סרוב רופא לטיפול שיניים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

08/10/2006 | 23:20 | מאת: אורית

שלום רב. הנני מטופלת אצל רופא שיניים פרטי מס שנים. א. לפני כשנה הגעתי אליו בטענה שיש לי כאבים בשן שמעירים אותי משינה והיתה לי שם דלקת שניתן היה להרגיש בה. הרופא שלח אותי לבצע ניקוי אבן. חזרתי אליו בטענה שהשן כואבת מאוד והראתי לו את המוגלה שנוצרה. רק אז ביצע צילום ואמר שניראה לו שיש סדק. ואגש לרופא לטיפולי שורש אצלו. קיבלתי אנטיביוטיקה ולאחר זמן מה הגעתי לטיפול שורש ועדיין היתה דלקת חריפה וקשה. הרופא עשה לי שטיפות כלוריד התנפחתי וכמעט איבדתי את ההכרה הובהלתי לביח. הרופא במיון התקשר לרופא שטיפל בי ובמקרה היה גם חברו ואז שלח אותי הביתה ונתן לי אנטיביוטיקה. למחרת הגעתי לרופא שיניים הכללי כי הייתי נפוחה יותר והוא המליץ ללכת לביח. ניגשתי לביח אחר ומייד אישפזו אותי וקיבלתי 5 ימים אנטיביוטיקה בוריד. בקיצור ביצעתי טיפול שורש דרך הביח ובמרפאה הפרטית התקשרו אליי ללא מנוח שאחזור אליהם כי הם הכי טובים ויעשו לי טיפול שורש ע"מ שיצילו את השן. ביצעו כ 3 חידושים נוספים ללא הצלחה. המליצו אפיסקטומי והרופא אמר שההצלחה נמוכה כי יש סדק. בסופו של דבר השן נעקרה אחרי סבל רב של שנה. כמו כן בביח המליצו לבצע בשן ליד טיפול כי היו לי שם כאבים נוראים. הרופא פרטי טען שיש חור קטן וסחב אותי עוד חצי שנה ולבסוף ביצע טיפול שורש. עדיין יש לי כאבים מלפנים השן ביצע לי סתימה באופן פרוויזורי כי התכנית היתה לבצע השחזה ולהרכיב גשר. מאחר ולא הייתי שלמה עם אופן הטיפול חששתי למהר ולבצע את המשך הטיפול אצלו. אך ביקשתי לעשות לי סתימה זמנית ראויה אשר לא תיפול כל כמה ימים. אך לא כך נעשה הדבר טורטרתי למרפאה כל כמה ימים ואני עם כאבים. בשבוע האחרון התקשרתי להגיע שוב הוא לא היה מוכן לקבל אותי ואמר לי להגיע לפקידה שתבצע לי את הסתימה. או שאלך למקום אחר. כמו כן היה לי תור לשבוע הבא לביצוע המשך הטיפול אך הפקידה התקשרה וביטלה. הוא סרב לקבל אותי. זה קטע קטן ממסכת התעללות בי. לציין שעד היום יש לי תחושת רדימות ונמלים בשפה העליונה כתוצאה מהארוע. והפה בוער לי וגורם לי לכאבים ואי שקט. מבקשת עזרתכם

17/10/2006 | 22:27 | מאת:

אורית שלום השאלה ארוכה אך התשובה לצערי קצרה. כל עוד את נמצאת בטיפול ולא נגרם נזק לצמיתות אין מה לעשות מבחינה משפטית. עליך לסיים הטיפול ובתקווה שתבריאי מהר.