי וקלטת באמצעות אחד הצדדים לשיחה. אין צורך להעיד את הרופא אך אין טעם להגיש את הקלטת בלי לעמת אותו עם הדברים שהוקלטו.

29/07/2006 | 09:40 | מאת: ריקי

משה שלום, רציתי להעיר לתשומת לבך כי במידה ו"תנצח"- הבדיקה אכן לא תערך ובמידה ובסופו של דבר יוולד עובר חלילה עם מום- אשתך לא רק תנטור לך טינה כל החיים אלא גם תתקשה להרגיש שלמה עם אמהותה והדבר יפגע בתינוק. תמיד תשאר לה תחושה שמשהו נכפה עליה.ושבעצם היא לא רצתה את הילד כך. לזוגיות זו מתכונת לכשלון אך את זאת בודאי לקחת בחשבון אך תחשוב מה זה עלול לעשות לאמהות שלה ולתינוק שאתה דואג לו.

29/07/2006 | 11:29 | מאת:

משה שלום אני מסכים עם דבריה של ריקי, מעבר למצב המשפטי עליו עמדתי לעיל עליך לשקול את תוצאות הסירוב שלך הן במערכת היחסים שלך עם אשתך והן אם חס וחלילה יוולד בן או בת עם מום. מכל מקום אני מאחל לכם שהחשד יוסר וההריון יעבור ללא תקלות.

26/07/2006 | 13:03 | מאת: אדוה

שלום רב לפני כארבעה ימים עברתי ניתוח להגדלת חזה ולאחר הניתוח הרופא לא ניגש אליי לשאול לשלומי או לבדוק ולתת הנחיות.ומה שקרה לאחר 3 שעות קיבלתי דימום פנימי בשד והרופא הוזעק ונכנסתי לניתוח נוסף כדי לנקז את הדם .מאוד נבהלתי והבנתי שהיה כרוך בזה סיכון מהממרדימה כי הייתי ללא צום. כתוצאה מכך זמן ההחלמה ממושך ואני סטבלת מכאבים עזים בגב ובבטן הרופא טוען שזה כתוצאה משתפי הדם הפנמיים, רציתי לדעת האם יש מקום לתביעה או לא מאחר והוא טוען שכנראה התפוצץ לי נים אחרי הניתוח או שהוא לא צרב את כל נימי הדם אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אדוה שלום אין כל מקום להמלצה משפטית בשלב זה עד שתסיימי את הטיפול הרפואי ובתקווה שיסתיים בשלום ותבריאי מהר במקרה של סיבוך מוצע כי תפני לבית החולים הקרוב באיזור מגוריך ותתייעצי שם.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 36